Chyba OpenGL GTX550TI

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Jindrasek
Nováček
Nováček

Chyba OpenGL GTX550TI

Příspěvek od Jindrasek »

Dobrý den, potřeboval bych poradit s chybou, která se mi vyskytuje po přepnutí do 3D režimu. Začalo to v jedné hře, tak jsem na popud kamaráda zkusil FurMark, jestli se nejedná jen o chybu hry. Dělá to i ve FurMarku, po cca 6ti minutách okno spadne a dole se objeví "ovladač zobrazení přestal odpovídat a musel být obnoven" a navíc oproti hře i chyba viz screen. Zkoušel jsem googlit, ale na nic kloudnýho jsem nenarazil. Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače na 314.22. Pak se mi taky zdáli vysoké takty GK, tak jsem ji zkoušel podtaktovat na jádro 900 a pamětí 2050 a GK pak ve FurMarku stabilně držela půl hodiny, dále jsem netestoval... Ale po zkoumání jsem zjistil, že mám OC verzi, tedy GTX550TI od gigabytu N550OC-1GI takže takty 970/2100 by měly být v pořádku..

Sestava je:
Dual Core E5400
Gigabyte G41M-ES2L
2x2GB ram Adata
Fortron bluestorm 400W
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Chyba OpenGL GTX550TI

Příspěvek od tielka »

přišel si na to sám je těma taktama... :)
Jindrasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jindrasek »

Defaultní takty jsou ale 970/2100, tzn. že by na nich měla běžet karta stabilně ne? Z toho vyplývá ji hodit na reklamaci?
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Jo to můžeš dát na reklamaci ale tam jim pojede nebot to testnou na stole.... :) sniž si takty někdy stačí trošku a pofrčí... 8-) duležitá je taky teplota...kolik má při tom marku?...kolik toho ten zdroj má za sebou?
Jindrasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jindrasek »

Me napadlo zajít k nám do TSB jestli to netestnou předemnou, udajně by měli nějakou takovou službu nabízet. Já jen nechci, abych ted snížil takty a jela a až bude po záruce, tak klekla uplně.. Jinak teplota, když padne, tak je 80°C, ale když ji podtaktuju a běží kolem těch 20-30 minut, tak se vyšplhá na 90, ale to je teplota jádra, chladič pamětí a kondíky okolo sou horký ještě víc.. ale dělá to asi to jádro, když paměti necham a podtaktim jen jadro, tak jede taky. Jinak zdroj už nějakou dobu mám.. tipuju tak 5-6 let, mám ho z předešlýho pc, proto je to jen 400, ale poslední 3 roky už pouštím pc jen jeden den v týdnu.. jenže na něm potřebuju dělat bakalářku, nějaky to modelování ve 3D a ntb to nezvládá, takže pořád doufám v nějakou SW chybu.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

to jak si ted popsal to dělá to jádro .... :(
Jindrasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jindrasek »

Tak 965 drží stabilně.. 969 pak háže error 8, teplota drží s otevřenou skříní 80°C, tak tam asi přidám ventilaci, která mi tam chybí, podtaktuji o těch 5 a jak dopíšu bakalářku, tak to budu řešit :(
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

Jj tak to udělej..těch 80 C máš ve FurMarku je to tak a normálně při práci a ve hrách je kolik ?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jindrasek píše:Dobrý den, potřeboval bych poradit s chybou, která se mi vyskytuje po přepnutí do 3D režimu. Začalo to v jedné hře, tak jsem na popud kamaráda zkusil FurMark, jestli se nejedná jen o chybu hry. Dělá to i ve FurMarku, po cca 6ti minutách okno spadne a dole se objeví "ovladač zobrazení přestal odpovídat a musel být obnoven" ...
Sem jsi koukal?
Ovladač zobrazení přestal odpovídat a byl uspěšně obnoven
Ovladač nVidia kernel mod přestal pracovat...Chybová zpráva

Zkoušel jsi jiné verze ovladače?
Jindrasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jindrasek »

Tak jen dodám, že vyřešeno. Chyba byla v HW. Výrobce to nějakým zůsobem opravil a už to jede. Nejspíš asi udělali reflow nebo reball, hlavně že to jede.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“