Zdravíčko,
doba jde tak rychle kupředu, že běžný člověk nemá šanci držet krok technikou.
Stojím právě před výběrem nového chytrého společníka, tak bych se rád poradil jaká varianta by pro mé potřeby byla nejvhodnější v poměru cena/výkon aby přitom přistroj splňoval mé požadavky.
Co se výkonu přístroje týká, i dnešní "nejlevnější" notebook by svými parametry bohatě dostačoval. Ovšem i tyto njelevnější notebooky začínají s cenou na 6-7 tisících, a jak jsem si povšiml tak tablety začínají s cenou již o mnoho níže. Zajímala by mě varianta, jaké jsou možnosti například s jakousi přídavnou klávesnicí pro takový tablet, pro případy domácího použití když nejsem zrovna na cestách a potřebuji psát větší množství textu (tzn. opravdu potřebuji klávesnici).
Moje potřeby pro práci s přistrojem jsou naprosto základní - především lítání po internetu, skladování / prohlížení většího množství fotek a jiných dat, popřípadě sledování filmů atd.
Naprostou nutností je USB slot, potřebuji k přistroji připojovat telefon, flashky a externí hdd. (Kdesi jsem se doslechl, že tablety USB ani nemají, ale nevím co je na tom pravdy, případně zda-li to platí jen pro nějakou nižší kategorii).
Na to navazuje otázka ohledně operačních systémů. Pokud jde o PC, jsem uživatel windowsů a nemám s jiným OS zkušenosti. Drtivá většina notebooků v této cenové relaci má v sobě buď Linux, nebo žádný OS, což by zřejmě znamenalo další investici do jeho dokoupení, a ze skamarádění s Linuxama bych měl asi docela strach. Pokud jde o tablety, nevím přesně jaké jsou všechny možnosti, ale vím že s Windows phone mám naprosto otřesné zkušenosti a pokud jsou windowsy v tabletech totožné s těmi v telefonech, nechci s nimi mít nic společného. U Androida nevím jaké jsou možnosti při práci se soubory, a především s podporou softwaru. Rád si ale nechám poradit, jaký OS má v čem výhody / nevýhody pro mé potřeby, a jaké jsou třeba další možnosti.
Chtěl jsem se s penězi vejít tak do 5 tisíc, proto mě varianta tabletu zajímá především kvůli nižší ceně (počítaje s přikoupením nějaké klávesnice), a mou hlavní otázkou je - splnil by takový tablet všechny moje požadavky? Nebo se mi opravdu vyplatí vytáhnout z peněžěnky o nějaký ten tisíc navíc za osvědčený notebook?
Předem děkuji všem kdo se mi v tomto tématu budou věnovat, a moc ocením každou dobrou radu.
Malý noťas, nebo tablet?
Moderátor: Don
- sLsR
- Nováček
-
- Frky
- Začátečník
-
Re: Malý noťas, nebo tablet?
Já jsem pro notebook, tablety v této cenové kategorii mají Android a tam ¨bych si na kancelářskou práci netroufl. Přeci jen slušný notebook, pro nenáročné použití, seženeš velice levně.
- volfi
- Nováček
-
Ja jsem pro notebook. Momentálně mám tablet Asus s androidem a tegrou 3 coz je docela vykony 4 jadro na tablety, ale pracovat se na tom neda a treba co me na tom nejvic se... nepodporuje flash player. Takze jde jen mobilni youtube atd. A kdyz clovek prepne na jinou zalozku tak se youtube vypne. Mam srovnani s ipadem 2 a muzu rict ze ikdyz je o dost starsi nez ten asus, tak je vykonejsi pracovat se na nem da a pokud bych si nekdy kupoval tablet tak jen ipad. Android nema smysl nevim jak windows pry se zlepšily. A podivej se na tohle http://www.gigacomputer.cz/cs/zbozi/535 ... c6320.html nemuselo by to byt az tak spatny.
- Frky
- Začátečník
-
U gigacomputera raději nic. Lepší malinko pošetřit a koupit třeba notebook za 10K. Vím, je to víc než limit, ale byla by hloupost vrážet jakékoliv peníze do takovýhle notebooků, či tablet. Jedině ještě koupit Ipad2.