Zmenšené okno příkazového řádku!

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 8 a 8.1.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Zmenšené okno příkazového řádku!

Příspěvek od Michael24 »

Zdravím...

Před nějakou dobou jsem koupil VivoBook od Asusu, konkrétně S300CA, notebook má Windows 8 OS. Jenže jsem se brzy začal potýkat s docela nepříjemným problémem.

Vždy, když spustím příkazový řádek a nebo nějaký svůj program naprogramovaný v jazyku C, tak se konzole spustí ve strašně malém zobrazení, viz screen... Je to absolutně nečitelné a rozhodně se nejedná o normální stav...

Chvíli fungovalo vše normálně, ale po nějaké době se to takto pokazilo... Zkusil jsem obnovení systému do továrního nastavení... Opět vše fungovalo perfektně, tak jsem nainstaloval své programy. Asi za dva dny jsem potřeboval něco udělat v příkazové řádce a opět toto... Nechápu...

Setkal jste se s tím někdo? Netušíte, čím to může být způsobené? :o Jelikož notebook používám dost často k programování, je to docela problém... Samozřejmě, u uloženého souboru si můžu parametry zobrazení příkazové řádky změnit a ty pak zůstanou, ale u CMD např. to udělám těžko... :) Děkuji za pomoc...

Zde přikládám screen:

Obrázek
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Frostys
Začátečník
Začátečník

Re: Zmenšené okno příkazového řádku!

Příspěvek od Frostys »

Stalo se mi to jednou na Win 7, ale stačil myslím restart.
Každopádně když klikneš pravým na hlavičku (nebo jak se to jmenuje) pravým a dáš vlastnosti, tak si tam můžeš s něčím pohrát.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Jo, to sice můžu u souborů, které se nemění... Ale každé další spuštění CMD je opět v téhle podobě :(
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

běžná bolest Windows kterou neopravili ani ve Windows 8. stačí pravým tlačítkem kliknout na titulek okna, jsou tam dvě položky - Vlastnosti (ta platí pro aktuální okno) a Výchozí (ta pro všechny následující v budoucnu) - tam stačí přenastavit velikost písma na 7x12 nebo 8x12 dle gusta a je vyřešeno.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Važně?! Jeslti je to tahle blbůstka, máš u mě pivo... :wink: Myslel jsem si, že to bude větší problém... Hned to vyzkouším, až budu u notebooku... Díky...
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Já jsem snad ještě nenarazil na Win7 kde by se mi to nestalo :-D
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

No vidíte, tak to mám asi štěstí, Win7 používám na dost strojích a nikdy nic, až teď s Win 8 :D Každopádně to funguje, takže děkuji, vyřešeno... :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

skvěle, každopádně jet na pivo do Rakovníka je pro mě teď celkem luxus, takže si ho dej za mě :mrgreen:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Kalba222
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Kalba222 »

na XP v pohodě, ale asi každý druhý stroj s W7 = tento problém :D
Odpovědět

Zpět na „Windows 8 a 8.1“