Zdravím,
s takovou chutí a radostí jsem se těšil na tuto grafickou kartu, ale po namontování a zapnutí první náročnější hry např: Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist, nebo třeba Total War ROME II, tak grafická karta píská. Dost píská. Nevím čím to je? Měl jsem i jejího předchůdce MSI 6970 Lightning, ale i u ní se mi to stávalo, ale myslím, že až později. Ale u této 7970 je to od začátku. Ještě mě napadlo jestli to nemůže být zdrojem, ten je GIGABYTE ODIN Plus 700W
http://www.alza.cz/gigabyte-odin-plus-7 ... AAlw#popis
. Rád bych zjistíl čím to je a pokud to jde, tak bych to rád vyřešil..
Někde v diskuzích na internetu jsem našel nějaké stížnosti na pískání grafický karet a né jednou se shodli na tom, že to byl výrobce právě MSI. Řeším tento problém ze dvou důvodů, 1. mám celkem otevřenou skříň a je to nepříjemný zvuk a 2. aby se zabránilo případnému poškození, pokud hrozí..
Děkuji za odpovědi.. P.S. jinak je tato GK dobrý dělník..
MSI R7970 Lightning BE - Pískání ??
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- filmar_8
- Nováček

-
- michalos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: MSI R7970 Lightning BE - Pískání ??
S tím pískaním nic neuděláš, tak to prostě je
Pokud ti píská opravdu brutálně, tak jí můžeš vrátit ve 14 denní zakonné lhůtě nebo jí hodit na reklamaci... Od Radeonu X1950XTX mí pískaly snad všechny HIGHEND karty a to jsem jich měl dejme tomu 20. Není to o výrobci, je to spíše o tom, že to někdo to slyší a někdo ne a také samozřejmě nějaká nepíská skoro vůbec a nějaké zase hodně
Zdroj máš docela v pohodě, dává ti 52A na 12V větvi...
Kdyby jsi se zeptal velmistra Kabelky alias Stratose, tak ten by ti to vysvětlil, že AMD grafiky NIKDY nepískají (měl už v ruce stovky milionu kusů) a asi ti něco píská v hlavě
Teď k věci, druhá možnost je si pořádně odhlučnit case a zavřít ho.... K odhlučnění doporučuji tyto desky http://www.gumex.cz/protihlukova-deska- ... 31164.html, sám používám 2cm verzi této desky v bedně supr
Moje grafiky GTX Titan také obě pískají, to je prostě úděl dnešních highend grafik...
Kdyby jsi se zeptal velmistra Kabelky alias Stratose, tak ten by ti to vysvětlil, že AMD grafiky NIKDY nepískají (měl už v ruce stovky milionu kusů) a asi ti něco píská v hlavě
Teď k věci, druhá možnost je si pořádně odhlučnit case a zavřít ho.... K odhlučnění doporučuji tyto desky http://www.gumex.cz/protihlukova-deska- ... 31164.html, sám používám 2cm verzi této desky v bedně supr
Case: Jonsbo BO400 + 10x FAN Noctua Sterrox black, CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D, MB: ROG CROSSHAIR X870E HERO, RAM: 64GB DDR5, Gskill 6000 MHz CL28 (2x32GB), VGA: Nvidia MSI RTX 5090 Suprim 32GB GDDR7, SSD: Samsung 9100 4TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G6 (G60SF) 500Hz, Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise