Zdravim
, mám novou case K280, v ní sestavu v popisu, teploty na corech jsou cca o 10-15C větší oproti staré case, která byla stále otevřená.
Teplota na grafice je o pár stupnů větší, ale to neřešim, 70C +-4C je nádhera. (CPU předtim 60C na corech, ted cca 70-75C) Uvnitř se nachází jeden ventilátor, který byl dodaný se skříní(je umístěn vepředu tak, aby nasával vzduch a chladil HDD), avšak ten nedělá ani sebemenší větříček, kdybych tam mával jedním prstem tak udělám větší průvan.
Poté zde mám další 14cm větrák, který dělá průvan pořádný, ten nasává vzduch z CPU chladiče a vyfukuje zadním horním otvorem ven ze skříně.
A moje otázka na vás je, jaké další ventilátory byste doporučili? Určitě bych chtěl jeden 14cm(asi??) větrák dopředu, který by nahradil stávající a nasával by vzduch do case + chladil disky. Dále bych chtěl ještě další 14cm(možno o pár cm větší), který bych nasadil na CPU pasiv a který by do něj nasával vzduch. Poté, další bych asi umístil na bočnici, ve které je 14cm otvor. Jelikož grafika nevyfukuje vzduch dozadu, ale do strany, tak se zavřenou case vzduch neuniká a zahřívá kompletně celý case a to o dost, po několika minutách vytížení GPU i o 10-15C. Takže ten ventilátor bych umístil na bočnici, nasával by vzduch od grafiky a foukal ho ven(jestliže je teda třeba, z toho otvoru to fouká dost i bez něj).
Takhle nějak bych si to představoval já, pokud máte nějaké další rady jak to chladit (ano, jsem ten typ člověka, kterého štve každý další C navíc) tak je rád uvítám. Každopádně bych si přál, aby byly tiché(u CPU být nemusí, ale ty co nasávají a vyfukují by měli). Nejlépe nějaké pomaloběžné s pořádným průtokem, aby to dělalo pořádý průvan.
Momentálně bych šáhl a koupil asi toto
http://www.alza.cz/fractal-fd-fan-silen ... .htm#popis
popř k němu tento
http://www.alza.cz/fractal-fd-fan-silen ... tm#recenze
Větráky do K280.
Moderátor: morke
- cameroncz
- Středně pokročilý

Větráky do K280.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Re: Větráky do K280.
Píšeš, že ťa štve každý °C naviac...nechápem prečo si si potom kúpil takú case? Sklamem ťa no tá case nie je dobrá. Dopredu dáš iba 120mm a tak isto do boku aj do zadu. A ďalšia vec je, že dať do boku fan je blbosť. Na ten chladič nedáš väčší ako 120mm fan iba nejaké home made uchytenie. Za mňa naj riešenie - kúpiť poriadnu case (napr. Lancool K56N alebo Corsair 300R).
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- cameroncz
- Středně pokročilý

Tak každý stupeň mě sice štve a pokud ho jde za rozumnou cenu srazit tak jdu do toho, ale už jsem koupil a nechci to vracet. Zatim to vypadá, že budu hrát bez bočnice tak jako doteď, aspoň budu moct zavřít tu bočnici když budu jezdit na lanky. Dovnitř dokoupim jeden ventilátor a tim to asi skončí.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- Hladis
- Moderátor

Ten case je dobry ve sve cene. Samozrejme nejaky high-end to není a na takove OC sestavy to vhodny neni. Vracet to nemá asi cenu, tak vymen predni vetrak a kup dva nove lepsi dopředu a dozadu (bocni ne). Osobne jsem s airflow a teplotami v tehle skrini problém nemel, ale zase jsem tam nerval pretocenou i7. Když tam das dva dobry 120mm vetraky, tak myslim ze to bude ok (ted tam mas asi jen jeden vepredu, takze je jasny ze to moc nechladi), ale zázraky necekej. S otevřenou bocnici bych to nenechaval. Blby zkusenosti se zvirecim i lidskym faktorem...... 
- cameroncz
- Středně pokročilý

Díky hladisy. Větráky koupim, ale s tou bočnicí to u mě nevypadá tak zle. PC je v rohu místnosti a schované za monitorem, viz foto níže. Pc používám výhradně já osobně, máme jednoho psa, ale i se starou otevřeno eurocase se tam nijak extra neprášilo.
http://i.imgur.com/MPH1pvD.jpg
http://i.imgur.com/MPH1pvD.jpg
- Hladis
- Moderátor

No vis jak. Kocour, kterymu to tam tak hezky teple fouka mi kdysi zlikvidoval grafarnu a zenska ruka za kazdou cenu odhodlana utrit prach je taky slusna sance na kremikovy nebe. Ta K280 ma vepředu filtr, takze při uzavreni se moc nezasira. Otevrena se zadělala vcelku rychle. Mel jsem ji v Cesku mesic otevřenou a pak dva zavrenou a bylo to na bordelu znat. Ale je to na tobe. Tohle je jen takova story 
- cameroncz
- Středně pokročilý

Jo, určitě díky. Já to nějak pořeším. Jinak historky pěkný no, nechtěl bych aby se to stalo i mě