snad nevadí, že dávám tento příspěvek sem, protože se nejedná o problém, ale spíše o návod a rady.
Objednal jsem si tuto sestavu (dle Vašich doporučení):
http://www.czc.cz/4jqmk96f46ju983bj0h19e10l8/seznam
PC jsem objednal bez OS, ten mám vlastní (budu instalovat Win 8 64bit)
Jelikož se jedná o můj první PC, tak bych prosil o zkontrolování mého postupu při instalaci Win/BIOSu a následném OC a případné zodpovězení mých otázek. Pro většinu z Vás se můžou tyto otázky zdát triviální, ale nechci opravdu nic pokazit, proto se raději zeptám.
1) V případě, že nebude BIOS aktuální, z flashky nainstaluji aktuální BIOS (F6) stažený ze stránek Gigabyte
2) Instalace Win 8 z flashky
3) Ovladače
a) Najde si Win 8 všechny ovladače sám?
b) Nebo mám ručně doinstalovat ovladače ze stránek výrobců jednotlivých komponent (a mám předtím odinstalovat stávající ovladače)?
c) Je důležité dodržovat pořadí instalace ovladačů?
4) OC, upravovat chci jen napětí a násobič, do ostatních položek se vrtat nehodlám
a) mám taktovat hned, nebo až za čas, kdy mi výkon CPU nebude stačit?
b) chci zkusit přetaktovat na 3,8 - 4,0 Ghz (turbo vypnuté); nemá to vliv na životnost CPU (aby neodešel za pár let), pokud udržím teploty a napětí v určitých mezích?
c) jaké jsou tyto meze? resp. ideální teplota CPU / maximální přípustná teplota CPU, aby se výrazně nezkracovala jeho životnost
d) jaké jsou tyto meze? resp. ideální hodnota napětí / maximální přípustná hodnota napětí, aby se výrazně nezkracovala životnost CPU
5) zapomněl jsem na něco důležitého?
Díky za vyplnění tohoto "kvízu" :