Celkové padání FPS při hrách

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
TOMIKK
Začátečník
Začátečník

Celkové padání FPS při hrách

Příspěvek od TOMIKK »

Zdravím mám problém stím že když si chci něco zahrát tak mi šíleně lítá FPS... hrozně mi lítá využití grafické karty (mám dva monitory tak sem si hodil využití celého pc a sledoval co při lagu vylítne či slítne a dělá to grafika a občas u toho vypadne zvuk na nějakou chvilku) teď mi to dělá BF 3, FC3 Blood Dragon, The Bureau: XCOM Declassified to je asi vše co jsem zjistil předtím mi to dělal i Bioshock Infinite ale ten to dělal jenom občas v pc používám Advanced SystemCare Pro na registry, mazání zbytečností z prohlížečú a dočasných souborů, defragmentaci dělám průběžně přes Smart Defrag, ovladače jsou aktualní.... dle mého názoru si myslím že je to možná základní deskou + procesor jelikož deska má na mé sestavě nastaveno aby grafické karty jely na pci-e 8x a celková rychlost základní desky + první 4 jádrovej procesor vyrobený na světě :D jináč abych se vrátil k problému můžu mít hru nastavenou na nejvyšší nebo naopak na nejnižší ale nemá to vliv hra jede při zapnutí normálně ale po cca 10 minutách to začne chvíli to jede v normě na 20-30fps ale pak to spadne na cca 2-3 vteřiny na 3-5fps a to dělá v intervalech 30-10 vteřin podle hry.... využití procesoru při těchto hrách bývá velmi vysoké a to ten strop 90-95% teploty jsou přitom v normě... předem dík za nějaký odpovědi rady =) taktovaný procesor nemám myslel jsem že je to nestabilitou ale po resetu biosu to dělalo pořád....

Tady mám mou sestavu:
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=68&t=200436
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Celkové padání FPS při hrách

Příspěvek od HEAD »

Podle me je to kvuli cpu a celkovy zastaralosti platformy.
Core 2 quad na 2.66Ghz dnes nestaci.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No on ho ma sice pretocenej, ale i tak je to na dnesni hry slabota.

i5tka Sandy/Ivy na 4GHz bude 2x silnejsi nez ten C2D quad, nekde i vice.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No on prave pise, ze to nema taktovany. :)
Doporucuju koupit ivybridge/hasvell +novou MB a aspon 8GB DD3 1600pameti.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Aha ja ze v tom threadu co odkazoval ma napsany OC.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
TOMIKK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOMIKK »

Já práve nechci upragedovat PC jelikož si chci počkat na DDR4 paměti a potom koupit celej vnitřek nově a nějak přetrpět s tutím a doufat že to bude stačit a ještě si chci předtím pořídit netbook, řiďičák a auto :D ale bojím se že s nastoupením DDR4 pamětí vymřou sloty pci mam velmi dobrou zvukovku a nechci o ní přijít čekal se na ní docela dlouho a pak jí koupil za neuvěřitelnej ranec 3 500Kč z německé aukce na ebay v origo balení s origo kabelama. :D
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Budes cakat mozno viac nez 1 rok.. Mozno aj 2 roky.
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“