Zdravím,
potřeboval bych poradit s výběrem náhlavních sluchátek bez mikrofonu primárně určených na poslech hudby/k počítači s rozpočtem řekněme pět tisíc. Ovšem vůbec tomu nerozumím a mám pár problémů:
Byl bych rád, kdyby bylo možné sluchátka mimo počítač použít s iPodem/iPhonem. Pokukoval jsem například po AKG K240 MkII, o kterých jsem však na jedné stránce četl, že jsou s iPodem nepoužitelná, na druhých zase, že tato kombinace není žádný problém, spíše naopak, tak si nevím rady. Nebo bych měl od tohoto požadavku odstoupit a spíše později dokoupit nějaké k iPodu/na ven?
Pokud budu kupovat například již zmíněné K240, měl bych k tomu ještě dokupovat nějaké příslušenství tzn. nějakou zvukovou kartu/zesilovač? V tomto ohledu absolutně nemám přehled.
Předem děkuji za odpovědi.
Výběr náhlavních sluchátek
Moderátor: CageJ
- FatFrog
- Nováček

-
- davkol
- Žlutá karta Bazar

-
Re: Výběr náhlavních sluchátek
otevřená/uzavřená?
jaké hudební žánry?
jaká konstrukce (kolem uší, nebo přes ně — nebo IEM)?
S tímhle rozpočtem se nemá smysl moc zabývat zesilovači apod. Na významu to nabývá až u horní hranice cenového limitu u DT 770/990 Pro atp. Tahat se sebou pořád krabičku jako Fiio E07K je ale otrava a tahle sluchátka jsou stejně dost velká na použití venku. Nakonec je nejlepší mít sluchátka na doma (typicky velká otevřená) a sluchátka na ven (IEM nebo menší uzavřená). Já mám takhle doma Sennheiser HD 565 a nosím se sebou HD 25-13.
jaké hudební žánry?
jaká konstrukce (kolem uší, nebo přes ně — nebo IEM)?
S tímhle rozpočtem se nemá smysl moc zabývat zesilovači apod. Na významu to nabývá až u horní hranice cenového limitu u DT 770/990 Pro atp. Tahat se sebou pořád krabičku jako Fiio E07K je ale otrava a tahle sluchátka jsou stejně dost velká na použití venku. Nakonec je nejlepší mít sluchátka na doma (typicky velká otevřená) a sluchátka na ven (IEM nebo menší uzavřená). Já mám takhle doma Sennheiser HD 565 a nosím se sebou HD 25-13.
- FatFrog
- Nováček

-
Tak na doma spíše velká otevřená, na rock, takže asi nepotřebuji žádné vyloženě výrazné basy (tzn. co se přidanosti basu týče, spíše ten střed nebo méně). A s tím iPodem jsem to myslel spíš tak, že když doma něco dělám, tak rád chodím po bytě a poslouchám hudbu, je mi více méně jasné, že s takovými sluchátky bych venku úplně nepochodil...
- ÿthren
- Začátečník

-
nebo třeba
http://www.sluchatka.net/audio-technica-ath-ad500-akce/ případně jejich uzavřená verze, protože to pujde slyšet docela dost pro okolý.
jako připojit na iphone můžeš každé, ale nebude na nich takový ten ovladač na kabelu, toť vše, případně z nich nedostaneš takový hluk, jelikož i iphonu nevytáhneš tolik energie.
http://www.sluchatka.net/audio-technica-ath-ad500-akce/ případně jejich uzavřená verze, protože to pujde slyšet docela dost pro okolý.
jako připojit na iphone můžeš každé, ale nebude na nich takový ten ovladač na kabelu, toť vše, případně z nich nedostaneš takový hluk, jelikož i iphonu nevytáhneš tolik energie.
- davkol
- Žlutá karta Bazar

-
Na AKG bych se moc nedíval, jsou hodně neutrální, IMHO nudná. Raději bych se podíval na následující:
- Beyerdynamic DT 990 Pro — leč bez zesilovače to není ono a někomu nevyhovuje zvuková charakteristika (křivka do V, problematické sykavky)
- Grado SR60/SR80 (vyšší modely se nevyplatí) — mají výrazně zkreslené středy, na rock/metal IMHO paráda, ale basy jsou velmi slabé a výšky nenadchnou; jsou velmi citlivá, zesilovač netřeba (leda pro výraznější basy, které tu fakt chybí)... jenže problém je s pohodlím, a to velký, taky se kroutí kabel
- Audio Technica ATH-AD700 — zmiňuju je pro úplnost, protože neutrální, hodně prostorový zvuk se na tenhle žánr IMHO nehodí; na druhou stranu, pro někoho s velkou hlavou můžou být extrémně pohodlná
- Sennheiser HD 558/598 — podle mě nejlepší volba: dost citlivá, pohodlná; zvuk skoro určitě neurazí, přitom není analytický
- davkol
- Žlutá karta Bazar

-
ÿthren to zbytečně hrotí. Když poslouchám právě s těmi sluchátky na rozumnou hlasitost v tichém pokoji, není to slyšet víc než běžně hlučný desktop běžící v rohu.
- FatFrog
- Nováček

-
Celkem mě nadchly ty HD 558 a s největší pravděpodobností do nich půjdu. Nějaké návrhy na příslušenství, jako zvuková karta apod.? Má to tedy vůbec smysl?