Vleze se grafická karta ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Flexikk
Nováček
Nováček

Vleze se grafická karta ?

Příspěvek od Flexikk »

Dobrý den, chci kupovat grafickou kartu, mám trošku menší tower, má současná graf. karta měří 17cm ( ati radeon hd 5670 ) a grafická karta, kterou chci koupit měří 18cm ( Gainward GTX 660 Golden Sample 2GB ), jenže nevím, jestli to půjde zapojit, či je to propojené s MB a nemusí to pasovat - MB ( http://www.alza.cz/gigabyte-880gm-ud2h-d164441.htm ), už trošku starší, chci postupně dokoupit celou sestavu a hlavně větší tower :D :) .. Budu kupovat i nový zdroj ( Enermax NAXN ENP500AGT 500W ) místo mého 350W, ale ten je v pohodě :D.. Chci se tedy zeptat, jestli nebude se zapojením nějaký problém, děkuju :)
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vleze se grafická karta ?

Příspěvek od cameroncz »

Asi takhle, s deskou by problém být neměl, jde o to, jestli se vleze do té case :D A ty si neuvedl jakou máš.

Kartu budeš kupovat z bazaru, nebo novou? Jinak kdyžtak upřesni ten 350W zdroj, kdyby to bylo od nějakého pochybného výrobce tak by to nemuselo přežít.

Pokud bude možnost, tak bych vybral jiného výrobce GK.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
Flexikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flexikk »

Mám http://www.czc.cz/eurocase-mc-32-cernos ... 55/produkt , u ní je i ten zdroj přímo. Kartu budu kupovat novou společně se zdrojem, takže ten starý by šel hned pryč. :D
Co jsem se díval na jiné grafické karty, tak jsou moc dlouhé aby se tam vešli, těch 18 cm by tam ještě jít mělo. :) Nechci si kupovat nějakou AMD, protože s nimi nemám nijak zvlášť dobré zkušenosti :/.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

imho to nepujde, pokud hned za grafikou něco je (pozice na mechaniky/HDD), už jen proto že microatx je fakt málo na kartu vyšší třídy

ale tak když máš tu současnou zapojenou tak se podívej jestli ej za ní centimetr místa a podívej se jak má ta 660 konektory na napájení
Flexikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flexikk »

Centimetr tam je, to jsem se už díval :) Měl jsem hlavně pochybnosti o připojení k MB, jelikož tomu moc nerozumím. Jediná věc co tu vidím o konektorech je, že je to externí, jinak vážně nevím co myslíš :D fakt se v tom moc nevyznám :) můžeš se podívat - http://www.czc.cz/gainward-gtx-660-gold ... ce+GTX+770 .
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

no v pohodě, jde o to jestli má konektory na konci/začátku karty nebo nahoře, moc se mi to nechce hledat, jde o asi 6ti pin (nevim kolik tahle karta potřebuje, já mam třeba pinů 14 do 6950 ale to proto že je to už trochu topení) ze zdroje

pokud bude ten konektor totiž na konci, tak teprv začíná problem s tim jestli se vleze nebo ne , pokud nahoře tak problem asi určitě nebude
Flexikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flexikk »

Tak ono tam pak dál stále je volné místo, jen je tam pár káblů, ale s těma se dá pořád volně hýbat a nějak to tam ,,natlačit'' :D :). Budu pak kupovat i větší Tower, takže pak už nebude problém.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

ok, v tom případě asi neni problem, nejhorší scénář je že tu kartu vrátíš
Flexikk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Flexikk »

Děkuju moc za rady :)