U aktuálního Phenomu jsem byl rád, že jsem se vůbec dostal na 3,6 GHz a jeho hranice jistoty byla tehdy obvykle 3,8 GHz, tak bych tomu chtěl jít tentokrát trochu naproti.
Napsal jsem do toho cooler masteru, tak uvidím, co mi povědí.
Buď bude bastl, nebo nějaká velká Noctua.
Noctuy jsou super, to bez pochyby, ale z vlastní zkušenosti můžu doporučit Coolink Corator DS, v testech je jen o pár stupnů horší než D14 ale skoro o polovinu levnější
Pokud vše dopadne, jak má, tak žádný chladič kupovat nebudu a pokud to nedopadne, tak pořídím zmíněnou Noctuu D14, nebo U14S. Je i možné, že tou dobou už Noctua vydá ty slibované novinky. Coolink a jemu podobné chladiče odvedou skoro stejnou práci, ale ty peníze navíc jsou u noctuy znát spíš z dlouhodobějšího hlediska.
Zdravím, chtěl bych pár rad ohledně nákupu nového CPU
Chtěl bych něco aby to ještě tak 3-4 roky vydrželo za dobrou cenu. Rozhodně by to měl být intel a taktování mi moc nejde. Mimochodem taktovat jdou jen ty s označením K a X, je to tak?
Přemýšlel jsem nad i5-4430, když už nový tak i novou architekturu, ale dostal jsem nabídku od známého koupit i7-2600 za 3500kč, myslíte že se to vyplatí a že ještě nějakou dobu vydrží? Chtěl bych něco okolo 4 tisíc.
Taktovat neni potřeba, ne? Myslím že dnešní hry u těchto procesorů stejně nevyužívají plný potenciál a i next-gen konzole to budou stejně ještě dalších pár let brzdit. Nejsem blázen, kterého by vzrušovali velká čísla
Ou, to je dobré vědět, díky za informaci. A zpět k CPU, myslíte že se vyplatí jít do té i7 nabízené mým známím, nebo raději připlatit za tu i5?
Uhlídal by tento chladiš tu i7? do teď seděl na momentálním Athlonu, tak si nejsem jistý jestli mi na tu patici sedne. Nezměnili se úchyty za tu dobu?
Stačila by na něj tato deska?
2600K za 3500? To je slušná cena. K tomu nějaká rozumná Z77 deska a není co řešit. Chladič to na default utáhne v pohodě, jsou ale o dost lepší a hlavně tišší varianty. Pokud by jsi ale chtěl časem taktovat, tak to bude chtít něco výkonnějšího. Každopádně pokud k němu nemáš montážní kit pro socket 1155, tak ti pasovat nebude. Ta MSIZ77A-G43 pokud nebudeš taktovat je na pohodu. Lehčí dlouhodobé OC okolo 4GHz by pro ni taky neměl být problém. Tento CPU je pořád i dnes hodně slušný. Při solidním OC s přehledem nakrmí i GTX780/Titan. Pokud se nestane něco výjimečného, tak pár let ještě stačit určitě bude. Pokud jsi vydržel do teď s tím co máš, tak se bát nemusíš .
Lehčí dlouhodobé OC 4ghz? Já myslím že i bez toho mi to bude bohatě stačit
Je to jen 2600, bez K, ale taktovat to s tou deskou jak už psal blizzard půjde, ne?
Super, tak já to od něj vezmu, montážní sadu bohužel nemám, tak teda koupím nějaký nový, Gelid Solution Tranquillo rev.2 bude ok? On k tomu bohužel chladič nemá, ani box. Ještě se zeptám, jak moc je doporučené při změně MB a CPU přeinstalovat windows? Mám W7 ultimate
Ano konkrétně s touto deskou jdou taktovat i non K CPU. Upřímě nevím 100%, jestli SB, ale myslím, že by to jít mělo. Třeba ti to někdo upřesní. Tuším okolo 4,2Ghz by to jít mohlo. Ten gelid je dobrá volba. Windowsy přeinstalovat nemusíš. Podle toho jestli přežijí výměnu desky . Odinstaluj drivery, přehoď desku a uvidíš. Pokud naběhnou win, tak zkus nainstalovat nové drivery a uvidíš. Když to nebude zlobit, tak je to cajk .
Nemůžu se rozhodnout jaký procesor si koupit moje aktuální sestava je v podpisu ale chci změnit procesor tak se rozhoduju mezi i5 3570/K nebo i7 3770 bez K. Poraďte trochu prosím.
CPU: Intel Core i9 9900K, Základní deska: MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon, RAM: 4x8GB DDR 4 Kingston HyperX RGB XMP 3200MHz, GPU: MSI GeForce RTX2080 Ti Gaming X Trio 11 GB, Zdroj: EVGA Supernova 750 G3, Disk: ADATA SX8200 Pro 2TB + Seagate FireCuda - 2TB SSHD, Monitor: Dell S2716DG - 27" G-sync, OS: Windows 10 Pro 64bit