FPS drop

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
djcraty
Nováček
Nováček

FPS drop

Příspěvek od djcraty »

Ahoj, doufám, že mi tady někdo z vás dokáže pomoct. Mám problém od té doby co jsem měnil základní desku (z ničeho nic se mi odpálilo napájení procesoru) takže jsem všude možně na internetu sháněl za přijatelnou cenu novou desku na soc. 775. Poštěstilo se a pořídil jsem si MSI G41M-P43 Combo. Instalace a vše okolo proběhlo všechno v pořádku. Ale od té doby mám problém s hraním her (je jedno jakou pustím) cca po pár minutách mi spadnou FPS na nějakých 2-3 snímky a trvá to pár minut, než to znovu naskočí a tak se to opakuje. Podotýkám, že v PC se mi nic nepřehřívá (kontrolováno Everestem)

Kontroloval jsem jak využití CPU, RAM tak všechno v normálu, ale karta se mi z čista jasna sama podtaktuje. Karta byla zkoušena na jiné desce a tam to nedělá. Kamarád mi půjčil svou kartu a úplně stejný problém po chvilce hraní spadnou snímky.

Zkoušel jsem jiné ovladače jak starší tak i nejnovější. Přetaktovat, podtaktovat grafiku. V ovládacích panel nastaveno preferovat maximální výkon. I jsem zkusil flashnout BIOS na nejnovější verzi. DX přeinstalován. Takže už jsem opravdu zoufalej. Mě to spíš přijde, jako by něco bylo špatně nastaveno v BIOSU.

Moje sestava:
Core2Quad Q6600 rev G0
MSI G41M-P43 Combo (Předchozí MB byla ASUS P5Q Pro a tydle problémy tam nebyly)
4GB Ram (2x2) Kingston Hyper 1066
MSI 560TI TF2 OC 2GB + zkoušena GF9600
PSU: 650W Corsair
500GB Seagate

Za každou radu budu moc vděčný :-)

Hladis//spatna sekce - presun
//Omlouvám se za špatnou sekci
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Re: FPS drop

Příspěvek od CZECHYa »

Ahoj,

nemáš náhodou procesor přetaktovaný? Protože tahle deska je opravdu vhodná jen pro slabší kousky a bez taktování. Jedná se o nejnižší sérii G41 desek, kterou dneska prodávají zejména kvůli integrované grafice do kancelářských sestav jako náhradu starších kousků. A u žravějších procesorů má opravdu velké problémy, ta deska není jednoduše stavená na nějaké výkonější PCčka (viz minimalistické napájení, nízká cena)...
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
djcraty
Nováček
Nováček

Re: FPS drop

Příspěvek od djcraty »

Bios je nastaven v základu čili žádný taktování. Je pravda, že jsem to zkoušel trochu popohnat, ale jak říkáš sám i jsem s tím počítal oc potenciál = 0. Takže jede na základu. Jen tak mimo mísu.. vytlačil jsem max 3GHz na týdle desce, takže je to pro mě i nezvyk, že mám tak pomalý procesor. Na starý desce jelo krásně na 4GHz.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“