Ingamacek píše:
GA/GB=Gigabyte.
Uvedom si co pises clovece, sam seba potapas. Len tak btw 1 miliarda tychto kariet ani vyrobena nebola

a prakticke skusenosti ktore usudzujes z 2 postov dozadu? Oh ano.
...to je na facepalm toto, asi si nepochopil význam "nadsázky", čili určitě sem to myslel tak, že 1/7mina celosvětový lidský populace vlastní radeon HD7970, viď

těch PCčkářů ale je...hmm...
Jinak já sám sebe určitě potápim, fajn, díky
RAD-xovi za podělení se do diskuze, ale to že FPS moc nerostli jak se zmiňuje jen potvrzuje, že tam frekvenci nejspíš kazil PowerTune, protože spotřeba a teploty karty při takovym OC musí bejt strašně vysoká, a btw jako další moje "potopení" ti řeknu, že informace o OC HD7900 nemám z o 2 postů dozadu tohodle vlákna, sou to jednak informace z vlákna o HD7900 (a to víc stránek než 2, to si usoudil asi ty, když chceš tvrdit, že 1300MHz je tak reálných) + vlastní zkušenost s HD7950, která nebyla moje, kterouž když jsem se pokoušel taktovat tak dala maximálně 1150MHz na jádře a paměti skoro nechtěly jet ani na 6GHz + prolistovávání více recenzí a to jak těch českých, tak zahraničních.
Na mym mínění, že prostě šance, že v nějaký standartnější verzi jako třeba MSI Twin frozr nebo nějaký sapphiry VaporX co maj normální cenu a nejsou o 1000-2000 dražší jak standartní verze, je šance na 1300MHz vlasně nereálná a o to mi šlo, ne mlátit se recenzema o hlavu "jó na jedný kartě Lightning se povedlo 1300, resp Asus Matrix..." ...takovýhle zjištění je vlastně k ničemu.
Jednu věc ti neberu, podařilo se ti, že nyní už nebudu tvrdit, že sem 1300MHz tahiti neviděl snad nikde, ale na pár vyjímečných kartách (třebaže to "nikde" sem myslel spíš prakticky u běžnejch uživatelů a ne nadšenců s ultra edicema), takže za to si můžeš připsat jedno bezvýznamné plus, že si dokázal, že Tahiti 1300MHz fakt dosáhlo.
Ale fajn, už se hádat nebudu, koneckonců do tohodle vlákna koukám taky kvůli výsledkům a budu radši, když to bude přehlednější, než se hrabat v tunách příspěvků o dohadování se jistý frekvence nějaký karty... Ache má recht a souhlasim s tim co napsal...1300mhz jako luck (což sem psal už dřív) a navíc na těch ultra edicích s extra dimenzovanym napájenim a kdovíjestli vůbec nějak ošetřenym PT, takže ultra edice + luck = ultraluck, reálná šance na 1300mhz u běžný karty = téměř žádná, což se o běžně dostupných verzích GTX670 a 770 říct nedá, tam má šanci natrefit na 1300mhz každej.