Nové PC, instalace, OC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
Re: Nové PC, instalace, OC
nemaš zač protože když tam maš tu grafickou kartu tak se automaticky deaktivuje ta na desce respektive na v cpu.
- cubbins
- Začátečník
-
Ještě jednou díky
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
Když mužu pomužu.
- cubbins
- Začátečník
-
V Biosu mi RAM ukazují 1333 (mám 1866), mám to ručně nastavit na 1600?
PC je poměrně hlasitý, vypadá to, že chladič na procesor jede v klidu jak drak, jde to nějak regulovat?
PC je poměrně hlasitý, vypadá to, že chladič na procesor jede v klidu jak drak, jde to nějak regulovat?
- leonin
- Žlutá karta Bazar
-
ano mužeš to nastavit na 1600 mhz nebo jestli maš možnost tak na 1866mhz
mam stejny chladič i cpu jen jinou desku a tam mužu regulovat nastaveni ventylatoru na cpu.Mam to nastavene na auto a o chladiči ani nevim že jede.Mušiš kouknout do biose co tam maš nastavene.
mam stejny chladič i cpu jen jinou desku a tam mužu regulovat nastaveni ventylatoru na cpu.Mam to nastavene na auto a o chladiči ani nevim že jede.Mušiš kouknout do biose co tam maš nastavene.
- Voracek
- Mírně pokročilý
-
speedfan ale musíš si ho nastavit
configure advanced z nabídky chip vybereš MB (já tam mam IT8728F AT A30 on ISA) ty tam možná budeš mít něco jinýho u položek PWM mode (1,2,3....1000000) vybereš software controlled zavřeš nastavení v hlavním okně Speedfanu zadáváš procenta otáček
teda aspon já to takhle mam udelany.... prej to jde i na automatiku podle teploty ale já sem si s tim nějak nerozuměl takže to vždycky než začnu hrát nastavim na adekvátní hodnotu a po hraní zase snížim na minimum.... hodnoty si musíš vychytat sám.... já mam na minimum (500rpm) 30% když dam mín ventilátor se zastaví ale myslim si že je to dle konkrétního větráku
Edit: nevim jakej máš bios.. já to ve svym nenašel třeba to tam máš a je vyhráno
configure advanced z nabídky chip vybereš MB (já tam mam IT8728F AT A30 on ISA) ty tam možná budeš mít něco jinýho u položek PWM mode (1,2,3....1000000) vybereš software controlled zavřeš nastavení v hlavním okně Speedfanu zadáváš procenta otáček
teda aspon já to takhle mam udelany.... prej to jde i na automatiku podle teploty ale já sem si s tim nějak nerozuměl takže to vždycky než začnu hrát nastavim na adekvátní hodnotu a po hraní zase snížim na minimum.... hodnoty si musíš vychytat sám.... já mam na minimum (500rpm) 30% když dam mín ventilátor se zastaví ale myslim si že je to dle konkrétního větráku
Edit: nevim jakej máš bios.. já to ve svym nenašel třeba to tam máš a je vyhráno
Intel Core i5 2500+box,MSI 7850 2GB,GIGABYTE GA-Q67M-D2H-B3,6GB DDR3 1333Mhz,250GB Seagate,520W seasonic,CM elite 330RC
- cubbins
- Začátečník
-
Díky, nastavil jsem 1600, 1866 moje deska nepodporuje.
Co se týče Speedfanu, tak jsem mohl ovládat pouze jeden větrák :/ Ten co je vzadu na skříni se točí dle mě na maximum neustále.
Zákl. desku mám Gigabyte z87 a BIOS F6.
Co se týče Speedfanu, tak jsem mohl ovládat pouze jeden větrák :/ Ten co je vzadu na skříni se točí dle mě na maximum neustále.
Zákl. desku mám Gigabyte z87 a BIOS F6.
- Jeltík
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Protože když tam strčíš GK, tak se ta integrovaná v CPU, na kterou jsou dělaný konektory v ZD, automaticky vypne
- cubbins
- Začátečník
-
Tak pomocí speedfanu můžu regulovat jen jeden větrák. Problém je v tom, že PC je stejně hlasitý v klidu i v zátěži. To by mělo jít nějak regulovat, ne? Zadní větrák, který vyfukuje ven jede podle mě pořád na 100% a nevím, jestli bych se měl pokoušet nějak ho regulovat..
Zde je screen z CPUID HW Monitor.
Zde je screen z CPUID HW Monitor.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Trady
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Takže pokud chypu dobre tak mas v pc fyzicky dva ventilatory, z toho jeden na vlastnim cpu chladici a to na Tranquillu, ten ma dle tveho screenu norm. otacky ze snad ani nejde slyset.
Ten vetrak co tam dava zalman pri 630 rpm snad ani slyset jit nemuze. Najdi si v biosu nekde nastaveni ventialtoru, nejlip v biosu kliknina F1 a tam najdi fans. hod tam silent rezim.
ps: zkus ten zadni vetrak dat do jine sysfan patice
Ten vetrak co tam dava zalman pri 630 rpm snad ani slyset jit nemuze. Najdi si v biosu nekde nastaveni ventialtoru, nejlip v biosu kliknina F1 a tam najdi fans. hod tam silent rezim.
ps: zkus ten zadni vetrak dat do jine sysfan patice
CPU: i5-3570K@4,2Ghz (4,4ghz max air) | CPUcooler: GELID Tranquillo rev.2 | MB: Gigabyte Z77X-D3H (rev 1.1) | GPU: Gigabyte GTX 660 OC| RAM: DDR3 Kingston HyperX PnP 2x4Gb@1600Mhz CL9| HDD: SATA 6Gb/s WD Caviar Blue 1TB| SSD: Crucial M4-128Gb | CASE: Fractal Design Define R4 - Black Pearl | PSU: Seasonic S12II-520 | SYSTEM: Windows 10 Profesional
- cameroncz
- Středně pokročilý
No pokud máš ten zadní větráček přidělaný přímo na tý skříni tak se nedivim.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
- cubbins
- Začátečník
-
Nastavení na silent nepomáhá.. Ano, je přímo na skříni.. Napadá Tě nějaké řešení?
- cubbins
- Začátečník
-
Respektive jde nějak ten větrák píchnout na desku místo přímo na skříň? Nebo si mám koupit nějaký obyč. větrák, vyměnit a dát ho na desku?