to ani není o větráku ten větrák je spíš než na tlak udělaný na průtok, takže je to vykoupeno tichým provozem, ale osobně si myslím že když se na ten tvůj chladič dívám tak má zubaté okraje lamel chladiče pro turbulentnější proudění a lamely jsou na sobě hustě uspořadany a tedy mě ten větrák zaráži protože k tehle konstrukci se má použít vysoce přítlakový větrák, právě aby se ta konstrukce využila. Nicmeně volba je asi kvůli kompatibilitě s Ram, aby nezasahoval do tohoto prostoru
za mě teda na test OC tvého CPU bych dokoupil 2x
http://www.czc.cz/airen-redwings-extrem ... r2000-2500
vpředu a v zadu by tohle mohlo využít konstrukci tvého chladiče.
To Flanker:
ještě mě napadlo, srovnávame tu několik AMD "Rodin" na zakladě skore z CB 15, ale když už máme k dispozici takové množství dat tak mě napadlo udělat tyhle data užitečnější.
CB 15 stejně jako starší verze umí měřit výkon jednoho jádra ale má jednu velkou výhodu, protože má jemější Score kvůli 3-ciferným/4-ciferným hodnotam (podle výkonu CPU)
Kdybychom udělali testy jednoho jádra daneho CPU tak bychom měli představu o sile jadra/architektury na jadro, ale nebylo by to objektivní, takže to skore jednoho jadra bychom vidělili frekvencí CPU takže bychom dostali závislost výkonu/škálovaní na frekvenci (podle mě zvyšovani frekvence nezvyšuje výkon linearně takže to může být zajímavé)
teď ale to hlavní, když řeknu jedno jadro tak lidi začnou v Biosu vypinat jadra/moduly a vyšponovat jedno jádro co to jen půjde aby měli lepší skore, ovšem to by zkreslovalo prakticke uživaní a výkon protože to jedno vyšponované jadro bude mít jiný výkon než 4/6/8 jader ktere jsou přitomny v CPU a měli by jet současně. Takže to jedno jádro by se testovalo na absolutně stejných parametrech jako když je přetaktovaný celý CPU s použitím všech jader.
Myslím že bychom mohli pěkně srovnat AMD napřič lety, revizemi, ale teĎ jsem si uvědomil že je to uplně nahouby protože FX jede ne na jadra ale na moduly tak bychom to museli dělat pro 2 jadra u každeho CPU což je na nic asi

CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).