tmaven píše:Znas trebas prazskou hernu District? Jsou tam jen EIZO FORIS FS2333 a pak nasrani hraci co musi hrat na 60Hz. Rikej si co chces, rozdil tam je. Postav si to nekdy vedle sebe a zahrej si rychlejsi hru (cs, dotu, sc).
Myslíte si, že když si koupite stejné kopačky jako má Messi budete hrat stejně jako on ?
Inak ten LG IPS235P-BN trpí nerovnomerným podsvietením , dočítal som sa to na alze a na czc.
,,pri velmi rychlych pohybech u FPS nestiha, ani ne ze by delal duchy, ale pri rychlym horizontalnim prechodu z hodne tmave sceny na hodne svetlou scenu je videt ze nekolik radek cca uprostred obrazu hazi jev podobny spatne vertikalni synchronizaci, neco jako kdyby horni pulka obrazu nebyla synchronizovana s dolni... 1-2 radky uprostred obrazu jsou "jaksi" pozadu - pouze u vyse popsanych scen,,
,,Nerovnomerné podsvietenie, záleží od konkrétneho kusu,,
No nič asi ten IPS vynechám a pôjdem to starého dobrého TN panelu.
Ok, jen říkám, že i když si koupíš monitor, u kterého si na nerovnoměrnost podsvícení nikdo stěžovat nebude, můžeš na nerovnoměrné podsvícení LCD narazit.
... Don't give the noise a chance ... ULN PC:MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE:Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Pozri bol som u nás v kamennej a ojednal som si ten ASUS VS248H za 169€ plus k tomu hernú klávesnicu za 30€ , pýtal som sa ich , že keby som nebol spokojný s tým monitorom tak ho môžem kludne vymeniť za iný model trebárs aj za ten IPS monitor.
Jesper22 píše:Pozri bol som u nás v kamennej a ojednal som si ten ASUS VS248H za 169€ plus k tomu hernú klávesnicu za 30€ , pýtal som sa ich , že keby som nebol spokojný s tým monitorom tak ho môžem kludne vymeniť za iný model trebárs aj za ten IPS monitor.
Ježiš... ty musíš být pořádná kupa železa.. koupíš si za 169eur TN monitor s 60hz.. to je sebevražda.
Když TN tak jedině a pouze 120hz. 60hz ti krásně zobrazí i IPS panel.
Tak to trabantove TN-ko slo na RMA , mal problem s HDMI portom , sem tam sa na 5 sec vypol a znova zapol obraz. Ked pride z RMA ide na bazar a pokusim sa ho hned predat. Iny problem okrem toho HDMI nemal. Dam na tvoju radu ACHE a zoberem IPSko , predsa len tie farby su tam krajsie.
tmaven píše:Znas trebas prazskou hernu District? Jsou tam jen EIZO FORIS FS2333 a pak nasrani hraci co musi hrat na 60Hz. Rikej si co chces, rozdil tam je. Postav si to nekdy vedle sebe a zahrej si rychlejsi hru (cs, dotu, sc).
tak tohle bych měl opravdu vyzkoušet. Protože stěžovat si na foris je opravdu trošku na chocholouška. Mám ho doma a nemůžu si na něj vůbec v ničem stěžovat.
Chalani mam dotaz , nakolko som musel ten TN sunt co som si kupil dat reklamovat , pretoze sa na nom samovolne vypinal obraz na 5 sekund a po 3 tyzdnovom pouzivani som s nim nebol moc spokojny tak ma celkom stve , ze som vtedy nedal na vase slova a nesiel rovno do IPS. Ale mam plan , ked mi ho vratia z rma , chcel by som ho co najrychlejsie predat a kupit nejaky dobry IPS monitor do 250€. Zaujima ma ci je vhodny na hry AH-IPS panel , lebo celkom sa mi pozdava tento model http://www.alza.sk/23-asus-mx239h-d375850.htm#popis , sice je to znova asus ale ja si zakladam na dvoch hlavnych veciach funkcnosti a dizajnu. Tento model ma naozaj oroginalny dizajn a specifikacie vyzeraju dobre navyse to ma Trace Free je to asusacka featura nieco ako overdrive tusim. Nemozem zistit ako je na tom s input lagom a ci trpi ghostingom ale v specfikaciach ma uvedenu odozvu obrazu 5ms co je asi tak akurat. Vacsina IPSiek ma 8ms. Dost recenzii a nazorov som si precital aj o tom LG IPS235P-BN je to dobry monitor ale ma vela neduhov a dost ludi ho reklamovalo , takze pravdu povediac tu sa bojim ci by som natrafil na dobry alebo zly kus.
Ja som objednaval na základe recenzií domacich aj zahraničných tento : http://www.alza.sk/23-aoc-i2369vm-d451289.htm Input lag by mal mať nízky, okolo 4-6 ms! A hlavne som spolu s ním objednal DisplayPort kábel!! púštať niečo cez paskvil HDMI na ISP paneli je riadna divočina. má AH-IPS panel a všetko nastavenie obrazovky sa dá robiť aj cez windows/ je k tomu program imenu !!!!!/ monitor primárne určený na hry. má VESA, MHL , matná obrazovka a super cena!! dá sa zohnať inde aj za menej. ak máš grafiku s DP tak není očom.
zimik1410 píše:Input lag by mal mať nízky, okolo 4-6 ms! A hlavne som spolu s ním objednal DisplayPort kábel!! púštať niečo cez paskvil HDMI na ISP paneli je riadna divočina. má AH-IPS panel a všetko nastavenie obrazovky sa dá robiť aj cez windows/ je k tomu program imenu !!!!!/ monitor primárne určený na hry.
Preco je podla teba HDMI paskvil ? Zaujima ma to. Aky je rozdiel v kvalite obrazu cez DP alebo HDMI ? Odjakziva som mal gpu do monitoru zapojenu cez hdmi , takze s dp nemam skusenost.
zimik1410 píše:Input lag by mal mať nízky, okolo 4-6 ms! A hlavne som spolu s ním objednal DisplayPort kábel!! púštať niečo cez paskvil HDMI na ISP paneli je riadna divočina. má AH-IPS panel a všetko nastavenie obrazovky sa dá robiť aj cez windows/ je k tomu program imenu !!!!!/ monitor primárne určený na hry.
Preco je podla teba HDMI paskvil ? Zaujima ma to. Aky je rozdiel v kvalite obrazu cez DP alebo HDMI ? Odjakziva som mal gpu do monitoru zapojenu cez hdmi , takze s dp nemam skusenost.
DP byl už od počátku navrhován přímo na propojení adaptéru se zobrazovacím zařízením a jako náhrada DVI/VGA. Zato HDMI je paskvil navrhovaný primárně pro spotřební elektroniku s přenosem všeho možného.
Takze ked to zuzime na dva modely s IPS panelom a to na ASUS MX239H a DELL UltraSharp U2412M. Ktory by ste mi doporucili ? Zatial su toto moji favoriti. Akurat ma strasi u toho dellu ta 8ms odozva , absencia hdmi tiez zamrzi ale monitor ma vcelku pozitivne ohlasy. Na youtube som nasiel video na ten asus mx239h kde pusta na ukazku zopar gameplayov http://www.youtube.com/watch?v=Gd8uIXyW1SA. Jedno viem istotne , ze TN uz nikdy viac. Mal som dneska do obeda moznost si pozriet ips panel bol to nejaky phillips modelove cislo neviem ale vedla neho bola ta ista znacka ale tn a musim uznat , to ips malo ovela krajsi obraz. Kaslat nato ze to bude 60Hz monitor , chcem aby to malo pekne farby a aby sa dal obraz aj dobre nastavit. Na tom sunte vs248h obraz strasne svietil a nedalo sa nikde ubrat na gamma v osd menu , takze som to musel riesit cez NVCPL. Aj ked som jas znizil na 40% stale to svietilo velmi.