Crysis 3 - porovnání výkonu atd.

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: Crysis 3 - porovnání výkonu atd.

Příspěvek od Ache »

Ale nalevo ten kablík má :) - to je ten samej jestli se nepletu...
já bych skoro tipoval že to bude nějaký buglý a někdy tam je a někdy ne. :-D

AHA, tak je to jasný, kabel neznamená nic - prostě ho někdy sejmou a někdy ne... dneska ho mam jen nalevo, a koukejte proč není na pravo, je utržený :-D
http://abload.de/img/crysis3_2013_10_09_20qyuw2.png

záhada kabelu vyřešena, ale záhadnost vyšších výsledků zatím ne.... krtek, prosím stejný frekvence jako rad-x ;-)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Tak teď sem se nechal zblbnout, tak na potřetí - ten kabel tam fakt je :lol: a nevede a nikdy nevedl z těch šedivejch výraznějších stožárů (fakt to plete, ale ty stožáry s takovym tim "Véčkem" ten kabel nevedou, jen se to jeví, že to jde po nich), takže odvolávám co sem odvolal, ten kabel tam fakticky má, ten kabel, kterej se nese po těch černejch tyčích - bavíme se o tom kabelu nalevo, co je zřetelně vidět na screenu pod úrovní asfaltu.

//@Hladis už sem tě pochopil, ty myslíš ty 2 titěrný černý tyče (stožáry), který sou tak blbě vidět díky aliasu a kabel tam není, no jak sem psal ani na Acheho úplně prvnim screenu HD7950 z tohodle vlákna tam ten kabel, co ty popisuješ není, z pohledu screenu Ache/Ulver/úplně první screeny v porovnání s krtqem nejnovější verze žádný kabely nechybí.
Naposledy upravil(a) sam_217 dne stř 9. říj 2013, 21:06, celkem upraveno 2 x.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Něco dodelam a podivam se na to. Ale vim jiste ze Crytek nejaky kabely ci draty odstranoval. Byl tam nejaky bug, kdy chvejci se drat zpusoboval propady.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Ale krtek tam ty dráty má jak vidíš - na původním screenu nalevo.
Já je tam včera neměl ani nalevo. :) Je to náhoda jak tam jsou... asi podle toho co se tam stane napozadí a nebo jsou buglý. kdo ví.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No nalevo jsou, ale prava část chybi a nikdy jsem ji tam nemel, ani když jsem vysel na vrh prehrady. Ted jsem se to vsemozne snazil sundat a maximalne ho rozhoupu. Při blizsim pohledu je ten pravy drat shozenej. Ze by to bylo nahodny zda tam je ci ne ? U verze 1.0 před mesici, když jsem to hral, tak to dělalo na tyhle mape bordel a bylo to i oznameny jako bug :? Ale mohl to byt jiny drat....ted fakt nevim.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Fakt ten drát neznamená nic - tohle je můj původní screenshot z původní poctivý Reloaded 1.1 verze: http://abload.de/img/crysis3_hd7950rmohc.jpg
-defakto shodný s tím krtkovo původním screenem, ale on to screenoval na legální verzi = již dávno patchnuté. Já screen na HD7950 dělal už hodně dlouhou dobu po dohrání té hry na GTX670... proto ani nemam odvahu ten výsledek dávat do grafu (stejně je jen se SMAA, a to nakonec počítat nebudu)

Spíš mě na tom celém zaráží náchylnost AMD grafik na verze her a ovladačů... :| To abych do toho grafu kvůli AMD psal i verze driveru a hry :lol:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ano, ale napravo ten drat není a uz verze 1.1 zavazny bugy s propady vykonu opravila. Nalevo tam byl vždy. Zkousel jsem zda ho nestrhl vrtulnik, ale ten na vine není a ani s nim nehne a ustrelit taky nejde. Proste je to takhle uz od momentu prichodu na přehradu a pochybuju ze si tam CELL vojaci z nudy sundavali draty :) Uz to je par mesicu co jsem hral na verzi 1.0 hned po vydani, ale bylo to zabugovany dost a třeba prave v tyhle mape tam byly haluze.

BTW: Troufam si ale rici, ze verze hry urcite výsledky afaktuje bez ohledu zda tam drat je ci není a vysvětluje to i nektery haluzni nizke výsledky. Osobne mam vyzkouseno, ze verze 1.0 často blbla po strance výkonnostní nevyrovnanosti s propady fps. Nebo i nekteri mají něco spatne v systemu, ovladacich ci nastaveni PC.

Edit// Uprime s i7 jsem mel taky haluzni výsledky, když zapracovalo HT a hra se zacala skubat ci divne lagovala. Jen na AMD bych to zase nesvadel, jelikož bugy z první verze afektovali kde koho.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Ten kabel tam mam na lavo aj na pravo a da sa zlozit ostrelovackou...skusal som to (ver. 1.3)
Ja na priehradu chodim s vytahom ktory cell zastavia a rozstrielaju vytahove dvere, vtedy tam je kabel vzdy. Idem skusit ten druhy vytah a uvidim ci tam kabel bude alebo nie...

Hladis//Eh vzdyt jsem do nej palil odstrelovackou, brokovnici, bazukou a shodil jsem na nej i vrtulnik a nic :?

edit.
Da sa ale musis mat nastavenu ostrelovaciu optiku...
Naposledy upravil(a) ulver dne stř 9. říj 2013, 22:18, celkem upraveno 1 x.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Hladis píše:Ano, ale napravo ten drat není a uz verze 1.1 zavazny bugy s propady vykonu opravila. Nalevo tam byl vždy. Zkousel jsem zda ho nestrhl vrtulnik, ale ten na vine není a ani s nim nehne a ustrelit taky nejde. Proste je to takhle uz od momentu prichodu na přehradu a pochybuju ze si tam CELL vojaci z nudy sundavali draty :) Uz to je par mesicu co jsem hral na verzi 1.0 hned po vydani, ale bylo to zabugovany dost a třeba prave v tyhle mape tam byly haluze.

BTW: Troufam si ale rici, ze verze hry urcite výsledky afaktuje bez ohledu zda tam drat je ci není a vysvětluje to i nektery haluzni nizke výsledky. Osobne mam vyzkouseno, ze verze 1.0 často blbla po strance výkonnostní nevyrovnanosti s propady fps. Nebo i nekteri mají něco spatne v systemu, ovladacich ci nastaveni PC.
Já mám jednu 1.0 updatnutou na 1.3 a kabel tam je, pak mám jednu už od púvodu 1.3 a tam kabel neni. Rozdíl v FPS sotva měřitelnej, tada v inkriminovaných místech... problém je, že nemužu zaručit dostatečně čistej OS pro potřeby Radeonú, jediný co jsem udělal byl driver sweeper....

Zítra nebo ještě dnes vyzkouším ty nové Bety, pod kterými testoval krteq....víc ovšem dělat nemúžu, nicméně se zdá...že ty moje výsledky podle měření jiných uživatelú nejsou v pořádku. Otázkou je, kolik dalších uživatelú Radeonú má stejný nebo podobný problém a čím je zapříčiněn.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Proto bych byl rád kdyby udělal krtek screeny na stejných frekvencích 1100/6600 a 1250/6800 abych mohl nahradit ty tvoje - pokud je to fakt u tede tak buglý.
0martas0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 0martas0 »

Zkus ještě kartu dát do základního nastavení. Já jsem furt taktoval taktoval a zkoušel co karta dá, až mi FPS spadly o 10, nechápu proč? :shock: Dal jsem kartu do základu restartl PC a jelo to zas jak má.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Super, ještě si tu budeme porovnávat kabely... :-D Já už radši žádosti o testy posílam po SZ abych je pak jen dával do tabulky. :-D
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Ache mas pravdu. Zacina to tu byt maniakalne. :-D V najlepsom treba prestat. Ale ty si s tymto Crysis3 sialenstvom zacal. :-D
Mali by sme vytvorit vlakno s nazvom "kto zostreli neexistujuci kabel v Crysis3" :-D
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

Mladenci, ak menite nastavenia v hre tak by ste mali vzdy hru restartnut, pre istotu. Takisto ked robite OC, vyskocit z hry (nie Alt + Tab) a restartovat OC utilitu.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Tak tady něco smrdí, kartu jsem flashnul na R9 280X a ve zmíněných scénách dělám na totožných 13.11Beta o 8FPS +/- víc??? WTF??? jdu to ještě prověřit do verze 1.0 a skontrolovat nastavení.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

RAD-x píše:... kartu jsem flashnul na R9 280X a ve zmíněných scénách dělám na totožných 13.11Beta o 8FPS +/- víc??? WTF??? jdu to ještě prověřit do verze 1.0 a skontrolovat nastavení.
To je klidně možný, já mám referenční HD 7970 s flashnutým GHz BIOSem a upraveným limitem PT, pak to lítá jak z praku.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ulver píše:Ache mas pravdu. Zacina to tu byt maniakalne. :-D V najlepsom treba prestat. Ale ty si s tymto Crysis3 sialenstvom zacal. :-D
Mali by sme vytvorit vlakno s nazvom "kto zostreli neexistujuci kabel v Crysis3" :-D
S tim dratem je to teda pekna haluz :) I s optikou jsem ho nesestrelil. Jen se rozvibruje a zaprasi se z nej, ale to je jedno a nechame to byt :)
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

RAD-x píše:Tak tady něco smrdí, kartu jsem flashnul na R9 280X a ve zmíněných scénách dělám na totožných 13.11Beta o 8FPS +/- víc??? WTF??? jdu to ještě prověřit do verze 1.0 a skontrolovat nastavení.
Nějaký screeny? nezaznamenal si rozdíl v kvalitě obrazu? 8FPS víc to skoro vypadá, jakoby ti ten bios tu kartu opravil a nebo to obešlo nějakou tu haluz v systému v registrech možná, kde ten driver to má zapsaný pod ID HD7970 a po flashi se to chová jak čistej install...a nebo v tom je něco jinýho...

@Krteq: To upravený PT bych řekl na R9 280X asi ne...ten upravenej bios na 7970GHz je fajn, že to musí pak lítat jak z praku, ale kde je řečeno, že má 280X bios posunutý powerlimity? měl by mít ty samý+prejže na tý Matrix kartě co má je PT odpálenej (jak jinak by mohl cpát 1,4V a 1300MHz)...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Len tak btw, hd7970 1100/5700 s najnovsimi ovladacmi=gtx760 4gb 1290/7500 co sa tyka fps v crysise tak mi to vychadza :) a prave ten frametime je pri amd oproti gf neporovnatelne lepsi... :x Konecne to idem dohrat

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ako jedine - tejto karty mi pride zatial nemoznost nastavovania V, aj ked ich nastavit mozem, stale to skace niekde od 1.12-1.15 podla gpu-z, ked to zvysim v trixxe tak to nastavene V nema ziaden efekt pri oc a nezmeni sa to ani pri monitoringu v gpu-z. Vyhoda karty je teplota, pri auto RPM ju dokaze uchladit na neuveritelnych 61C do 40% fan rpm
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“