Jinak je to fakt s těmi větráky, i u jiných výrobců ...Nicméně se mi podařilo zjistit, že by mohl být vypracován beta BIOS, který by umožnil snížení minimálních otáček přes DC zapojení než je současné v klasických BIOSech. Takže nevěšet hlavu .
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Chlapi, jde do toho někdo? Trochu nevýhodu vidím v tom, že musí být už ta nová deska se zlatým zabarvením, pokud to chápu správně...(Ale možná se to vyplatí risknout i s modrou Asuskou, třeba se "smilují")
flanker píše:Jinak je to fakt s těmi větráky, i u jiných výrobců ...Nicméně se mi podařilo zjistit, že by mohl být vypracován beta BIOS, který by umožnil snížení minimálních otáček přes DC zapojení než je současné v klasických BIOSech. Takže nevěšet hlavu .
To zní nadějně. To myslíš přímo od Asusu či jinýho výrobce desky? Pokud by tomu tak bylo, tak by to byla paráda. KDyž může noctua jed na 250 rpm, tak sakra, proč ne. Snad s tím něco udělají. Jestli se můžu zeptat, kde jsi tu informaci zjistil?
Mám tv LCD Samsung 82cm asi čtyři roky starou.Dneska jsem dal dohromady počítač s deskou Asus H87PRO a mám zajímavý problém s biosem,nezobrazuje se celý,ale jednak je jakoby v okně(ale to by nevadilo),ale hlavně v tom okně není celý,chybí na každé straně necelá třetina obrazu,takže je nepoužitelný.Podle mě je to tím,že je bios starší verze(0703).Instalace win se mi podařila jenom díky obrázkům z tohoto testu a klávesovým zkratkám.Už se s tím někdo setkal?A spraví to poslední bios?
Ntb ASUS X-51L W7,32bit.Pc:AntecNineHundredTwo,GigabyteEP45EXTREME,W7-64bit,OCZ VertexSSD 60GB,OCZ4x2GB DDR2PC1066,AsusGTX260 OC+AcceleroExtreme,Enermax720W,Q9550(@3400MHz)+ZalmanCNPS97 00LED.
já bych to možná viděl na ovladače Intelu. A nebo to máš zapojené v dedikované? Kdyžtak zkus zapojit do desky a nebo do grafické karty výstup prvně. Zda to bude dělat stejnou neplechu. Ta TV má jaké rozlišení (to by ale neměl být při 60 Hz pro grafiku problém...)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
TV je Samsung LE32B650 fullhd(1920x1080),dedikovanou grafiku zkusim,současná je GTX260 (o.c.280).Tahle sestava(grafika+tv) takhle funguje už několik let bez sebemenšího problému.
Ntb ASUS X-51L W7,32bit.Pc:AntecNineHundredTwo,GigabyteEP45EXTREME,W7-64bit,OCZ VertexSSD 60GB,OCZ4x2GB DDR2PC1066,AsusGTX260 OC+AcceleroExtreme,Enermax720W,Q9550(@3400MHz)+ZalmanCNPS97 00LED.
co moze sposobovat, ze pri vstupe do biosu sa rozpadne cely obraz. vo windows vyzera normalne.
skusal som aj reset cmos. pouzivam integrovanu grafiku na cpu 4670k. pripojene cez dvi.
Stalo se mi jednou na APU od AMDcka - byla vadna ramka, hned na zacatku bloku byla chyba. V biosu byl obraz jak mas fotku a ve winech byl vpoho, ale ve 3D se obcas rozsypal. Pokud mas dva moduly tak jeden vyhod a uvidis - nejspis to bude ten v prvnim slotu...
Chlapy, kdo z Vás má tuhle PRO desku, nepoužíváte někdo fany od noctui bez PWM regulace, čili 3piny. Pokud ano, zajímalo by mě jakou min rychlost otáčení Vám dal po kalibraci Fan Expert.
Už jsem to zde řešil, že deska nabízí pouze jeden plnohodnotný PWM konektor na CPU chladič. Jinak s ostatní bohužel, takže mé fany s PWM regulaci, které mám na chlazení skříně běží nejméně na 650 ot/m.. ač mají PWM, se kterým by šli i pod 300 ot/m.
Pokud někdo používá Noctui 3pin fany, tak mi prosím dejte echo. Díky moc.
sem dneska badal nad tim jak je mozny ze fanxpert nepovoli rychlost nizsi jak 20% a po chvilce badani jsem nasel zpusob jak to obejit
1. v FanXpertu jdete do rizeni vetraku, vyberte predvolbu user a dejte v pravo test to nacte rychlost vetraku a vytvori to zaznam v FanStore.xml
2. jdete do c:\Program Files (x86)\ASUS\AsusFanControlService\1.01.10\
3. editujte v FanStore.xml radek (pravdepodobne budete potrebovat spustit editor jako administrator)
(jednotlive nastaveni se mohou lisit podle toho jak jste nastavili graf)
4. nastavte FanStore.xml jako read-only
5. restartujte sluzbu AsusFanControl prikazem
Tak, ne nejde to a ani nemůže... na youtube jsou videa, kde testuji ty PWM vetraky pres voltaz.. a když máte PWM regulaci tak tam pořád jede 12V ale rychlost se řídí přes PWM pulzy,
Tam se jim roztočil až někdy od 6V a na min. 600 ot./min, a tady ty větráky nejedou vůbec.. Možná dělám něco špatně ale podle mě ne. Zkoušel jsem to v AI Suite III. Fan Expert jedničku mi to nevzalo.
EDIT: s obyč 3-pin větrákem se dá hnout. s PWM ne.
mám tu desku a nevím, jak udělat to, aby když vypnu PC se moje připojená myš nerozsvítila a PC nezapínal zmáčknutím klávesy. Je něco jak lze nějak vypnout napájení teěch zařízení nebo to nějak nastavit ?
Díky