Ztráta paketů. Nový Router ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Hejnak
Začátečník
Začátečník

Ztráta paketů. Nový Router ?

Příspěvek od Hejnak »

Zdravim
Už asi týden mi Internet neběží, tak jak má. Při hrání hry se hrá seká(0.5s lag), na TeamSpeaku se hlas zadrhává, při sledování videí na internetu se video seká, atd..
Kamarád mi říká, že to je Routerem, že mu to dělalo taky, a potom co koupil nový router, tak vše bylo v pohodě.

Příkazový řádek:
Ping http://imageshack.us/f/850/cn74.jpg/
tracert http://imageshack.us/f/266/3p73.jpg/

Stáhl jsem si program WinMTR a nechal ho běžet cca. 3 minuty, zde je výsledek
(screen: http://imageshack.us/f/191/ttxn.jpg/

Router: Wlan 11g Router (Starý asi 5-7 let)

Kdyby někdo věděl, jestli je problém někde jinde než v routeru, tak prosím dejte vědět.

A pokud máte někdo nějaký dobrý tip na levný router(do 800kč), tak mi prosím poraďte, jaký si mám koupit. Díky moc všem ...
Naposledy upravil(a) Hejnak dne pát 4. říj 2013, 14:42, celkem upraveno 1 x.
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Ztráta paketů. Nový Router ?

Příspěvek od xIndian »

Zkontrolovat kabely a koncovky (zlomený kabel to klidně může dělat). Pak aktualizovat FW routeru. Předpokládám, že restart routeru jsi zkoušel?
Hejnak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hejnak »

Kabely a koncovky jsem zkontroloval, Router restartoval a ztráta paket se snížila na 2-3%. A na můj router jsem nenašel FW aktualizaci ...
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Zkus Ping z PC na router (tzn. na bránu). Pokud bude ztráta už tam, je chyba buď na síťovce v PC, kabeláži nebo na routeru. Pokud Ping na router bude v pohodě, hledal bych chybu buď na WAN straně routeru, nebo u providera...
Hejnak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hejnak »

Tam žádná ztráta není, ale při příkazu "ping www.google.com -t" je ztráta stále 3%
Přitom, když jsem na Notebook připojil kabel z počítače a zkusil to tam, tak ztráta byla 0%. Na notebooku to jede a na PC ne. Základní deska v prdeli ?
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Pokud ping na router projde v pohodě, tak bych nehledal problém na fyzické vrstvě. Spíš to vidím na softwarovou záležitost, příp. vir. Protože když na stejném kabelu s jiným zařízením jde vše v pohodě a z problémového PC je ztráta pouze do internetu, viděl bych to spíš na ten SW -> příp. reinstall systému.
Ghor77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ghor77 »

ja sem měl podobný problém chvílema mi vypadával internet taky to zrácelo packety a nakonec sem router vyměnil za wifi myslím že TP link a teď mi to jede v poho furt ale jestly ti to blbne tak skus novej router nebo tam hoď wifi
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Ghor77 píše:ja sem měl podobný problém chvílema mi vypadával internet taky to zrácelo packety a nakonec sem router vyměnil za wifi myslím že TP link a teď mi to jede v poho furt ale jestly ti to blbne tak skus novej router nebo tam hoď wifi
Tak pokud už má možnost propoje kabelem, rozhodně bych ho nezaměňoval za WiFi...
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“