Ovladač zobrazení přestal pracovat (ATI Mob. HD 5470)

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Xplosiv7
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ovladač zobrazení přestal pracovat (ATI Mob. HD 5470)

Příspěvek od Xplosiv7 »

Ahoj, mám problém, který už tu byl minimálně jednou řešen a to, že systém Windows vyhazuje chybu "Ovladač AMD byl obnoven". Jednoduše došlo k jeho pádu. Jedná se o grafiku ATI Mobility Radeon HD 5470.
Grafika sekne obraz a dělá různý kostičky barevný zhruba v teplotě +65C
Ale nemyslím, že to je chyba v OS Windows, protože využívám také na dualbootu Debian na kterém to doteď šlo a také můj notebook selhal. (HP Probook 4525s)
Je nějaký řešení jak chybu řešit? Než jen pouhou reinstalací driverů? Potřebuji řešení, protože pod Windows dochází k pádům velice často i při procházení jen webového obsahu. Flash mám jiný na Linuxu a jiný na Windowsu, tudíž v tom bych asi taky chybu neviděl. Napadá mě otevřít notebook a podívat se do něj.. Ale co když ani v tom problém nebude? To už fakt je pak jediným řešením koupě nového notebooku? Děkuji
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Re: Ovladač zobrazení přestal pracovat (ATI Mob. HD 5470)

Příspěvek od MiliNess »

Pokud to není SW chyba, pak je to způsobeno buď přehříváním VGA/CPU/chipsetu nebo vadou VGA, což je dnes u notebooků velmi častá závada (obzvlášť u čipů ATI/AMD). Oprava je velmi, velmi nákladná.
Xplosiv7
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovladač zobrazení přestal pracovat (ATI Mob. HD 5470)

Příspěvek od Xplosiv7 »

Co jsem zkoumal za poslední dny. Tak teplota byla cca kolem 70C a nic se nedělo, postupně začala klesat až na 60C a najednou se to zaseklo a systém spadnul. Rozhodně chyba nebyla v přehřívání, ale v tom, že jsem otevřel na Facebooku nějakou fotku. Pokaždé když skočila BSOD, tak chyby se týkali ovladače řídící grafiku ATI a další části DirectX. Napadla mě chyba ještě Flashe.
Po upgradu firmware BIOSu pády o trochu ustaly, ale furt to není ono. Proto zkusím nejprve přeinstalovat OS Windows. A pak se uvidí jak se systém bude chovat dál. :) Zkouším všechno co mě napadá :)
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“