Omlouám se jestli zase přidávám nějaké omílané téma, ale nevim si moc rady. Postavil sem si nové písidlo a dal sem tam 2tB HDD Seagate 7200 rp/m a všechno bylo v cajku, prakticky bez hluku. Potom sem si tam dal ještě jeden 1tB ze svého starého, taky 7200 rp/m ale ten už je trochu starší
Izolace vibrací HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Malman123
- Nováček

-
Izolace vibrací HDD
Dobrej
Omlouám se jestli zase přidávám nějaké omílané téma, ale nevim si moc rady. Postavil sem si nové písidlo a dal sem tam 2tB HDD Seagate 7200 rp/m a všechno bylo v cajku, prakticky bez hluku. Potom sem si tam dal ještě jeden 1tB ze svého starého, taky 7200 rp/m ale ten už je trochu starší
a začalo mi to dělat hrozný hluk, není to nějaký konstantní hluk spíš to furt klesá a zase stoupá.... no prostě je to dost nepříjemný... na HDD tam mám 5 komor, zkoušel sem to různě přemístit a nepomohlo, jedině co pomáhá je když zvednu přední část nad stůl, jakmile ho položím hluk je zpět. Tak by mně zajímalo co byste doporučili, např. nějakou izolaci? případně jakou...
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Izolace vibrací HDD
Doporučím tohle : http://chlazeni.heureka.cz/scythe-himuro-sch-1000/ nebo nějaké podobné, ale zrovna tento model si v recenzích vede dobře.
- Malman123
- Nováček

-
OK Díky to vypadá dobře, popřemýšlím o tom 
- Riku
- Začátečník

To jsem zkoušel na můj Samsung F3 1TB 7200rpm, naprosto bez účinku. I v tom boxu vibruje/hučí tak, že to rozhučí celou case a stůl z masivu 
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Malman123
- Nováček

-
Tak ale co s tim
ještě mně napadlo dát nějakou izolaci mezi case a stůl 
- shelby_nr
- Čestný člen

-
Z vlastných skúseností je jediné ozaj funkčné riešenie - HDD Vibration Killer ...no v cz nedostupný.
Dá sa to spraviť nejakým home made riešením - zavesiť za niečo HDD do 5,25" pozície. (obyčajnú gumu neodporúčam, kedže guma časom zreje)
Dá sa to spraviť nejakým home made riešením - zavesiť za niečo HDD do 5,25" pozície. (obyčajnú gumu neodporúčam, kedže guma časom zreje)
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell