Ahoj,
mám problém koupil jsem si notebook bez os a mám windows 7 home legalizační pak.
Bohužel po instalaci windows se mě notebook neustále restartuje. Volal jsem výrobci notebooku a tam me rekli ze je problém s 4K block ize diskem, proto potrebuji posledni instalacni cd windows kde je MS KB ktere to resi.
Ja mam pouze toto inst. cd je nejaka cesta jak treba tento MS hotfix integrovat do instalace.
Dekuji.
Windows 7 home 4K disk
Moderátor: Loki5567
- corsairetc
- Nováček

-
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: Windows 7 home 4K disk
s timhle jsem problem nikdy neresil,ale co disk naformatovat s jinou velikosti clustru? windows 7 by meli defualtne 4096 podporovat,ale zkus tam proste dat jen "vychozi" a naformatovat jako ntfs
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- MiliNess
- Začátečník

-
Pokud instaluješ z instalačního média Windows 7 s SP1, neměl by tento problém s 4K disky nastat.
Co je to za ntb? Diskový hostitelský řadič je v IDE nebo AHCI módu?
Co je to za ntb? Diskový hostitelský řadič je v IDE nebo AHCI módu?
- corsairetc
- Nováček

-
Dík za radu zkusím ten disk přeformátovat