Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Krteq
- Čestný člen
-
Re: Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti
Kvůli FC bloku bych právě ref. bral.
- Darkhunter
- Začátečník
-
Hh, na tomshardware museli pro tu kartu vymyslet nový ocenění elite. Ta karta je fakt masakr...To jsem nečekal
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
- webwalker
- Začátečník
Darkhunter píše:Hh, na tomshardware museli pro tu kartu vymyslet nový ocenění elite. Ta karta je fakt masakr...To jsem nečekal
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Darkhunter
- Začátečník
-
A ta spotřeba je taky luxusní. V crysisu dokonce menší než 770ka
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro
- Ache
- Pokročilý
Výkon super, cena masakr, referák totál fail... to je vše co já k tomu mám.
Referák bys si stejně nikdy nekoupil, takže mě to zatím nezajmá. Zajmá mě alternativa k MSI GTX780 TF4
Referák bys si stejně nikdy nekoupil, takže mě to zatím nezajmá. Zajmá mě alternativa k MSI GTX780 TF4
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- RAD-x
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady musim souhlasit...člověk kterej si kupuju HighEndovku většinou neřeší takové prkotiny jako chlazení, já si ani neumim představit, že bych si kupoval grafiku s tim že jí budu pro trvalé herní potřeby provozovat na vzuchu - u většiny karet za posledních 7let tim člověk ztratil dobře 10-25% OC potenciálu...kupříkladu moje bejvalá GTX680 Lightning jela 1411MHz core jen díky vodě...na vzduchu prostě 1300Mhz strop, bez ohledu na napětí. Další věc je...jak dlouho bude trvat modifikovat bios pro odstranění týhle feautury? dám tomu měsíc čekaní na utilitu/hack, pak to obejdu HWrově. Daleko víc mě zajímají FT, kvalita AF...však uvidíme, konec koncú poakždý to chce vyzkoušet osobně.no-X píše:Můžu se zeptat, proč tolik řešíš, jaká je frekvence, když i přesto je výkon na úrovni Titanu? Já nějak nechápu, co je lepšího na tom, když karta běží na nějakém "base-clock" 900 MHz a při teplotním/energetickém stresu začne vkládat prázdné cykly, než když nepoužívá prázdné cykly, ale podtaktuje se na 700 MHz.
Připadá mi opravdu fascinující, když někdo lpí na jakémsi virtuálním base-clocku i přesto, když recenze jasně ukazují, že to na výsledný výkon ani min-FPS nemá vliv.
- HEAD
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak kdyz to prekonava gtx780 tzn grafiku o 100dolaru drazsi o 10-15% nebo titan, kterej je drazsi o 500dolaruDarkhunter píše:Hh, na tomshardware museli pro tu kartu vymyslet nový ocenění elite. Ta karta je fakt masakr...To jsem nečekal
K tomu 4GB pameti.
Cena by mela byt 12tisic.
Imho vsechno od Nv od 9-25tisic jsou ted neprodejny kramy.Musej zlevnit.
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
- Krteq
- Čestný člen
-
Mohli by, cenová válka před svátkama by celkem bodla
- Ingamacek
- Červená karta
-
O tomto som vravel. Cely uber mod je pri ref. len na okrasu kedze karta ma problem sa drzat na defaulte, preto sa odkladaju nereferencne karty az po vydanie 780ti, kde to vyvalia
- _Jesper_
- Začátečník
Precital som si zopar recenzii a zmozem sa len na jedno (sorry vsetkym AMD Fans) nato , ze to je momentalne najvykonnejsia jednocipovka na svete tak je to cisty UBER FAIL Smial som jak maly chlapec ked som si dokladne pozeral prevadzkove vlastnosti tejto karty (spotreba,teplota a OC potencial). Toto si kupi len ozastny zaslepenec AMD ani sa nedivim , ze tu kartu budu predavat za 549USD. Zhrniem to takto Spotreba namerana v LOADE (na DDworld.cz 410W) dalej (Diit.cz 475W) , Teploty ATAKUJU 91°C (ten kto si to kupi , tak mu v zime aspon teplo bude ) a OC potencial cca 12% , berem v uvahu , ze su to namerane hodnoty na referencnom prevedeni. Ale aj ked pridu verzie z nereferencnym chladicom s OC , tak tu spotrebu proste neznizia , ta karta je neskutocne nenazrana na el.energiu. Nechcem vydiet ten ucet za rok pouzivania tejto karty v pc. Titan je sice drahsi ale rozhodne ma lepsie prevadzkove vlastnosti ako toto.
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
- Ingamacek
- Červená karta
-
No brainer ako ty pochopi nepochopi ze to je spotreba celej zostavy. Spotreba je rovna 7970, vykon o 40% vyssi. Dalsi Nv fan co nechape ze toto neni cry topic.
Naposledy upravil(a) Ingamacek dne čtv 24. říj 2013, 15:16, celkem upraveno 1 x.
- HEAD
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
A bude jeste lip.Krteq píše:Mohli by, cenová válka před svátkama by celkem bodla
R9 290 bude za 400-450dolaru s vykonem kolem gtx780.
karta s vykonem gtx780 za 9000-10000kc?
CPU-Ryzen 7800X3D, MB-MSI X670E Tomahawk, RAM-64GB 6600mhz CL32@6400mhz CL30, GPU-RTX 4080Super 16GB, ZDROJ-Seasonic GX 850W, Monitor-LG OLED C1 48"
- Broxik
- Začátečník
wow tak to vypada ze konecne nejaka karticka za rozumnou cenu co na vanoce vystrida GTX580.
PS vidim ze tady nekdo pridal. Myslim ze provozni vlastnosti se hodne zmeni jak na to hodis vodnika ja to tak teda budu delat. Co se tka tve starosti o cenu za elektrickou energii pokud se tu bavime o rozdilu max 100watu nestoji to za rec pri prumernem hrani treba 2-3 hodiny denne....
PS vidim ze tady nekdo pridal. Myslim ze provozni vlastnosti se hodne zmeni jak na to hodis vodnika ja to tak teda budu delat. Co se tka tve starosti o cenu za elektrickou energii pokud se tu bavime o rozdilu max 100watu nestoji to za rec pri prumernem hrani treba 2-3 hodiny denne....
- Krteq
- Čestný člen
-
Ty jsi to stále nepochopil, žádná default frekvence není, proto je taky ve specifikacích uvedeno "Up to 1GHz".Ingamacek píše:O tomto som vravel. Cely uber mod je pri ref. len na okrasu kedze karta ma problem sa drzat na defaulte
Přečti si znovu jak se to nové PT chová.
To samé platí pro Jespera, ty teploty jsou nastavené schválně, přečti si ty recenze znovu
- Darkhunter
- Začátečník
-
Jesper22: Co to meleš o spotřebě???
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Eghm ne tak zlé to neni. Ano provozní vlastnosti jsou nic moc ale extrém to vzhledem k výkonu taky neni. Teď jsem prostudoval mnoho grafů průběhu a tak a zatim dobrý. Nemůžu se dočkat až ji budu mít v rukouch.Jesper22 píše:Precital som si zopar recenzii a zmozem sa len na jedno (sorry vsetkym AMD Fans) nato , ze to je momentalne najvykonnejsia jednocipovka na svete tak je to cisty UBER FAIL Smial som jak maly chlapec ked som si dokladne pozeral prevadzkove vlastnosti tejto karty (spotreba,teplota a OC potencial). Toto si kupi len ozastny zaslepenec AMD ani sa nedivim , ze tu kartu budu predavat za 549USD. Zhrniem to takto Spotreba namerana v LOADE (na DDworld.cz 410W) dalej (Diit.cz 475W) , Teploty ATAKUJU 91°C (ten kto si to kupi , tak mu v zime aspon teplo bude ) a OC potencial cca 12% , berem v uvahu , ze su to namerane hodnoty na referencnom prevedeni. Ale aj ked pridu verzie z nereferencnym chladicom s OC , tak tu spotrebu proste neznizia , ta karta je neskutocne nenazrana na el.energiu. Nechcem vydiet ten ucet za rok pouzivania tejto karty v pc. Titan je sice drahsi ale rozhodne ma lepsie prevadzkove vlastnosti ako toto.
Oc neni špatný, nebereš li 1Ghz jako default protože v praxi ta karta jede mezi 700-800Mhz většinu času v plnym loadu a to jí stačí na dorovnání Titana (kterej se po ohřátí chová ihmo podobně, jen při tim míň žere hřeje a řve, ale to může z velké části bejt podepřeno lepšim stock chladičem). Takže z těch dejme tomu 800Mhz je Oc někam na 1150-1170 s použitim dobrýho chlazení hmm... mi nepřijde jako zlé. A všechny ty nedluhy kompenzuje cena, která je ihmo dobrá.
I referenční modely jsou prodejné, ne že by se tak nechaly, ale na referenční PCB se dělaj první vodníky a první nej vzduchové chladiče, různá Acelera, atd. Mi připomíná mou 480tku, hlučná jak prase a když přišlo Acelero člověk o ní nevěděl ani po OC. Spotřeba je ihmo srovnatelná a cena ihmo taky. Face it ta karta dává za 13 klacků kartu za 23 a mam jí mlátit kvůli +50W? Ne to neudělám. Cena neodpovídá tomu děsnému trendu posledních 2 let. Cena je lidi nišší než kolik stálo při vydání Tahiti, a karta je to jednaznačně lepší. Takže zatim ano, jsou tu nedostatky, ale cena je prostě kompenzuje. Co si člověk koupí, tohle + acelero nebo 780tku? Titana neberu ten nikdy neměl cenu a status herní karty to je Cuda DP karta pro "chudé".
Edit : Na Tomovi ta spotřeba vyšla extrémě nízká, tu bych vynechal ,je to anomálie, i vzhledem k ostatním recenzím.
- _Jesper_
- Začátečník
Si tu kludne aj onanujte nad tou kartou Mne je to u , sak viete kde Vykonna karta to je ale dan za ten vykon su prevadzkove vlastnosti , tot vse z mojej strany , u mna do pc by urcite nepoputovala. Ale klobuk dole , ten vykon je masaker. Skoda len , ze to kuri ako UVK
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
- Ingamacek
- Červená karta
-
Na defaulte je 800mhz boost, ak nechapes co znamena drzat sa na defaulte alebo default booste 800mhz tak si na tom zle. Ak sme sa nepochopili tak to uz nieje moja vec, hold stava sa, snad uz sa chapeme.
Naposledy upravil(a) Ingamacek dne čtv 24. říj 2013, 15:28, celkem upraveno 1 x.
- Krteq
- Čestný člen
-
Jako anomálii bych to nebral, na Anandu je ta spotřeba taky relativně nízkáDOC_ZENITH píše:Edit : Na Tomovi ta spotřeba vyšla extrémě nízká, tu bych vynechal ,je to anomálie, i vzhledem k ostatním recenzím.
Tak proč do tohoto vlákna přispívášJesper22 píše:Si tu kludne aj onanujte nad tou kartou Mne je to u , sak viete kde
Žádná default frekvence ani default boost není.Ingamacek píše:Na defaulte je 800mhz boost, ak nechapes co znamena drzat sa na defaulte alebo default booste 800mhz tak si na tom zle. Ak sme sa nepochopili tak to uz nieje moja vec, hold stava sa, snad uz sa chapeme.
- Broxik
- Začátečník
BO napsal <> za kterou si uz nemuze stat tak to takhle zahral do outu...