GTX 470 - z ničeho nic artefakty a téměř nefunkčnost
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- JohnyStone
- Začátečník

-
GTX 470 - z ničeho nic artefakty a téměř nefunkčnost
Ahoj,
používám GTX470. Vždy fungovala NAPROSTO spolehlivě. Až najednou se mi při běžné práci (brouzdání po internetu) sám od sebe natvrdo restartoval počítač. Když začal znova nabíhat, tak už v post-testu jsem si všiml artefaktů. A dál už je scénář asi jasný. Win. (dxdiag) žádnou kartu nevidí, rozlišení 800x600; artefakty všude. Restartování včetně odpojení proudu nezabírá.
No snad není možné, aby se karta najednou rozbila v absolutní nezátěži. Dokonce nebyla ani po žádné dlouhodobé zátěži, hry už delší dobu nehraji (ale nedávno jsem jednu na pár minut zapnul a karta fungovala báječně a podávala plný výkon).
Čím to může být a jak to spravit? Nějak se mi nechce věřit, že něco funguje na 100% a najednou to umře, bez JAKÝCHKOLI problémů.
Díky!
používám GTX470. Vždy fungovala NAPROSTO spolehlivě. Až najednou se mi při běžné práci (brouzdání po internetu) sám od sebe natvrdo restartoval počítač. Když začal znova nabíhat, tak už v post-testu jsem si všiml artefaktů. A dál už je scénář asi jasný. Win. (dxdiag) žádnou kartu nevidí, rozlišení 800x600; artefakty všude. Restartování včetně odpojení proudu nezabírá.
No snad není možné, aby se karta najednou rozbila v absolutní nezátěži. Dokonce nebyla ani po žádné dlouhodobé zátěži, hry už delší dobu nehraji (ale nedávno jsem jednu na pár minut zapnul a karta fungovala báječně a podávala plný výkon).
Čím to může být a jak to spravit? Nějak se mi nechce věřit, že něco funguje na 100% a najednou to umře, bez JAKÝCHKOLI problémů.
Díky!
CPU: i7 4790K/MB: ASUS Maximus VII Ranger Z97/RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB/GPU: Asus GTX 780 DC2OC/SSD: Crucial M500 240GB/PS: Seasonic S12G 650W
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: GTX 470 - z ničeho nic artefakty a téměř nefunkčnost
Nijak, studeňák pod GPU, takhle umírá většina dnešních karet. Děkus ROHS bezolovnatému cínu. Jediné řešení je reball GPU což se vzhledem k hodnotě karty nevyplácí. 470 tzn 3,5roky stará... to je prostě normal. Je death, kup novou kartu.
- Walker1134
- Moderátor

Můžeš zkusit úpéct v troubě a uvidíš 
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
- JohnyStone
- Začátečník

-
Kartu jsem vyzkoušel i v jiným počítači a se stejnými symptomy. Upeču jí, pořád je to lepší než jí rovnou strčit do garáže na polici (vyhodit).
Není problém kartu zapnout bez chladiče? Na vyzkoušení - jen do win. Jen abych věděl, jestli funguje. Kdyžtak můžu na čipu přidržet nějakej CPU chladič.
Není problém kartu zapnout bez chladiče? Na vyzkoušení - jen do win. Jen abych věděl, jestli funguje. Kdyžtak můžu na čipu přidržet nějakej CPU chladič.
CPU: i7 4790K/MB: ASUS Maximus VII Ranger Z97/RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB/GPU: Asus GTX 780 DC2OC/SSD: Crucial M500 240GB/PS: Seasonic S12G 650W
- PKBO
- Moderátor

sklouzne ti ruka a bude po čipu.... Normálně ho tam přidělej.
- Alfajk
- Začátečník

-
je to problem,se sundanym chladicem se karta okamzite usmazi...teda spis vypne,ale i tak
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- JohnyStone
- Začátečník

-
Po upečení funguje
Otázka je na jak dlouho. Když se problém bude opakovat, budu kuchtit znova.
BTW: takový postřeh: když jsem kartu testoval, jen tak ležérně jsem tam nasadil chladič bez horního krytu (referenční chlazení). Když se ten heatpipový pasivek začal hřát, rukou jsem na to připlácl 80x80 větáček. Pointa je v tom, že čip měl podle mě lepší teploty, než když se karta chladí tak, jak má
A to s napůl seškrábanou a zaschlou pastou. Zajímavé.
BTW: takový postřeh: když jsem kartu testoval, jen tak ležérně jsem tam nasadil chladič bez horního krytu (referenční chlazení). Když se ten heatpipový pasivek začal hřát, rukou jsem na to připlácl 80x80 větáček. Pointa je v tom, že čip měl podle mě lepší teploty, než když se karta chladí tak, jak má