Ahoj,
win 7 mi přestaly načítat externí usb disky, nejsou vidět ani ve správě disků, přičemž fungují ok, na jiném pc se načtou okamžitě. Stalo se to asi po tom, co jsem hrabal do registrů, trochu neuváženě přiznám se, ale nepomohlo ani když jsem vrátil původní nastavení. Změnil jsem tyhle klíče:
Přejděte na klíč registru: HKEY_LOCAL_MACHINE-System-CurrentControlSet-Services-Msahci.
Nastavte hodnotu Start na 0.
Přejděte na klíč registru: HKEY_LOCAL_MACHINE-System-CurrentControlSet-Services-pciide.
Nastavte hodnotu Start na 0.
protože se mi citelně zpomalil disk a já myslel, že to byl ssd, ale nebyl. Prostě jsem to neměl dělat, ale to je jedno. USB disky se pořád nenačítají, zkusil jsem i obnovení systému na včerejší datum, ale nepomohlo to, možná jsem ty změny udělal ještě před vytvořeným výchozí bodu pro obnovení... Poradí někdo, co teď s tím, pomůže reinstalace ovladačů na usb, čipset nebo něco jiného? Mám Win 7 64 bit na stolním pc, usb flashdisk, myš i klávesnice fungují normálně. Díky.
externí usb disky se přestaly načítat
Moderátor: Loki5567
- Staňour
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
externí usb disky se přestaly načítat
DFI NF4x Infinity| AMD Sempron 2800-default| Kingstone 1GB DDR400 CL3 - default| WD 250GB SataII + Seagate Baracuda 7200 PATA100 + IBM 40 GB PATA 100| Asus RAdeon X300pro PCIe|
22" Acer AL2216Wsd
22" Acer AL2216Wsd
- SilentDream
- Začátečník

-
Re: externí usb disky se přestaly načítat
Ahoj,
předpokládám, že si chtěl přepnout z IDE na AHCI kvůli tomu SSD (které nakonec SSD nebylo). Zkus úplně odinstalovat AHCI ovladače - někde na googlu to jistě najdeš. Ono totiž nestačí vrátit ty klíče v registrech na původní hodnoty. Windows si na základě těchto klíčů nainstaloval ty AHCI ovladače, které můžou způsobit ten problém.
předpokládám, že si chtěl přepnout z IDE na AHCI kvůli tomu SSD (které nakonec SSD nebylo). Zkus úplně odinstalovat AHCI ovladače - někde na googlu to jistě najdeš. Ono totiž nestačí vrátit ty klíče v registrech na původní hodnoty. Windows si na základě těchto klíčů nainstaloval ty AHCI ovladače, které můžou způsobit ten problém.
CPU: Core2Duo E8400 OC @ 3,6Ghz (AC Freezer 7 PRO) RAM: 4GB 800Mhz Vitesta 4-4-4-12 VGA: Asus GTS 250 (AC Accelero Twin Turbo PRO) MB: Asus P5K HDD: Kingston SSDNow KC300 - 120GB + Seagate 1TB (Silentmaxx HD Silencer) AUDIO: ESI Juli@+proxima centauri, Casea LYRA Digital, AKG K701 + Cambridge Soudworks SW310 PSU: Seasonic X-650 LCD: BenQ BL2410PT CASE: Coolermaster Centurion 5 KEYBOARD: Logitech K120 MOUSE: Razer DeathAdder OS: Windows 7 Ultimate x64
- MiliNess
- Začátečník

-
Re: externí usb disky se přestaly načítat
Když si spustíš správce zařízení, rozbalíš uzel Řadiče USB a připojíš externí disk, objeví se nové "Velkokapacitní úložné zařízení"?