Tak to už jsme dva, kteří to nemyslí špatně...stejsky14 píše:Promiň ale co to má za logiku, já prostě jenom hledám odkaz na návod jak na to a to jestli mám už komp doma, nebo jakou mám grafiku s tím přece nemá co dělat.Lokomotiva píše: Dobře, ale napřed napiš jaký máš chladič procesoru.
Taky zdroj a grafickou kartu.
EDIT: Tak nic - "budu".
Taktovat neexistující PC je ptákovina.
Napiš až budeš mít PC doma, jo?
Nemyslím to špatně, jenom mi to přijde z cesty.
Chceš návod, fajn.
Ráda ti ho poskytnu, ale jak ho převedeš do praxe?
Takže ta logika je jednoduchá - pokud nemám PC, které bych mohla taktovat, je mi každý, i sebepodrobnější návod k ničemu.
Chceš recept na vanilkové rohlíčky? K čemu ti bude, když nemáš potřebné suroviny, pečící plech ani troubu? Tak si to napřed obstarej a já ti napíšu podrobně i kolik máš dát tuku, aby se ti nedrobily...
Chladič procesoru je při taktování velmi důležitý, protože přetaktovat můžeš jen tak vysoko, jak uchladíš.
Grafická karta je zase v herním PC nejžravější z komponent a dokážu si tak udělat představu, jestli máš dobře zvolený zdroj.
On přetaktovaný procesor má vyšší spotřebu než nepřetaktovaný, protože jeho spotřeba roste s druhou mocninou napětí. Takže další nároky na napájení.
A zdroj je spolu s deskou a chlazením to nejdůležitější co rozhodne o tom, jak vysoko a jak stabilně přetaktuješ. Jde nejen o jeho výkon, ale i o kvalitu, tedy o to, s jakým zvlněním na jednotlivých napěťových větvích dokáže proud dodávat.
Opravdu to nemá logiku, co myslíš?