2D stratégia - dobývanie území

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
RiCK
Začátečník
Začátečník

2D stratégia - dobývanie území

Příspěvek od RiCK »

Už dlhé roky hľadám otcovi náhradu za, už miliónkrát dohraný, Imperialism II. Je to 2D stratégia, dobývajú sa územia, vyrábajú sa bojové jednotky, vyrábajú rôzne suroviny, skúmajú sa technológie, sú tam rôzne aliance atď. a musím uznať, že na svoj vek je to celkom premakaná hra.
Pre predstavu o čo vlastne ide: http://www.youtube.com/watch?v=lENtdImXgkE
Moja otázka znie - existuje niečo podobné? Že dobývať územia, staviať si vlastný národ atď.
Age Of Empires mu nesadli. Nechce žiaden príbeh alebo dačo, proste len diplomácia, výroba toho a tamtoho a dobývanie území. Len 2D. Kľúdne môže byť aj staršieho dáta, veď aj Imperialism II je z 1999.

Díky
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: 2D stratégia - dobývanie území

Příspěvek od Atapi »

Jestli AoE ne, tak si nemyslím že se něco najde. Total War je 3D, Hearts of Iron možná?
Obrázek
KubasCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KubasCZ »

Civilization V je docela zajímavé na diplomacii a vůbec celkově pěkná hra, co se strategie a taktizování týče..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Noctua NH-D15, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Fractal Design North XL, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 34" Samsung Odyssey OLED G8, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: ASUS ROG Strix Flare + Logitech G502 X, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

možná trochu mimo, ale třeba R.U.S.E ne ?
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

Europa Universalis, Hearts of Iron, Victoria II, Crusader Kings II, Sengoku... Myslim, ze hladas nieco podobne. Zaner sa vola grand strategy.
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
spartakra
Nováček
Nováček

Příspěvek od spartakra »

Docela zajímavá byla ve své době i Pharaoh and Cleopatra.
Případně jsem zkoušel i Immortal Cities: Children of the Nile
http://www.youtube.com/watch?v=sQqwNTXfX9g
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

spartakra píše:Docela zajímavá byla ve své době i Pharaoh and Cleopatra.
na pharaonovi jsem vytuhl na měsíc minimálně 3 hodiny v kuse, ale na 23" to vypadá k popukání špatně - ale stejně mě to neodradilo, prostě pecka :)
spartakra
Nováček
Nováček

Příspěvek od spartakra »

PKBO píše:
spartakra píše:Docela zajímavá byla ve své době i Pharaoh and Cleopatra.
na pharaonovi jsem vytuhl na měsíc minimálně 3 hodiny v kuse, ale na 23" to vypadá k popukání špatně - ale stejně mě to neodradilo, prostě pecka :)
Ještě jsem si vzpoměl na trojci československých strategií česky dabovaných! kolem roku 1998.
Paranoia 1 a 2
State of war
Mutarium
Jsou to sice rts , ale tohle by se snad mělo kvůli žroutu času i snad zakázat :D
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Na Paranoiu si spomínam :) skvelá hříčka

Všetkím ostatním ďakujem za tipy, cez víkend sa na ne mrknem
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
semmtex
Začátečník
Začátečník
Bydliště: Největší komunistická králíkarna v ČR,Praha / Lipno nad Vltavou

Příspěvek od semmtex »

PKBO píše:Anno 1404 a další ?
v Anno 1404 nejdou stavět armády :( economy only..
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“