win 7 při startu v AJ, pak už v ČJ...

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Václav Sedlář
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

win 7 při startu v AJ, pak už v ČJ...

Příspěvek od Václav Sedlář »

Ahoj, před třemi měsíci mi odešel SSD disk a tak jsem do teď fungoval jen na notebooku...V pátek jsem nainstaloval legální (VŠ - msdnaa) windows 7 pro 64b CZ, které tam byly i před tím. Zajímavé ale je, že když se spouští systém, tak je vypsáno anglicky "Starting windows", případně když dám F8, tak je nabídka taky v AJ...ale po startu je již vše česky...

Nevíte proč to tak je? Před tím to nebylo...Mě to nevadí, jen mi to je divné...
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Re: win 7 při startu v AJ, pak už v ČJ...

Příspěvek od Mastodont »

Oblast a jazyk -> správa-> kopírovat nastavení (zaškrtni checkboxy).

Hotovo
Plavii
Nováček
Nováček

Příspěvek od Plavii »

Vaclav:

Zdravim,

chci se zeptat, uz jsi prisel na pricinu toho bootovani v AJ? Ja to ted resim take, mel jsem starsi PC, na ktere jsem mel nainst.legal krabicove W7 Home Premium CZ 64-bit a spousteci obrazovka normalne v cestine, ted jsem si poridil nove PC, a na nem mi OS ze stejneho media bootuje v AJ a zaboha nemuzu prijit na to proc. Zkousel jsem nekolikarou reinstalaci a bez uspechu. Ani zde uvedene nastaveni v Mistnim nastaveni nepomohlo. Obcas si rikam, jestli "chyba" neni v desce, ze mi vlastne OS zavadi nikoli BIOS jako v pripade stareho PC, ale nove UEFI. :?:
MiliNess
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiliNess »

České řetězce (texty) boot manageru jsou uloženy v systémovém svazku (ten, který se rozprostírá na oddílu, ve správě disků označený jako Aktivní) ve složce Boot\cs-CZ v souboru bootmgr.exe.mui.
V případě UEFI je to svazek EFI, složka Boot\EFI\cs-CZ a soubory bootmgfw.efi.mui a bootmgr.efi.mui.
Buď tedy složka Boot na systémovém svazku chybí, nebo není česká lokalizace nastavena v BCD souboru.
Pokud chybí, lze ji tam vytvořit pomocí příkazu
bcdboot X:\Windows /l cs-cz /s Y: kde X: je písmeno svazku s Windows a Y je písmeno systémového svazku
(ten, který je na aktivním oddílu a v kořeni má soubor bootmgr)
Pokud pouze není nastavena česká lokalizace, pak použít příkaz
bcdedit /set {current} locale cs-CZ
Obojí samozřejmě v příkazovém řádku, spuštěným s právy správce.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“