S těma porážkama GTX780 a TITANA buďte patrní, jak sám zjištuju, i když GTX780 namaxujete. Stále je tam ještě rezerva v tom, že karta nejede vždy na maximu. Radeony s lepším chlazením jsou schopny na maximu jet... GF jen s modem biosu nebo případně Ligning a pod. verze.
A taky vám asi neuniklo toto:
- max titan = 993MHz - OC je pak ještě možné na cca 1150-1200MHz... pro GTX780 platí to samé.
@RAD-x: Hele chape, ty koukej testovat a házet sem výsledky
Někdo pořádný chladič už má doma na své "bývalce", takže neutratí navíc vůbec nic, jenom ho přehodí. To je věc každého.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit. GPUreport.cz
Shakall605 píše:Jednoduše řečeno, pokud dosadí se na 290(x) lepší chladič, takty se budou držet max. boostu a nebudou tak klesat jako např. na 290x, kdy se průměrně takt pohyboval kolem 850Mhz.
Shakall605: nebudou ! v automatickém režimu to na max. boostu nepojede stále nikdy ! Ta frekvence bude ale míň kolísat. Na té max. frekvenci to pojede jen při ručním OC. viz moje odpověď Mr. Lucasovi.
Ano pokud si z biosu odstraníš power limit je 1150Mhz průměrné OC na Titanu či GK110 A1 obecně normal se stock chladičem. Platí to i pro mojí kartu a ta neni ničim vyjímečná. S lepšim jádrem a dobrym chlazenim je 1200+ dosažitelné. To beru max stock 1,21v, při odemčení voltáže by asi šlo ještě více.
Víc on topic. R9 290 dobrá, stejná hvězda jako byla třeba 5850 vs 5870, ten vyšší model pro lidi co taktujou prakticky postrádá smysl, je to nobrainer. Levnější 290 + pořádnejch chladič a OC.
DOC_ZENITH píše:Víc on topic. R9 290 dobrá, stejná hvězda jako byla třeba 5850 vs 5870, ten vyšší model pro lidi co taktujou prakticky postrádá smysl, je to nobrainer. Levnější 290 + pořádnejch chladič a OC.
Krteq píše:DOCu, k tvému předchozímu postu. Na R9 290X už jsou taky modnutý BIOSy bez powerlimitu a dalších omezení. Uvidíme, jestli budou i pro no-X verze.
Takovej blbej dotaz. k čemu ti bude na R9 290X bios bez limitu, když má tak brutální možnost posunu už sama o sobě? +50% = TDP celýho boardu skoro 400W. Vsadim se že R9 290X by s normálním chlazením ustála i po OC sfingu na maximu.
Důležitý neni zda máš kartu modnutou nebo ne, ale na jaké frekvenci jede a jestli jí stále udrží. A pevnou frekvenci na R9 290X a no-X udržíš.
//Krteq - Promaz flame uživatele Dusan. O pár postů výš jsem snad něco psal
Krteq píše:DOCu, k tvému předchozímu postu. Na R9 290X už jsou taky modnutý BIOSy bez powerlimitu a dalších omezení. Uvidíme, jestli budou i pro no-X verze.
Takovej blbej dotaz. k čemu ti bude na R9 290X bios bez limitu, když má tak brutální možnost posunu už sama o sobě? +50% = TDP celýho boardu skoro 400W.
Chci časem zkusit co z toho na vodě vyždímu
Voltage unlocked (stay <1.4v & <94C to be safe)
Throttling disabled
LLC modded
Vdroop OFF
Unrestricted Power Limit
Voltage & Current Protection Removed
I když už jsem se jednou spálil a při první utilitě co dovolila regulovat napětí na HD 4870 jsem to krapet přestřelil a karta pak šla v horizontu několika týdnů do kytek.
Takovej blbej dotaz. k čemu ti bude na R9 290X bios bez limitu, když má tak brutální možnost posunu už sama o sobě? +50% = TDP celýho boardu skoro 400W. Vsadim se že R9 290X by s normálním chlazením ustála i po OC sfingu na maximu.
Důležitý neni zda máš kartu modnutou nebo ne, ale na jaké frekvenci jede a jestli jí stále udrží. A pevnou frekvenci na R9 290X a no-X udržíš.
//Krteq - Promaz flame uživatele Dusan. O pár postů výš jsem snad něco psal
Leda kdyby jsi mohl posunout ještě temp target. Taky modifikace chování fanů, atd. Je vícero důvodů proč modifikovat bios, ale na NV jej modifikujeme hlavně kvůlli power limitům, to je pravda.
Zdravim, chci se zeptat ohledne karty MSI R9 280X Gaming. Karta ma v GPU-Z zakladni takty 1020/1500 a když spustim Unigine Valley ukazuje 850/1500. Ikdyž ji pretaktuju v MSI Afterburner (zkousel jsem na 1100/1500)tak je to porad stejne (v GPU-Z 1100/1500, Unigine Valley 850/1500) se stejnymy výsledky. Jen na chvilku mi tam probliklo to pretaktovani a vratilo se to zpet. Muzete mi někdo poradit co s tim?
na EHW by to mohlo zapadnout v balastu tak to repostnu sem, je tady na tom krásně vidět jak málo stačí k vyšímu výkonu u R9tek a hezky to ilustruje co nám to AMD vlastně udělalo s R9 290 (testováno v AvP)
Testy ode mně budou trošku pomalejší, dovalil jsem jinej monitor, takže bude spoždění...po prvních pár hodinách zatim múžu říct, pokud to někdo teď řeší s obědnávkou....vycházím z Alzy, za 13000Kč to neni až takový terno...ocnutá 780referenčka to hravě dožene a ještě má rezervu. Jako titan killer to zatim rozhodně nevidim, s nereferenčním chlazením se vyrovná nereferenčním GTX780 snad. Zejtra dám vodu a uvidíme zač je toho loket, spotřeba je poněkud jiná než uváděli v recenzích ale to mě nějak nezajímá. Tu kartu brzdí ten chladič, totálně kazí ten dojem, jo a ještě jedna věc - ta karta smrdí, myslim jako že fakt smrdí, sem tomu dal 2hodiny BF4 a smrad jak kráva, sem musel otevřít okno.
RAD-x píše:Testy ode mně budou trošku pomalejší, dovalil jsem jinej monitor, takže bude spoždění...po prvních pár hodinách zatim múžu říct, pokud to někdo teď řeší s obědnávkou....vycházím z Alzy, za 13000Kč to neni až takový terno...ocnutá 780referenčka to hravě dožene a ještě má rezervu. Jako titan killer to zatim rozhodně nevidim, s nereferenčním chlazením se vyrovná nereferenčním GTX780 snad. Zejtra dám vodu a uvidíme zač je toho loket, spotřeba je poněkud jiná než uváděli v recenzích ale to mě nějak nezajímá. Tu kartu brzdí ten chladič, totálně kazí ten dojem, jo a ještě jedna věc - ta karta smrdí, myslim jako že fakt smrdí, sem tomu dal 2hodiny BF4 a smrad jak kráva, sem musel otevřít okno.
Ne fakt, s něčím podobným se setkávám. Tj. jako když poprvé zapneš plastový přímotop. Musíš to nechat několik desítek hodin "vypálit" a bude po smradu. Jinak doporučuji vyměnit chlazení a eliminuješ to úplně.