GeForce GTX 780/770 - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Ache
- Pokročilý

Re: GeForce GTX 780/770 - info, testy, recenze, zkušenosti
Když vyřadíš Boost, tak defakto vyřazuješ power-limit. Protože power-limit řídí GPU boost. Nevim jak to ty hacklý biosy bez boostu řeší, ale pokud tam je nějaká ochrana, tak určitě né GPU boostem a tím power-limitem.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ty biosy nejsou "bez boostu" ale tim že posuneš limit xx krát vejš pak jsi vždy na maximu boostu kterej nastavíš. bez ohledu na odběr, frekvence se nikdy nepohne.
- Eddward
- Moderátor

necital som to tu podrobne ale na mojej MSI 670tke som na jar riesil nieco podobne,
zvysil som PL v biose (cez Kepler Tweaker), tak aby 100% bola proste nejaka haluz vysoka hodnota, nahral som bios a co sa stalo?
Afterburner neukazoval pri zatazi uz ~100% power ale nejake ine mensie cislo, toto ale ku vyssim frekvenciam nepomohlo, karta si throttlovala tak ci tak...
chyba je ale v samotnom biose niekde hlboko, a som takmer presvedceny ze hlboko v MSI biose
preco?
1. preto lebo posuvanie power limitu jednoduchou upravou biosu nepomaha vobec nicomu, su tam proste nejake limity a aj ked tam bude ako limit nastavenych 500W v tom biose tak to stale bude throttlovat uz pri 200W ci kolko, proste nula bodov, ziadny efekt
2. nahodenim non-MSI biosu, resp. nejakeho kombinovaneho biosu od MSI a inej znacky sa to uz zrazu dalo a karta drzala frekvenciu kolko som jej nasolil a bez ziadnych dropov (voltaz a teplotu teraz neriesim)
Moze to byt ale aj inak, ze taky problem je vsade a ten modifikovany modnuty bios je nejaky zazracny ktory to cele vie obist. Nemal som viac kariet tak neviem.
Ten bios som stiahol z overclock.net fora, kde sa riesil ten problem.
A inak uz v stock biose mi je naprd aj ten posuvnik PL 100->114% v Afterbnurneri. Na nejake zvysovanie frekvencie ma nulovy efekt. Ma to v podstate suvis s tym, ze ani upravou biosu a zvysenim PL priamo v nom to nevedie k nicomu a logicky cez SW to potom uz vobec nemoze fungovat.
zvysil som PL v biose (cez Kepler Tweaker), tak aby 100% bola proste nejaka haluz vysoka hodnota, nahral som bios a co sa stalo?
Afterburner neukazoval pri zatazi uz ~100% power ale nejake ine mensie cislo, toto ale ku vyssim frekvenciam nepomohlo, karta si throttlovala tak ci tak...
chyba je ale v samotnom biose niekde hlboko, a som takmer presvedceny ze hlboko v MSI biose
preco?
1. preto lebo posuvanie power limitu jednoduchou upravou biosu nepomaha vobec nicomu, su tam proste nejake limity a aj ked tam bude ako limit nastavenych 500W v tom biose tak to stale bude throttlovat uz pri 200W ci kolko, proste nula bodov, ziadny efekt
2. nahodenim non-MSI biosu, resp. nejakeho kombinovaneho biosu od MSI a inej znacky sa to uz zrazu dalo a karta drzala frekvenciu kolko som jej nasolil a bez ziadnych dropov (voltaz a teplotu teraz neriesim)
Moze to byt ale aj inak, ze taky problem je vsade a ten modifikovany modnuty bios je nejaky zazracny ktory to cele vie obist. Nemal som viac kariet tak neviem.
A inak uz v stock biose mi je naprd aj ten posuvnik PL 100->114% v Afterbnurneri. Na nejake zvysovanie frekvencie ma nulovy efekt. Ma to v podstate suvis s tym, ze ani upravou biosu a zvysenim PL priamo v nom to nevedie k nicomu a logicky cez SW to potom uz vobec nemoze fungovat.
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jako s tim vypnutim OCP na modlejch biosech sem to taky nějak nepochopil, vždyť OCP je založený na kontrole odběru proudu, podle toho to žere watty...je přece jasný, když tam hodim BIOS co má PT na 440W, že se to nevypne přes OCP, těch 440W tam jede přes součástky, který maj bejt OCP chráněný právě tim stylem "OCP" a když je PT limit zvýšenej tak to jasně znamená že OCP je off, resp bude nastavený taktéž vejš spolu s PT limitem, jinak by to nemohlo fungovat ne...
S tim Boostem sem to taky nepochopil, já si to vykládal přesně tak, že PT je tak vysoko, že karta vždy v max loadu jede na nejvyšší boost, ale nevim kde ste to vzali, že ten boost odstranili... ono ano píšou "boost disabled" ale tak zvýšenym PT to stejně furt maxuje na poslednim stupni, pochybuju že odstraňujou nějaký mezistupně a tim jakože se "ruší" boost, že ta karta má možnost klesnout jedině na base a stoupnout jedině na max boost... k čemu? pro případ, že by jeli v SLI v méně náročný scéně, kde GPU boost jádru trošku povolí, protože je FPS příliš mnoho? - vždyť to je totální nesmysl...
Jediný známý varianty, jak timto stylem "zrušit" GPU boost je http://www.overclock.net/t/1267918/guid ... dervolting
To ovšem nezruší celej boost jako takovej, to lze nějak po aktivaci FP64 což je úplně k ničemu, protože údajně to vypne tunu dalších jinejch věcí a nechá 896aktivních shaderů ještě na mnohem nižšim taktu. GPU Boost jako funkce se odstranit prostě nedá jak je mi známo teda, jediný na co se spolíhá sou ty posunutý Powerlimity a odstranění přebytečnejch P-statů...
S tim Boostem sem to taky nepochopil, já si to vykládal přesně tak, že PT je tak vysoko, že karta vždy v max loadu jede na nejvyšší boost, ale nevim kde ste to vzali, že ten boost odstranili... ono ano píšou "boost disabled" ale tak zvýšenym PT to stejně furt maxuje na poslednim stupni, pochybuju že odstraňujou nějaký mezistupně a tim jakože se "ruší" boost, že ta karta má možnost klesnout jedině na base a stoupnout jedině na max boost... k čemu? pro případ, že by jeli v SLI v méně náročný scéně, kde GPU boost jádru trošku povolí, protože je FPS příliš mnoho? - vždyť to je totální nesmysl...
Jediný známý varianty, jak timto stylem "zrušit" GPU boost je http://www.overclock.net/t/1267918/guid ... dervolting
To ovšem nezruší celej boost jako takovej, to lze nějak po aktivaci FP64 což je úplně k ničemu, protože údajně to vypne tunu dalších jinejch věcí a nechá 896aktivních shaderů ještě na mnohem nižšim taktu. GPU Boost jako funkce se odstranit prostě nedá jak je mi známo teda, jediný na co se spolíhá sou ty posunutý Powerlimity a odstranění přebytečnejch P-statů...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Jo MSI... proč si to vlastně lidi furt kupujete? Zkušenosti stále a stále dokola ukazují na "nic moc" nebo "problémy", protože to dostalo hezkou recenzi a ocenění za auktiku? Chjo...Eddward píše:necital som to tu podrobne ale na mojej MSI 670tke som na jar riesil nieco podobne,
preco?
Sam - Referenční NV s boostem maj součástky co monitorujou odběr a podle toho se mění tatk ( u těch novejch i podle teploty ), neni tam žádná přímá ochrana, ala když jsem usvého titanu provedl ten mod a dal tam 1200 Mhz + furmark tak jsem to dostal do stavu safe shutdownu kaskády z důvodu totálního přetížení, ala ani ve furmarku se frekvence nesnížily.
Jiní výrobci to mouhou mít upravené a řešené jinak. Zatim mam hlášené neúspěchy co se týče modování biosu na MSI GTX780 a nyní i 770. Dokonce by default je ta karty i celkem slow, hlavně že v recenzích jí dávaj skóre za její OC mod kterej se dá aktivovat až později 3rd party softem kterej navíc dokurvuje power management ve 2D. Dle mého názoru to krom chladiče neni dobrá karta. Radši bych měl kartu s referenčnim PCB.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne čtv 7. lis 2013, 01:19, celkem upraveno 1 x.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak ten HW je podle všeho kvalitní, nejen VRM maj menší teplotu než ty referenční, takže ta karta by měla vydržet životností dýl, jak reference, hlavně po OC...tohle je jenom BIOSová záležitost, dle všeho Ache to může vyřešit stejně jako Eda, prostě nahraje custom bios pro referenční PCB a všechno to bude fungovat...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Editnul jsem tamten post...
Co se kompatibility biosů týče, musí sedět jádro (revize sedět nemusí, biosy z GF100/GF110 fungovaly cross-karty bez problémů, takže třeba GK110A1 a B-něco asi budou fungovat také) a taky musí sedět controller voltáže a aby dané paměti daly tu frekvenci a časování a seděla kapacita. Pokud toto bude sedět tak to fungovat bude.
U Geforce se od DX11 karet opět typ karty určuje dle pár "odpůrků" naletovanejch na kartě. Jako se to dělalo za dob TNT až geforce2. Pryč jsou ty doby flashování biosů na jinej model. Když jsem do GTX480 flashnul bios z GTX580 posunuly se voltáže a frekvence ale karta se stále hlásila jako GTX480. To samé když do 780tky nahraješ bios z Titana, bude to stále 780tka. Modnout by to šlo přeletováním těch odpůrků, ale ještě jsem neviděl že by to někdo u táhle konkrétní karty zkoušel a zmapoval, ale bylo to zkoušeno na GTX690 a Quadro z ní udělali.
U GK110 karet by se to hodilo více, pro aktivaci plného DP a jinejch GPGPU.
Co se kompatibility biosů týče, musí sedět jádro (revize sedět nemusí, biosy z GF100/GF110 fungovaly cross-karty bez problémů, takže třeba GK110A1 a B-něco asi budou fungovat také) a taky musí sedět controller voltáže a aby dané paměti daly tu frekvenci a časování a seděla kapacita. Pokud toto bude sedět tak to fungovat bude.
U Geforce se od DX11 karet opět typ karty určuje dle pár "odpůrků" naletovanejch na kartě. Jako se to dělalo za dob TNT až geforce2. Pryč jsou ty doby flashování biosů na jinej model. Když jsem do GTX480 flashnul bios z GTX580 posunuly se voltáže a frekvence ale karta se stále hlásila jako GTX480. To samé když do 780tky nahraješ bios z Titana, bude to stále 780tka. Modnout by to šlo přeletováním těch odpůrků, ale ještě jsem neviděl že by to někdo u táhle konkrétní karty zkoušel a zmapoval, ale bylo to zkoušeno na GTX690 a Quadro z ní udělali.
- Ache
- Pokročilý

To by mě zajmalo, co je na tom nekvalitního, kromě toho že je to defakto referák... sice prý nějak upravený součástky, ale já podle obrázků nic rizdílnýho nevidím. Podle mě MSI GTX780 Gaming = referák s parádním chladičem (kvůli tomu sem to koupil a né Gigashit -WF chladič tak akorát stačil na GTX670).
A proč by to mělo mít nižší výkon? V základu bez OC frekvence nekolísá a jede stále na max. boost. Já mam taky MSI za šmejd značku (tohle je po dlouhé době co jsem to zase risknul), ale tenhle Gaming se chová jako reference. Co si pročítám OCN, tak ten špatný ukazatel poweru má i reference + i TITAN.
A proč by to mělo mít nižší výkon? V základu bez OC frekvence nekolísá a jede stále na max. boost. Já mam taky MSI za šmejd značku (tohle je po dlouhé době co jsem to zase risknul), ale tenhle Gaming se chová jako reference. Co si pročítám OCN, tak ten špatný ukazatel poweru má i reference + i TITAN.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

OK, pokud tak, tak ok. Třeba je dnes equipujou s jinými biosy, ale když MSI 780 vyšla tak v recenzích dostávala výkon po OC v tom jejim "turbo režimu" ale reálně když se šoupla do PC a nahrál driver tak se chovala a boostovala jako normální 780tka, boost se rozhodně nedržel stále na maximu.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo jasně, tak to je zajímavý, že nemusí sedět revize, čili jestli neni pravda, že dávaj do posledních 780tek tak nějak napůl GK110 a nějaký záhadný "GK110B" což nemá značit novou revizi čipu...Ache má očividně A1čku taky, tak nechápu co to "GK110B" má bejt, o žádnym takovym jádru sem nikde nic neviděl ani nic nemůžu najít a imho je nesmysl, aby revize jádra byla stejná, pokud by jádro sedělo jakožto GK110. Controller napětí a celý PCB je podle webu identický, jediný čim se ta MSI Gaming karta liší je odstraněnym konektorem na svíticí logo referenčního chladiče (vývody tam stále jsou) a kvalitnějšíma VRM a kondenzátorama, kde hlavně podle uživatele z overclock net ty VRM topěj znatelně míň jak reference - proto píšu, že ta karta je zajímavá hlavně kvalitou HW, nějakej jejich OC gaming App mě nezajímá, sice za to dostává v hodnocení nějaký plusy ale to je vlastně úplně jedno, ta karta má z těch chladičů ten nejlepší, lepší komponenty na PCB, v tom je imho ta karta nejlepší hned po ní je u mě EVGA ACX, případně classified by možná byla top, ta je ale troch dražší...
@OCP jasně, tak to akorát znamená že je tam asi i mimo BIOS nějaká ochrana těch součástek, aby se prostě nespálily, což je dobře, jestliže to BIOSem vyřadit nejde tak není důvod se bát, důkazem byť, že se ani ve furmarku frekvnce nesnížili, kdyby chtěli tohle OCP odstraňovat tak by to museli bejt...prostě v tom případě celá ta mystifikace tady o odstraněnym OCP je nesmysl a připadá mi nejlogičtější, jak řikáš, že každej výrobce si tu ochranu může nastavit jinak, nebo jí nenastaví a pak ta karta chcípne, na OCN jsou lidi co odpálili svoje karty...některý to vydržely, některý ne, ale vždy se jednalo o vzduch, že šli přes 1,25V a víc mnohem, takže nikdo na vzduchu nedoporučuje víc jak 1,25V...
Ale k tomu flashování MSI Gaming karet, to by mě zajímalo, co to máš za info, bo na overclock.net mi moder řekl, že není problém, na odstranění limitu funguje modnutej vBios a na voltáž ten LLC softmod pro AB...tak kde je problém...PT limity sou up podle volby biosu a voltáž si tam cpeš kolik chceš...k tomu nejchladnější VRM ze všech karet a nejtišší chladič/nejúčinější, třeabže ACX cooler o moc horší neni, to podle mě je u MSI naprosto vpohodě vyjma nesmylsný Gaming App nepoužitelný a totálně uhozený reklamy na skládání PC s vietnamkou mávajícím šroubovákem v bikinách (tou reklamou u mě hodně klesli, ale co mi je potom, když HW maj dobrej).
@OCP jasně, tak to akorát znamená že je tam asi i mimo BIOS nějaká ochrana těch součástek, aby se prostě nespálily, což je dobře, jestliže to BIOSem vyřadit nejde tak není důvod se bát, důkazem byť, že se ani ve furmarku frekvnce nesnížili, kdyby chtěli tohle OCP odstraňovat tak by to museli bejt...prostě v tom případě celá ta mystifikace tady o odstraněnym OCP je nesmysl a připadá mi nejlogičtější, jak řikáš, že každej výrobce si tu ochranu může nastavit jinak, nebo jí nenastaví a pak ta karta chcípne, na OCN jsou lidi co odpálili svoje karty...některý to vydržely, některý ne, ale vždy se jednalo o vzduch, že šli přes 1,25V a víc mnohem, takže nikdo na vzduchu nedoporučuje víc jak 1,25V...
Ale k tomu flashování MSI Gaming karet, to by mě zajímalo, co to máš za info, bo na overclock.net mi moder řekl, že není problém, na odstranění limitu funguje modnutej vBios a na voltáž ten LLC softmod pro AB...tak kde je problém...PT limity sou up podle volby biosu a voltáž si tam cpeš kolik chceš...k tomu nejchladnější VRM ze všech karet a nejtišší chladič/nejúčinější, třeabže ACX cooler o moc horší neni, to podle mě je u MSI naprosto vpohodě vyjma nesmylsný Gaming App nepoužitelný a totálně uhozený reklamy na skládání PC s vietnamkou mávajícím šroubovákem v bikinách (tou reklamou u mě hodně klesli, ale co mi je potom, když HW maj dobrej).
Naposledy upravil(a) sam_217 dne čtv 7. lis 2013, 02:00, celkem upraveno 1 x.
- michalpuk
- Začátečník

-
Nevím jestli jsem to dobře pochopil, ale mě de power target klidně na 103% a boost 1100 mi to drží viz. screen http://abload.de/img/taktf8sz2.png
Ryzen 9800x3d + Noctua NH-D15S, Asus ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI, GIGABYTE GeForce RTX 5090 Gaming, ADATA XPG 48GB KIT DDR5 6000MT/s CL30, F FSP Fortron Hydro Ti PRO 1000W , Antec Flux wood + 5x NF-A14 ULN, Samsung 990 PRO 4TB + Samsung 990 PRO 2TB + Intel 660p 2TB, Creative Sound Blaster Z, LG oled 42 C2
- Ache
- Pokročilý

V defaultu jede defakto stále na maximu. V mém případě 1045MHz na základní režim... Krom fakt náročných scén. Po OC ale už je to jiná káva. Když nastavím aby maximum bylo 1176MHz, tak unigin s vyhlazováním (takže i TRAA) v úseku s trávou jede na 1124-1137MHz. Nicméně reference TITAN dělá to samé (ten padá s frekvencí ještě o víc stupňů). Tyhle karty prostě jsou už v základu vyhnaný tak akorát na maximum. Ten overvolt je fakt špatnej vtip - moc zvednout stejně napětí nejde a navíc ho to využije jen v nenáročný scéněDOC_ZENITH píše:OK, pokud tak, tak ok. Třeba je dnes equipujou s jinými biosy, ale když MSI 780 vyšla tak v recenzích dostávala výkon po OC v tom jejim "turbo režimu" ale reálně když se šoupla do PC a nahrál driver tak se chovala a boostovala jako normální 780tka, boost se rozhodně nedržel stále na maximu.
Kvalita součástek nevím jaká je, ale při vyšších fps včetně úvodu crysis píská fakt jen mírně. Kvalitu spíš ověří čas.
EDIT:
Jinak pamatujete si ten úsek v Crysis 3 jak sem sem dával screeny z HD7950 GHz (Gigaybte), jak tam zasahovalo power-tune až na 830MHz... tak bych si tenhle úsek dovolil požít jako ukázku jak se tedy zde chová tohle MSIčko:
Bez OC:
celá scéna: http://abload.de/img/def_celek1ukpf.jpg
detail (radeon očesán): http://abload.de/img/def-radeon830a7ktx.jpg
-prostě ještě i zde je nějaká rezerva... rock stable 1045MHz po celou dobu hraní až k přehradě.
po OC (+140/+350):
celá scéna: http://abload.de/img/celek4vjif.jpg
detail (radeon očesán): http://abload.de/img/radeon830mhz7qk3d.jpg
- většinu času to jede kolem 1176 a 1163 boostu.
- Eddward
- Moderátor

A preco ne ? Kolko je toho na vyber ? Predrazeny Asus alebo Gigashit ako Ache pise? Podla mna je stale dobra karta.DOC_ZENITH píše:
Jo MSI... proč si to vlastně lidi furt kupujete? Zkušenosti stále a stále dokola ukazují na "nic moc" nebo "problémy", protože to dostalo hezkou recenzi a ocenění za auktiku? Chjo...
Jiní výrobci to mouhou mít upravené a řešené jinak. Zatim mam hlášené neúspěchy co se týče modování biosu na MSI GTX780 a nyní i 770. Dokonce by default je ta karty i celkem slow, hlavně že v recenzích jí dávaj skóre za její OC mod kterej se dá aktivovat až později 3rd party softem kterej navíc dokurvuje power management ve 2D. Dle mého názoru to krom chladiče neni dobrá karta. Radši bych měl kartu s referenčnim PCB.
Nejake Power Limit mody su mozno len chybyckou krasy, ktoru stejne 99,5% ludi neriesi tak ci tak. A ak to predsa len chce silno riesit tak sposob sa najde. Nie je tam ziadna HW chyba a preto to u mna nie je zalezitost co rozhoduje.
A pisem o GTX 670.
Inak teraz si spominam tak matne ze ten modded bios bol tusim MSI & Galaxy. Karta sa identifikovala ako MSI, mala rovnaky boost, dokonca tusim aj tu Dust Removal Tech, ale jadro biosu bolo z Galaxy. Kepler Tweaker bol na toto kratky. Proste basic programcek. Rozdiel medzi biosmi neukazal ziadny a predsa nejaky bol.
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
- blaho
- Žlutá karta

-
- Shakall605
- Začátečník

Recenze GTX 780 Ti. Hodně pěkný výkon.
http://www.bit-tech.net/hardware/graphi ... -review/13
Edit: Po OC 1100Mhz+ překonává výkonostně dualní karty GTX 690 a HD 7990.
http://www.bit-tech.net/hardware/graphi ... -review/13
Edit: Po OC 1100Mhz+ překonává výkonostně dualní karty GTX 690 a HD 7990.
During our testing, we couldn't quite believe how far we were able to push this new iteration of the GK110 GPU, but the card remained stable at these clocks for extended stress tests. We pumped an extra 75mV through it, the maximum allowed in Precision X, but saw no real increase in temperature. Fan noise did become much more noticeable, but it was still within the realms of tolerable, much more so than the R9 290X in Uber Mode.
- CZECHYa
- Začátečník

Nějaký další testík...
http://www.overclock3d.net/reviews/gpu_ ... i_review/1
+ video
https://www.youtube.com/watch?v=g-5PhVANIaQ
+ video
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
- Shakall605
- Začátečník

I na OC3D ji taktnutli na jádře cca o 200Mhz+ a výkon se zvedl bestiálně. Karta po OC držela teplotu 79°C.CZECHYa píše:Nějaký další testík...
+ video
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
7% nad R9-290x v "ideálním" rozlišení pro tyto karty
http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForc ... l_2560.gif
recenze Techpowerup
http://www.techpowerup.com/reviews/NVID ... Ti/32.html
http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForc ... l_2560.gif
recenze Techpowerup
http://www.techpowerup.com/reviews/NVID ... Ti/32.html
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- CZECHYa
- Začátečník

Na OC3D dokonce posunuli jádro o 250 bez zvyšování voltů a jiných modu. Navíc ty rychlé paměti. Slintám... 
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
- Shakall605
- Začátečník

Teďkom se dívám na to videjko a po OC je klidná ta karta.CZECHYa píše:Na OC3D dokonce posunuli jádro o 250 bez zvyšování voltů a jiných modu. Navíc ty rychlé paměti. Slintám...
Hodně zajímavý je ten 3Dmark, stock: 5013; OC: 5950. Bez zvyšování V a nějakého přenastavování fanu. Prostě hodil power limit a nastavil na jádře +200Mhz. V některých recenzích to boostovalo po OC až k 1300Mhz.
Na Czc: se dá sehnat za cenu 16200,- http://www.czc.cz/search?q-fulltext=gtx+780+ti
Naposledy upravil(a) Shakall605 dne čtv 7. lis 2013, 16:04, celkem upraveno 1 x.