Přesný postup při updatu BIOSu
Moderátor: Eddward
- NihilusCZ
- Nováček

-
Přesný postup při updatu BIOSu
Zdravím, já vím, že se to tu řeší a řešilo mnohokrát, ale jsou to většinou starší témata, potřeboval bych vědět, jaký je korektní postup při updatu biosu? Četl jsem spoustu článků, ale nejsem si jist proč někde doporučují po fleshi BIOSU provést delete paměti CMOS, mám to tedy také tak udělat?
- PKBO
- Moderátor

Re: Přesný postup při updatu BIOSu
předně napiš desku a systém, pak ti třeba někdo poradí i utilitu a postup.
Nechápu účel resetu cmos - ten bios se ti tam snad nahraje v základim nastavení ne ?..
Nechápu účel resetu cmos - ten bios se ti tam snad nahraje v základim nastavení ne ?..
- NihilusCZ
- Nováček

-
Desku mám MSI H55M-E33, procesor Intel Core i3 550@ 3200 Mhz, 4 GB RAM, GK AMD HD 7770, WIN7 64-bit. Už jsem se odhodlal, fleshnul jsem ten BIOS přes live update od MSI, tedy přes Windowsy, hodilo to nějaký DOS okno a u všeho to napsalo úspěch, pak se systém restartoval, a pak to vyhodilo nějakou chybku, nevím přesně formulaci, ale něco ve smyslu že nesouhlasí nastavení biosu a nabídlo to řešení buď vstup do nastavení biosu, nebo nastavení všech hodnot na default, dal jsem tedy vstup do biosu a zvolil možnost nastavení defaultních hodnot dle výrobce což je asi totožný krok jako reset CMOS jumperem, nebo se mýlím? No každopádně se mi to jeví jako úspěšně provedeno, již žádné chyby neskáčou, i když jsem neměl čas to zatím pořádně vyzkoušet, ale kdyby byl problém, zkusím reset toho CMOSu přes jumper.
- PKBO
- Moderátor

Desku neznám, jestli ti to napsalo nějakou chybu tak je možný že máš dual bios a nahrál se ten druhý - ověř si verzi biosu, jestli sedí tak buď v klidu a žij v míru.
- Eddward
- Moderátor

Cez MSI Live update prosimta neupdatuj bios, je to vysoko rizikove. X krat sa ten flash takto nepodaril. Cez Windows proste nie.
Instrukcie najdes po stiahni biosu z webu.
Treba si urobit bootovacie DOS USB, nahrat tam bios a pomocou execka ktore sa pribaluje k biosu sa to potom spusti. Teraz sa tam dodava tusim afude238.exe.
Tu si mozes precitat postup, je na trosku inu dosku, ale princip by mal byt rovnaky.
https://forum-en.msi.com/index.php?topi ... msg1156542
Instrukcie najdes po stiahni biosu z webu.
Treba si urobit bootovacie DOS USB, nahrat tam bios a pomocou execka ktore sa pribaluje k biosu sa to potom spusti. Teraz sa tam dodava tusim afude238.exe.
Tu si mozes precitat postup, je na trosku inu dosku, ale princip by mal byt rovnaky.
https://forum-en.msi.com/index.php?topi ... msg1156542
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610