Napájecí kabel pro SSD nejde zapojit :-(

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Menttor
Nováček
Nováček

Napájecí kabel pro SSD nejde zapojit :-(

Příspěvek od Menttor »

Zdar, koupil jsem podle zdejších rad uplně nový počítač a právě se ho snažím sestavit, teď jsem ve fázi zapojování kabeláže, ale narazil jsem na nepříjemný problém.
Nejde mi do SSD disku zapojit napájecí kabel, kterej jsem dostal se zdrojem. Fatk nevím, co s tím, od pohledu vypadají, že by měly pasovat akorát. Orientovaný je samozřejmě správně. Zkoušel jsem to větší silou, než byla potřeba k zapojení ostatních kabelů a nic..tak jsem z toho jelen :(. Zkusil bych to ještě silněji, ale bojím se, abych to nedosral.

Je to tenhle SSD: http://www.czc.cz/samsung-ssd-840-evo-1 ... 76/produkt
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Napájecí kabel pro SSD nejde zapojit :-(

Příspěvek od Hladis »

Napajeci kabel samozrejme pasovat musí. Zkontroluj to vizualni ci vyzkousej jiny konektor.
Menttor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Menttor »

Hladis píše:Napajeci kabel samozrejme pasovat musí. Zkontroluj to vizualni ci vyzkousej jiny konektor.
No nepasuje mi žádnej! To mi neříkejte, že mám takovou smůlu a je nějaká výrobní vada na tom SSD :-/. Když se podívám do kontektorů na napájecím SATA kabelu, tak tam jsou takový dvě malinký pacičky, asi 0,5-1 mm, na horní straně (zevnitř) nad kontaktama a u toho disku nejsou žádné drážky nebo tak, kam by ty pacičky pasovaly, nebo zajely, takže to tam nejde...leda bych zkusil ty pacičky upilovat :-D. Kabely mám 2 :D
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Foto by nebylo?
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

O jaky zdroj se vůbec jedna ?
Ty dve pacičky jsou tam spravne a drzi konektor aby nevypad.
Menttor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Menttor »

tady obrázek: http://2i.cz/db0485af7c

Vlevo je SATA kabel, vpravo SSD disk. Už je tam vidět, jak jsem ten nápajecí kabel z marnejch pokusů o zapojení docela povrchově poškodil (byl uplně novej).

Zdroj tenhle: http://www.czc.cz/seasonic-ss-550rm-550w/115467/produkt
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

zapoj datovej sata (abys vyloučil jeden roh kam bys to mohl rvát) a zapoj vedle něj ten zdrojovej, musí to jít, budto ten kabel otoč nebo ho otoč eště jednou, musí to jít :D je na něm napsáno snad sata ne
Menttor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Menttor »

Tak já to tam narvu silou, ale jestli se to rozbije... :evil:

EDIT.:Tak je to tam, ale teda šlo to tak ztuha, že už jsem chvíli myslel, že to povolí...

Každopádně dík a asi to tu můžete zavřít.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No vidíš. Kde nepomuze sila, pomuze ještě vetsi sila. Normalne to do sebe musí zapadnout a zadny problém jsem tam nevidel. Jen když je to fungl nove, tak se to muze trochu bránit nez se to podda.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Taky jsem si při skládání posledních kompů všiml, že díry na SSD jsou nějaký menší/konektory na zdroji nějaký větší. Výsledek je takovej, že ten konektor prostě nejde zapojit prstem, jak tomu bylo dříve. Ale s přiměřeným množstvím síly to nakonec vždycky šlo.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“