Nenabíhá BIOS
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- kim80
- Začátečník
Nenabíhá BIOS
Zdravím všechny a prosím o radu.
Vyměnil jsem grafickou kartu 560Ti za 760. Když spustím PC, ukáže se logo firmy Gigabyte (MB GA-Z77X-D3H) a zůstane na monitoru asi 1minutu a potom obraz zčerná, anichž bych se dostal (přes Del) do BIOSu, nebo Windows. Někdy když podržím dlouho Delete, tak se po minutě zapnou Windows 7, ale jen někdy.
Když vrátím starou kartu, vše běží jak má. Zdroj mám 750W a Clear CMOS jsem také zkusil.
Nevíte někdo co s tím. Děkuju
//edit Wilik - presun z desek
Vyměnil jsem grafickou kartu 560Ti za 760. Když spustím PC, ukáže se logo firmy Gigabyte (MB GA-Z77X-D3H) a zůstane na monitoru asi 1minutu a potom obraz zčerná, anichž bych se dostal (přes Del) do BIOSu, nebo Windows. Někdy když podržím dlouho Delete, tak se po minutě zapnou Windows 7, ale jen někdy.
Když vrátím starou kartu, vše běží jak má. Zdroj mám 750W a Clear CMOS jsem také zkusil.
Nevíte někdo co s tím. Děkuju
//edit Wilik - presun z desek
- PKBO
- Moderátor
Re: Nenabíhá BIOS
A jaký máš zdroj ? Máš zapojené přídavné napájení do karty ? S původní kartou to teď nedělá ?
- kim80
- Začátečník
Zdroj mám 750W, vše zapojeno jak má 6pin a 8pin. Jak říkám, občas windows naběhnou. Ale nedostanu se do BIOSu.
- PKBO
- Moderátor
A co ta druhá karta... nebo už jí nemáš ?kim80 píše:Zdroj mám 750W, vše zapojeno jak má 6pin a 8pin. Jak říkám, občas windows naběhnou. Ale nedostanu se do BIOSu.
- tielka
- Středně pokročilý
dej tam 560tku a v biosu přepni pci-e na verzi 3 vypni PC..odpoj od desky disk ,mechaniku,flasku vše co by mohlo bootovat. dej tam 760 a pokud se normálně dostaneš do biosu tak postupně připojuj ostatní komponenty pokud se do biosu nedostaneš reklamace...
- kim80
- Začátečník
Díky, zkusím. Raklamaci už jsem řešil, dělá to i ta nová.
- tielka
- Středně pokročilý
Jo takhle jestli tomu dobře rozumím tak už si jednu 760 měl co dělala tento problém tu si vyreklamoval za novou 760 a ta to dělá také? pokud ano tak je jednoznačně problém v jiném HW...ale v kterém ...
- PKBO
- Moderátor
dej tam starou kartu, nebo zapni integrovanou a updatuj bios desky, pak hledat problém jinde.
- kim80
- Začátečník
Myslíš, že teď ho updatovat je risk?
- tielka
- Středně pokročilý
podle toho co tam máš za cpu a verzi biosu....
- PKBO
- Moderátor
No především mě zajímá jestli to PC pojede bez problému se starou kartou tak jako dřív, prostě jestli se při montáži nemohla poškodit třeba deska - jestli to se starou kartou pojede v pořádku tak bych dělal update biosu - když to nepojede tak bych desku reklamoval - ale můžou to dělat i paměti nebo zdroj.kim80 píše:Myslíš, že teď ho updatovat je risk?
Prostě zkus jinou GK nejlíp tu původní a napiš jestli to funguje.
- kim80
- Začátečník
To jsem zkoušel, funguje.
- kim80
- Začátečník
CPU mám i5 3570K
- tielka
- Středně pokročilý
Tak na to aby to fungovalo je potřeba bios F7 tak se mrkni jestli ho tam máš...
- kim80
- Začátečník
BIOS mám verzi F10 a teď čtu, že Gigabyte vyšel s F14, kde je Improve VGA compatibility, tak to asi zkusím.
CPU : Intel i5-6600K (4.5Ghz) MB : ASUS Z170 Pro Gaming/Aura GPU : MSI 970 - 4Gb - RAM : 2x 8Gb DDR4 (Cl15)/ HDD : Samsung 850 EVO 120GB Zdroj : EVGA 750G2/
- tielka
- Středně pokročilý
hlavně tam nedávej tu betu
- kim80
- Začátečník
OK, jdu na to, díky všem.
CPU : Intel i5-6600K (4.5Ghz) MB : ASUS Z170 Pro Gaming/Aura GPU : MSI 970 - 4Gb - RAM : 2x 8Gb DDR4 (Cl15)/ HDD : Samsung 850 EVO 120GB Zdroj : EVGA 750G2/
- kim80
- Začátečník
Problém vyřešen, díky.
- PKBO
- Moderátor
Nemáš zač, hlavně že se povedlo, ještě bys sem mohl pro příští tazatele napsat postup flashe biosu.kim80 píše:Problém vyřešen, díky.