Pomalý počítač - I přes reinstalaci Win
Moderátor: Loki5567
- Stiefell
- Nováček

-
Pomalý počítač - I přes reinstalaci Win
Ahojte,
mám takový problém, používal jsem Windows 8, ale všechno najednou začalo postupně být nestabilní, programy neodpovídali, všechno se načítalo půl roku apod. Přešel jsem tedy na Windows 7, kde ten problém je ještě horší. Po nové instalaci se skype otvírá i minutu a google chrome třeba i dvě minuty. Zkontroloval jsem paměti pomocí diagnostického programu přímo ve Windows a žádná chyba nebyla nalezena. Defragmentoval jsem disk a nechal ho i zkontrolovat, vše je v pořádku.
Můj PC:
Intel Core i5-3570k 3.4ghz
ATI Radeon 7950 HD
8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 1333Mhz (667MHz)
932GB Western Digital WDC WD10EURS-630AB1
MSI Z77A-G43
Na této sestavě si myslím, že by to mělo být trochu svižnější. Díky moc za rady.
mám takový problém, používal jsem Windows 8, ale všechno najednou začalo postupně být nestabilní, programy neodpovídali, všechno se načítalo půl roku apod. Přešel jsem tedy na Windows 7, kde ten problém je ještě horší. Po nové instalaci se skype otvírá i minutu a google chrome třeba i dvě minuty. Zkontroloval jsem paměti pomocí diagnostického programu přímo ve Windows a žádná chyba nebyla nalezena. Defragmentoval jsem disk a nechal ho i zkontrolovat, vše je v pořádku.
Můj PC:
Intel Core i5-3570k 3.4ghz
ATI Radeon 7950 HD
8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 1333Mhz (667MHz)
932GB Western Digital WDC WD10EURS-630AB1
MSI Z77A-G43
Na této sestavě si myslím, že by to mělo být trochu svižnější. Díky moc za rady.
- PKBO
- Moderátor

Re: Pomalý počítač - I přes reinstalaci Win
Disk si kontroloval jak ? Podívej se do smartu, stáhni třeba HD Tune jestli ti to nedá nějakou výstrahu.
Jestli máš o.k. i paměti tak by neměl být problém. Co ve správci zařízení, nežere ti něco všechno ? Co procesor drží takty jaké má ?
Jestli máš o.k. i paměti tak by neměl být problém. Co ve správci zařízení, nežere ti něco všechno ? Co procesor drží takty jaké má ?
- Stiefell
- Nováček

-
Disk jsem kontroloval klasicky kontrolou co je dostupná ve Windowsech. Ok zkusím HD Tune. Správce zařízení je ok, paměti jsou taky ok a procesor je úplně v pohodě. Ono se všechno spíš strašně dlouho spouští, chod je potom už plynulý.
EDIT - Dle HD Tune je disk v pohodě.
EDIT - Dle HD Tune je disk v pohodě.
Naposledy upravil(a) Stiefell dne ned 10. lis 2013, 22:15, celkem upraveno 1 x.
- PKBO
- Moderátor

To by ukazovalo na špatně fungující disk, než se ty programy z disku nahrajou do ramek, zkus to hd tune a podívej se na smart, když tam budeš mít něco označený barevně tak je to špatně a napiš to.Stiefell píše:Disk jsem kontroloval klasicky kontrolou co je dostupná ve Windowsech. Ok zkusím HD Tune. Správce zařízení je ok, paměti jsou taky ok a procesor je úplně v pohodě. Ono se všechno spíš strašně dlouho spouští, chod je potom už plynulý.
- Stiefell
- Nováček

-
HD Tune je ok a i testy jsou ok.
- PKBO
- Moderátor

Test tam trvá 2,5 hodiny u 750gb disku, si byl nějakej rychlej. v záložce Healt všechno teda ok jo, neměnil jsi něco v poslední době ?Stiefell píše:HD Tune je ok a i testy jsou ok.
EDIT: V biosu
- Stiefell
- Nováček

-
Huh? Mě to trvalo pár minut (Error scan a self-test). V záložce health svítí vše ok, dole je health status: ok. Nic jsem právě že neměnil.PKBO píše:Test tam trvá 2,5 hodiny u 750gb disku, si byl nějakej rychlej. v záložce Healt všechno teda ok jo, neměnil jsi něco v poslední době ?Stiefell píše:HD Tune je ok a i testy jsou ok.
EDIT: V biosu
- PKBO
- Moderátor

Tak na to jsem asi krátkej, jestli to nedělá disk ani paměti tak už nevim, snad software - project antivirem.
zkus ještě nějakej zátěžovej test, třeba prime 95 a přihul procesoru jestli to nespadne.
zkus ještě nějakej zátěžovej test, třeba prime 95 a přihul procesoru jestli to nespadne.