Corsair Vengeance DDR3 1866MHz 8GB kit - Zamrznutí OS a BSOD

Paměťové moduly DDR3 pro stolní PC i pro notebooky.
Odpovědět
Adibas
Nováček
Nováček

Corsair Vengeance DDR3 1866MHz 8GB kit - Zamrznutí OS a BSOD

Příspěvek od Adibas »

Zdravím,
stavěl jsem si PC a koupil jsem RAM paměti Corsair 8GB KIT DDR3 1866MHz CL9 Blue Vengeance Low profile viz. odkazy níže.
PC po startu běží, naběhne OS a když na něm začnu něco dělat (prohlížení internetu, kopírování souborů, spouštění hry atd.), tak systém po chvíli zamrze a následně po několika minutách hodí BSOD.
Ramky se načetly po přidání do PC na kmitočtu 1333MHz, následně jsem je přepnul na 1866MHz, pomocí profilu v D.O.C.P. Tuto chybu dělá při jakémkoli taktu (1333, 1600, 1866MHz) a nevím co s nimi, už byly i na reklamaci, ale vyměnili je za jiný kus a nic to nevyřešilo.

Nejdříve běžela celá sestava bez jediného problému jeden den, druhý den nešel PC pustit (vadný zdroj) a když jsem vyměňoval zdroj, tak jsem vyměnil i RAM kvůli velkému chladiči CPU (bohužel jsem vyměnil za tyto, co dělají popisovanou chybu :/ ).

http://www.alza.cz/corsair-8gb-kit-ddr3 ... 342612.htm
http://www.corsair.com/us/vengeance-low ... 66c9b.html
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Corsair Vengeance DDR3 1866MHz 8GB kit - Zamrznutí OS a BSOD

Příspěvek od PKBO »

A jsi si jistý že to dělají paměti ? Co teplota CPU, nějaké OC máš ? byla by velká náhoda dostat hned po sobě 2 vadný kusy.
Adibas
Nováček
Nováček

Re: Corsair Vengeance DDR3 1866MHz 8GB kit - Zamrznutí OS a BSOD

Příspěvek od Adibas »

Na alze v hodnocení píšou i další, že jim to hází BSOD.
Jinak nepřetaktovával jsem to a CPU má 42°C, ten teplej nemůže bejt v CoolerMaster Hyper T4.
Nic jiného to být nemůže, protože původní HDD byl 2x na reklamaci, poté vyměněn za WD a základní deska byla na reklamaci a nic nenašli.

Jinak když restartuju pomocí tlačítka reset, BIOS ukáže obrazovku s emblémem a popisem tlačítek a zamrzne to, pomůže vypnutí a zapnutí PC.
Odpovědět

Zpět na „DDR3“