Jaká je stávající úroveň produktů jednotlivých výrobců?
Pamatuju si že před několika lety bylo MSI na úrovni Eurocase mezi počítačovými skříněmi. Za nízké ceny nabízeli komponenty s poměrně dobrými typickými vlastostmi na které běžný uživatel kouká; ram, rychlost procesoru. Nicméně na úkor kvality a životnosti, mám pocit že i na tomto fóru si lidi často stěžovali že do roka jim blbly panty od monitoru, klávesnice ztuhla aj. Zatímco u Lenovo si pamatuju že produkty byly vždy prémiové kvality.
Bohužel jsem dlouho nekoukal jak se trh vyvíjí, mohl by mi někdo třeba i ve zkratce vypsat jaká je úroveň produktů od jednotlivých výrobců? Beru-li v potaz jejich celkový well-being, né konkrétní nepovedený model.
Rád bych si nadělil k blížícím se svátkům notebook a nemůžu se rozhodnout jestli má pro mě cenu si vybírat mezi více výrobci nebo si vybrat model od Lenovo. Jde mi především o modely ve střední cenové kategorii 17k-24k.
Díky.
Úroveň kvality jednotlivých výrobců
Moderátor: Don
- Nightavanger
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Úroveň kvality jednotlivých výrobců
Dneska to mas uz uplne jedno.
Kazdy "vyrobce" notebooku pokryva skoro cele portfolio daneho typu notebooku a kvalitou si navzajem konkuruji.
Uz davno neplati, ze jeden vyrobce je sitozni...zadne kastovani jako drive nefunguje.
Napr MSI se svou herni radou GT nema v CR konkurenci, v dane cenove kategorii.
Minuly rok vysel zebricek nejreklamovanejsich notebooku...ani bys neveril jak to dopadlo...
Nejmene reklamaci Acer, Asus a nejvice HP, Dell a Lenovo
Az si budes jisty notebookem, tak zaloz vhodne tema a popis, co od nb ocekavas a co na nem budes delat.
Kazdy "vyrobce" notebooku pokryva skoro cele portfolio daneho typu notebooku a kvalitou si navzajem konkuruji.
Uz davno neplati, ze jeden vyrobce je sitozni...zadne kastovani jako drive nefunguje.
Napr MSI se svou herni radou GT nema v CR konkurenci, v dane cenove kategorii.
Minuly rok vysel zebricek nejreklamovanejsich notebooku...ani bys neveril jak to dopadlo...
Nejmene reklamaci Acer, Asus a nejvice HP, Dell a Lenovo
Az si budes jisty notebookem, tak zaloz vhodne tema a popis, co od nb ocekavas a co na nem budes delat.
Asus Rog Strix G18
- primax
- Začátečník
A může to být notebook bez operačního systému?
Pokud ano tak do 24 000kč tenhle: ASUS N750JV s NVIDIA GeForce GT750M
Pokud ano tak do 24 000kč tenhle: ASUS N750JV s NVIDIA GeForce GT750M
HP ProBook 455 G6
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, dneska to je úplně fuk. Všechno to jsou zmetky z číny co fungují 2-3 roky a pak jim něco náhle umře (((
- Nightavanger
- Žlutá karta Bazar
-
- Kontaktovat uživatele:
Tomu co píše Highlander bych se právě chtěl vyvarovat, ačkoliv nepočítám s tím že ten notebook budu používat za 3 roky a nekoupím si nějaký s lepším HW, bych přecejenom ocenil kdybych ho mohl dát někomu z rodiny ať nemusej pracovat s Celeronem
Trochu se studem musim přiznat že mám 6+- let starý desktop, kupovaný tehdy jako mid-end a až na nedostatek výpočetního výkonu a paměti si nemůžu na nic stěžovat. Bojím se že téhož u notebooku nedocílím, resp né od takového výrobce který nemá kvalitní produkty (zda je optimální tentýž notebook používat po 6ti letech je sice jiná záložitost ale pointu to nemění )
Trochu se studem musim přiznat že mám 6+- let starý desktop, kupovaný tehdy jako mid-end a až na nedostatek výpočetního výkonu a paměti si nemůžu na nic stěžovat. Bojím se že téhož u notebooku nedocílím, resp né od takového výrobce který nemá kvalitní produkty (zda je optimální tentýž notebook používat po 6ti letech je sice jiná záložitost ale pointu to nemění )