Ovládání FPS střílečky Xbox/PS gamepadem?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Bum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ovládání FPS střílečky Xbox/PS gamepadem?

Příspěvek od Bum »

Zvažuji že koupím jednu z přicházejících next-gen konzolí. Nikdy jsem ale žádnou konzolu neměl, ani se o ně nezajímal. Chtěl bych hlavně vědět jak pohodlně se gamepadem ovládá fps střílečka (např. Battlefield). Přepokládám že se gamepad drží oběma rukama a k mačkání se používají jen oba palce a ukazováčky. Přičemž levým palcem určuju pohyb dopředu, dozadu, doleva, doprava a pravým se dívám? Je to tak, nebo jsem úplně vedle?
Navíc zaměřování asi nebude nikdy tak přesně jak myší, tak proto se ve hrách používá funkce autoim, která pomáhá s mířením??? A zmíněný autoaim je povolen používat i v multiplayeru?
Intel i5-3570k, Deska Gigabyte GA-965P-DS4, 16GB DDRIII 1600Mhz, AMD HD 6950 (Asus).
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: Ovládání FPS střílečky Xbox/PS gamepadem?

Příspěvek od LoCo99 »

pomoc s aimem si můžeš vypnout a prakticky jde o to že když najedeš na nepřítele tak ti to ztlumí senstitivitu takže je snažší na něj namířit

rozhodně hraní FPS na gamepadu nikdy nebude vypadat jako na PC, kdy neni problem ze sprintu /skoku trhnout myší a trefit se , neshazuju hraní na konzolích ale prostě to vypadá ta hra jinak, všechno je občas trošičku pomalejší

ale moc nechápu proč kupovat "nextgen" (tzn je lepší než ta minulá a vůbec to nic neznamená) konzoli, když téměř high-end komp
Bum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bum »

LoCo99 píše: ale moc nechápu proč kupovat "nextgen" (tzn je lepší než ta minulá a vůbec to nic neznamená) konzoli, když téměř high-end komp
Nedávno jsem koupil Battlefield 4 pro PC. Byla by to skvělá hra, akorát že nejde hrát. Počítač se restartuje několikrát za večer, jde o známý memory leak problém. Tak jsem začal hrát po roce Battle3. A co se nestane. Každej večer se na servery kde hraju připojí minimálně jeden nebo dva debílci s aimbotem, vykillují vše co se jen pohne, zkazí všem hru a pak zas zmizí.
Pokud jsem dobře informovaný na konzolích tyto problémy nejsou. Hry na nich šlapou bez vetších problémů a cheateři nejsou. To je důvod proč o nich uvažuju.
Intel i5-3570k, Deska Gigabyte GA-965P-DS4, 16GB DDRIII 1600Mhz, AMD HD 6950 (Asus).
BL!zZard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BL!zZard »

Máš výkonné PC tak by bylo škoda hrát tu samou hru na konzoli. Na tom tvém PC musí vše běhat krásně. Na konzoli ta grafika bude o dost horší a aby ses ještě rád nevracel.

A ty důvody ohledně cheaterů.. no nevím, já třeba v BF3 cheatera ještě nepotkal, nebo o tom alespoň nevím.
AMD RYZEN 7 9800X3D @ PBO2 + ALF II 240 | ASUS ROG STRIX B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY Beast 64GB (2x32) @ 6000MHz, CL30 | Samsung 9100 PRO | Corsair HX1000 | be quiet! Pure Base 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27" LG Display
HTC Vive Pro 2
https://www.3dmark.com/3dm/136150474 25378 bodů
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
sefin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sefin »

co se týče cheaterů, tak já o konzoli z tohodle jediného důvodu taky uvažoval, ale bylo mi řečeno, že cheaty jsou i na konzolích. Takže z mého pohlednu jediný důvod proč koupit konzoli odpadl. Ovládání i grafika a celková multifunkčnost mluví jednoznačně pro PC.
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Já mám PC připojený k 55" plazmě a hraju už prakticky všechno na x360 gamepadu. Teď třeba Splinter Cell Blacklist, předtím Rage nebo Bioshock Infinite. Je to o zvyku, míření je pomalejší a ten autoaim se hodí, ale zase má gamepad výhodu feedbacku, analogů a lepšího "pocitu" že střelby. Nemluvě o pohodlí a celkovém zážitku, který je na obří TV prostě jinde. Samozřejmě ale PC je mnohem lepší než jakákoliv konzole - mám to pohodlí, ale zároveň skvělou grafiku/framerate, mody apod., věci který konzole nemaj.

O PS4 uvažuju, ale až tak za rok-dva, až budou venku nějaký dobrý exkluzivní hry. Teď tam v podstatě nic není, jen trapná Killzone a dementní Knack.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“