Zalman z9 vs z 12
Moderátor: L4mka
- hrncir39
- Nováček
-
Zalman z9 vs z 12
Ahoj , chtěl bych se zeptat, která skřín je lepší jestli z9 nebo z12. Kamarád si poridil z9 vypadá dobre hezky ale ten FAN boční je dost hlasitý.
Je zalman z12 v nečem lepší a pokud ji někdo má, může napsat svůj nazor
Je zalman z12 v nečem lepší a pokud ji někdo má, může napsat svůj nazor
- PKBO
- Moderátor
Re: Zalman z9 vs z 12
Z12 mam a jsem spokojenej - nicméně pro ty co nejsou hluchý by se asi vyplatilo vzít k tomu i kvalitnější větráky. Já mám jeden v předu jeden vzadu a jeden nahoře a teploty jsou super. Disky maj většinou okolo 25 stupnů, ve 100% zátěži 34 C a to jen u toho, který mám v 5,25" pozici.
procesor v idle 30C s gelid tranquillo 2, GPU 40C
V zátěži 65-75 na 4400 mhz s 1,32V a GPU do 70C.
tim chci říct že další fany opravdu nejsou potřeba a to ani na boku.
Jinak při běžný práci si zapnu na skříni 7V pro větráky a je to znatelně tišší, větší rychlost dávám pouze při hrách kdy mě bez toho vytuhnou nejspíš přetočený ramky.
Jediný co neni uplně fajn na té skříni je ta plastová bočnice, snadno se poškrábe i na semišový sedačce :d Ale to je asi bohužel u všech plexi.
A možná by to chtělo trochu hustější filtry před FANy.
procesor v idle 30C s gelid tranquillo 2, GPU 40C
V zátěži 65-75 na 4400 mhz s 1,32V a GPU do 70C.
tim chci říct že další fany opravdu nejsou potřeba a to ani na boku.
Jinak při běžný práci si zapnu na skříni 7V pro větráky a je to znatelně tišší, větší rychlost dávám pouze při hrách kdy mě bez toho vytuhnou nejspíš přetočený ramky.
Jediný co neni uplně fajn na té skříni je ta plastová bočnice, snadno se poškrábe i na semišový sedačce :d Ale to je asi bohužel u všech plexi.
A možná by to chtělo trochu hustější filtry před FANy.
- hrncir39
- Nováček
-
Děkuji za odpověd
Kamarád též oddělal boční fan, protože to bylo doopravdy hodně hlasité.
Jinak ty teploty jsou velice slušné po OC.
- PKBO
- Moderátor
U CPU a GK ? Já bych řekl že je to standard. GPU je slabá střední třída to prostě nežere takže se to ani nemůže moc ohřát no a CPU je taková kapitola sama o sobě, převod tepla neni ideální takže se hned rozpálí ale chladiči trvá dlouho než se ohřeje. při BF4 jsem do 68C když bych to ale hnal přes prime 95 hodinu tak přes 80 přeleze...hrncir39 píše:Děkuji za odpověd
Jinak jestli v té bočnici nebudeš mít fan tak bych se na Z9 vykašlal a vzal Z12 protože ti skrze perforaci bude přisávat prach navíc, ale je to na tobě, když to jednou za čas vyluxuješ tak je to v podstatě jedno, mě se doma hodně práší takže jsem šel cestou co nejmenších nefiltrovaných průchodů.
- shelby_nr
- Čestný člen
-
Skôr by som zobral Z9 - bočnicu buď "upchať" alebo prehodiť ...alebo potom si až priplatiť za Lancool K56N, Cooltek Antiphon, Antec Two 300, Corsair 300R...
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- hrncir39
- Nováček
-
shelby_nr píše:Skôr by som zobral Z9 - bočnicu buď "upchať" alebo prehodiť ...alebo potom si až priplatiť za Lancool K56N, Cooltek Antiphon, Antec Two 300, Corsair 300R...
Tak ta Cooltek Antiphon mě hodně zaujala, krásny vzled a hlavně bude tichá. Akorát mě to vždy přijde takové víc uzavřené:) Takže nevim jak to dokaze air flow chladit
- hrncir39
- Nováček
-
jo a ta 300R Compact PC Gaming je lepší jak zalman z9 11 plus nebo 12 plus?
- shelby_nr
- Čestný člen
-
Čo sa týka toho Cooltek-u, tak záleží aký HW tam pôjde...stačí si všimnúť možnosti chladenia a hneď je jasné, že ide najmä o tichú prevádzku. Pozri review - http://pc.zoznam.sk/cooltek-antiphon-ja ... ajny-trhak
300R vs Z9, tak samozrejme, že 300R je o niečo lepšia.
300R vs Z9, tak samozrejme, že 300R je o niečo lepšia.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
- 0martas0
- Začátečník
-
Mám Z9 U3, takže s bočnicí s plným plexi. Mám jeden ventilárot vpředu, dva nahoře a jeden vzadu a vpohodě to vše chladí.
Naprd je řešenej hlavně filtr u zdroje, je to jen takovej dírkovanej plast a snažím se najít způsob co tam dát jinýho.
Kdybych vybíral skříň znova, asi bych sáhl po 300R. Ale stojí to a funguje, takže to nebudu zbytečně měnit.
Naprd je řešenej hlavně filtr u zdroje, je to jen takovej dírkovanej plast a snažím se najít způsob co tam dát jinýho.
Kdybych vybíral skříň znova, asi bych sáhl po 300R. Ale stojí to a funguje, takže to nebudu zbytečně měnit.
- pbjun
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám Z9 U3, s tím že mám 14cm větrák vepředu a 14cm nahoře a stačí. Oba jsou ještě stažené na otáčkách.
S tim filtrem u zdroje problemy nemam, není moc velký problém to jednou ročně vyfoukat Každopádně můžu doporučit.
S tim filtrem u zdroje problemy nemam, není moc velký problém to jednou ročně vyfoukat Každopádně můžu doporučit.
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
- 0martas0
- Začátečník
-
S tím filtrem u zdroje jsem to myslel tak, že přes ten plast projde víc prachu než přes nějakej jemnej filtr z látky ( nebo materiálu jako ty přední a spodní ).
A jinak teda vyfoukat ten filtr jednou ročně máš odvahu Vím, že všude se práší jinak, ale já to foukám max. po 2 měsících, spíš po 1.
A jinak teda vyfoukat ten filtr jednou ročně máš odvahu Vím, že všude se práší jinak, ale já to foukám max. po 2 měsících, spíš po 1.
- hrncir39
- Nováček
-
Tak hw i5 750 ,GTX 260 2 FAN , zdroj 500 W 80 plus , tak mě zlákala aji bedna 330r nakonec jsem se rozhodl investovat do skrine 2200 kč tak jestli máte nějaké jiné doporuceni budu rád.!! děkuji
- pbjun
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
No za me bohate staci ta Z9 U3 Je to na dnesni pomery "levna" ale celkem slusne stavena skrin. I na kabelaz je dost mista, na nalepeni odhlucneni take. Ja mel pred ni dve bedny kolem 2tis a ani jedna nebyla tak slusne provedena... Jinak s tim vyfoukanim, filtr po roce neni nejak extra zanesenej takze neni duvod plasit s cistenim kazde dva mesice. Zdroj pokud nemas vybranej s modularni kabelazi tak ber s modularni.
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
- shelby_nr
- Čestný člen
-
Najskôr sa rozhodni či chceš chladiaci výkon alebo skôr ticho. Ak chladiaci výkon, tak Corsair 300R.
Corsair 330R je dobrá case, ALE nie za tú cenu (cena je prestrelená). Za nie veľký príplatok už radšej Nanoxia DS1/DS2 alebo Fractal R4, ktoré sú lepšie.
Corsair 330R je dobrá case, ALE nie za tú cenu (cena je prestrelená). Za nie veľký príplatok už radšej Nanoxia DS1/DS2 alebo Fractal R4, ktoré sú lepšie.
- hrncir39
- Nováček
-
Takhle jsem příležitostný hráč, kde si rád zahraji, ale spíš stříhám, tak asi to ticho by bylo přednejší.
Navíc ještě mám dotaz, že zapojení konektorů zalman z9 do Asus má kamarád problém, že mu furt nefunguje přední panel s ukazováním teplot na předním panelu. To samé regulator otačekl. Podle návodu co byl pro zapojení desky k PC nefunguje.
A 300r windowed jsem nenašel :/
Navíc ještě mám dotaz, že zapojení konektorů zalman z9 do Asus má kamarád problém, že mu furt nefunguje přední panel s ukazováním teplot na předním panelu. To samé regulator otačekl. Podle návodu co byl pro zapojení desky k PC nefunguje.
A 300r windowed jsem nenašel :/
- shelby_nr
- Čestný člen
-
V tom prípade by som šiel buď do Nanoxia DS1 alebo FD R4 - sú tam ragulat. čiže keď sa pôjdeš hrať regul. prehodíš na 12V.
300R Window máš zde - http://www.tiphardware.cz/komponenty-a- ... indow.html ...no vďaka tej perforácií na ventil. to nevyzerá dobre.
300R Window máš zde - http://www.tiphardware.cz/komponenty-a- ... indow.html ...no vďaka tej perforácií na ventil. to nevyzerá dobre.