Vypne se až na druhý pokus
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- md6600
- Nováček
Vypne se až na druhý pokus
Když vypnu komp, restartuje se a musím ho vypnout ještě jednou aby zhasnul. Je to nová sestava ASUS Z87-A, i7-4770K, 16GB RAM, GTX 760 ,Seasonic G 650 W .......... žádný prasárny jsem s tím nedělal, jen jsem instaloval systém w7 a W 8,1 , koukal jsem, že na desku je nový BIOS - 1602 ale v tom se zatím nechci rejpat. Budu rád za radu ..............
- IvanB
- Začátečník
-
Re: Vypne se až na druhý pokus
Presne tento problém som al aj ja, moja zostava je dole v podpise na ASUS doske. Vypne sa "občas" až na druhý krát.
Robil mi to od nainštalovania najnovšieho biosu.
Nič sa nedeje, bud ho vypni na dva krát, nič sa nekazí, alebo updgradni alebo naopak downgradni bios.
S biosom sa neboj. Nainštaluj si z asus stránky AI suite a aplikáciu ASUS update.
toto je link, vyber si tvoj operačný systém - Driver & Tools - Utilities - ASUS AI Suite
: https://www.asus.com/Motherboards/Z87A/#support
Po stustení ASUS AI Suite by mal byť k dispozícii program na upgrade biosu, tušim ASUS update, ktorý treba nainštalovať.
Postup:
1, nainstaluj si z ASUS AI Suite ten program a reštartuj PC.
2, potom reštartuj PC a stísaj klávedu "Del", aby si sa dostal do biosu....potom v biose klikni na F5 to ti nastaví všetky nastavenia v biose na default. F10 na uloženie a potvrdiť.
3, keď počítač nabehne spusti utilitku ASUS update a upgradni BIOS. Ničoho sa neboj. Všetko ťa navedie.
4, Bios si stiahni najnovší a prípade aj "starší" od tvojej aktuálnej verzie. Verziu overiš v programe CPU-Z v záložke "Mainboard" alebo v ASUS update
Robil mi to od nainštalovania najnovšieho biosu.
Nič sa nedeje, bud ho vypni na dva krát, nič sa nekazí, alebo updgradni alebo naopak downgradni bios.
S biosom sa neboj. Nainštaluj si z asus stránky AI suite a aplikáciu ASUS update.
toto je link, vyber si tvoj operačný systém - Driver & Tools - Utilities - ASUS AI Suite
: https://www.asus.com/Motherboards/Z87A/#support
Po stustení ASUS AI Suite by mal byť k dispozícii program na upgrade biosu, tušim ASUS update, ktorý treba nainštalovať.
Postup:
1, nainstaluj si z ASUS AI Suite ten program a reštartuj PC.
2, potom reštartuj PC a stísaj klávedu "Del", aby si sa dostal do biosu....potom v biose klikni na F5 to ti nastaví všetky nastavenia v biose na default. F10 na uloženie a potvrdiť.
3, keď počítač nabehne spusti utilitku ASUS update a upgradni BIOS. Ničoho sa neboj. Všetko ťa navedie.
4, Bios si stiahni najnovší a prípade aj "starší" od tvojej aktuálnej verzie. Verziu overiš v programe CPU-Z v záložke "Mainboard" alebo v ASUS update
i5-3570K@4,4 GHz@1,285 V, Asus P8Z77-V , NOCTUA NH-U12P SE2, SAPPHIRE R9 270X VAPOR-X OC BOOST 2 GB, SSD 2,5" 120GB Adata , BD-COMBO LG CH10LS, Kingston 8GB Kit (2x4GB) DDR3 1600MHz, Fractal Design Define R4 Black Pearl, 3 extra ventilátory NOCTUA NF-P12-1300, Enermax NAXN 82 + 650W Bronze, 23"LCD iiyama X2377HDS, myš Logitech G400, podložka SteelSeries QcK, Genuine Windows 7 64 bit Home premium