Vypne se až na druhý pokus

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
md6600
Nováček
Nováček

Vypne se až na druhý pokus

Příspěvek od md6600 »

Když vypnu komp, restartuje se a musím ho vypnout ještě jednou aby zhasnul. Je to nová sestava ASUS Z87-A, i7-4770K, 16GB RAM, GTX 760 ,Seasonic G 650 W .......... žádný prasárny jsem s tím nedělal, jen jsem instaloval systém w7 a W 8,1 , koukal jsem, že na desku je nový BIOS - 1602 ale v tom se zatím nechci rejpat. Budu rád za radu ..............
IvanB
Začátečník
Začátečník

Re: Vypne se až na druhý pokus

Příspěvek od IvanB »

Presne tento problém som al aj ja, moja zostava je dole v podpise na ASUS doske. Vypne sa "občas" až na druhý krát.

Robil mi to od nainštalovania najnovšieho biosu. :oops:

Nič sa nedeje, bud ho vypni na dva krát, nič sa nekazí, alebo updgradni alebo naopak downgradni bios.

S biosom sa neboj. Nainštaluj si z asus stránky AI suite a aplikáciu ASUS update.

toto je link, vyber si tvoj operačný systém - Driver & Tools - Utilities - ASUS AI Suite

: https://www.asus.com/Motherboards/Z87A/#support

Po stustení ASUS AI Suite by mal byť k dispozícii program na upgrade biosu, tušim ASUS update, ktorý treba nainštalovať.

Postup:
1, nainstaluj si z ASUS AI Suite ten program a reštartuj PC.
2, potom reštartuj PC a stísaj klávedu "Del", aby si sa dostal do biosu....potom v biose klikni na F5 to ti nastaví všetky nastavenia v biose na default. F10 na uloženie a potvrdiť.
3, keď počítač nabehne spusti utilitku ASUS update a upgradni BIOS. Ničoho sa neboj. Všetko ťa navedie.
4, Bios si stiahni najnovší a prípade aj "starší" od tvojej aktuálnej verzie. Verziu overiš v programe CPU-Z v záložke "Mainboard" alebo v ASUS update
i5-3570K@4,4 GHz@1,285 V, Asus P8Z77-V , NOCTUA NH-U12P SE2, SAPPHIRE R9 270X VAPOR-X OC BOOST 2 GB, SSD 2,5" 120GB Adata , BD-COMBO LG CH10LS, Kingston 8GB Kit (2x4GB) DDR3 1600MHz, Fractal Design Define R4 Black Pearl, 3 extra ventilátory NOCTUA NF-P12-1300, Enermax NAXN 82 + 650W Bronze, 23"LCD iiyama X2377HDS, myš Logitech G400, podložka SteelSeries QcK, Genuine Windows 7 64 bit Home premium
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“