8600GTS Throttling

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: 8600GTS Throttling

Příspěvek od AllowedCry »

Jdu zkusit nový bios, držte palce.

E// Ani za hovno :lol:
E// Mohl by pomoct jinší bios na grafiku?
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

CageJ -
okrem toho si ju mal trvalo OC, a to degraduje cip.. takze, ze to slapalo s takym OC pred 2 rokmi, neznamena, ze pojde i dnes
Pomýlené řeči o nějaké degradaci čipu při OC jsou směšné, už takové nesmysly nevypouštěj z pusy. Pokud nejde o nějaké extrémy v voltmodem, tak čip vydrží jakýkoliv OC 10 000x déle, než kondíky, co dají při 45°C jen 14,7 let...
Tyhle žvásty mně vždy dokážou pobavit - jako malý kluk jsem přetaktoval numerický procesor v Amize 3000 prostě tak, že se přeškrábl drátek a místo 16MHz signálu z děličky se přivedl rovnou 32MHz clock na ten procesor. A světe div se, 100% overclock jel ještě o desetiletí poté, když si kámoš tu Amigu od města Přerova vzal domů a pařil na tom Galagu... :-D

No nic. Alespoň vím, s kým mám tu čest :) :-D

AllowedCry - registruji tvůj dotaz, to černé je cívka. Uvnitř feritového jádra jsou namotané drátky a dvěmi pořádnými drátky je to zapájené do desky - to bude vidět z druhé strany.
U cívek je celkem normální, že mají vysoké teploty, dokonce ferit má menší ztráty při fakt vysokých teplotách (95°C a podobné šílenosti), což ale zase výrazně nesvědčí kondíkům, když jsou blízko a pro LC filtry blízko bývají... Nicméně extrémní teploty (není to hezky teplé na omak ale nedá se na tom udržet ruka) jsou známkou toho, že je něco hodně špatně. Když jsem tohle zažil naposledy, tak to byly špatné kondíky. V tomto případě vidím, že soudruzi jeden kondík vedle té civky vtipně ukradli a ten druhý je Chemicon polymer.

A pokud je moje teorie správná, tak mé problémy s MSI deskou co mi v ní jede grafika ne v AGP 8x módu, jak má a jak ze začátku běžela, ale v PCI módu (!!!) s výsledným BRUTÁLNÍM zpomalením, budou způsobeny také kondenzátory a světe div se - Chemicon polymery.
Na grafice jsou jen 3 kondíky (zbytek keramiky) a v 3D módu se regulátory děsně přehřívají, tedy mám za to, že po výměně za kvalitní Nichicon polymery se to spraví - ale je to zatím jen nevyzkoušená teorie, takže nemohu napsat - je to jasný, Chemicon polymery jsou špatný a za pár let jsou k ničemu. Nevím to jistě. Ale na desce už jsem vyměnil veškeré kondíky za kvalitní, ve zdroji to samé už dříve... tedy moc toho nezbývá. Kdyby se dali rychle splašit 470uF 16V SMD Nichicon polymery, tak bych to mohl testnout rychle, ale není to tak snadné... Takže vydržat :)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

sry asi som mal napisat presne, skracuje to zivotnost kondikov.. tak OK ale o tom, ze sa degraduje cip je tiez fakt..

a to, ze na nejakej starej vykopavke, kde sa pouzivali olovene pajky ti funguje dodnes nie je prekvapenie, ale doba pokrocila, vplyv zelenych stupol a dnes bohuzial mame znacku RoHS... a div sa svetu, zivotnost i cipov je kratka.. studene spoje, bezne medzi GPU jadrom a PCB...
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

GPU (i CPU) degraduji a po letech provozu se OC pomalu snizuje. To je fakt a nijak to nesouvisi s kondenzatorama, ROHS, atd. Proste se "kazi" kremik. Rychlost degradace ovlivnuje hlavne teplota a napeti. To je videt treba pri extremnim OC a chlazeni dusikem. Tam je GPU schopne zdegradovat velmi rychle (radove desitky/stovky minut). Takze logicky pretocena kalkulacka degraduje jen naprosto minimalne, protoze chip neni teplotne namahan.

A co se tyce kondenzatoru, zase bych to tak nehrotil. Spinany zdroje na deskach/grafikach maji velkou toleranci co se tyce parametru soucastek. Takze dokud neni kondik nafouknutej, absolutne nema smysl to resit. Ono to obvykle funguje i tak. :-D Ja osobne je vymenuju jen vyjimecne a jinak se nezatezuju s pouzivanim "znackovych" kusu. Vetsinou odpajim nejaky podobny z mrtvy desky, placnu na opravovanou MB a hotovo. Vsak ono to zase par let pobezi, kdyztak se vymeni znova. Je absolutne zbytecny vrazet prachy do "znackovych". Obzvlast kdyz by mely vetsi hodnotu nez samotna deska.

Na grafikach jsem odesly kondiky nevidel jeste nikdy.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

CageJ - pájení nemá s údajnou a nesmyslnou "degradací" čipu nic společného. Nerozporuji děsné prasárny co se dějí, ale CPU/GPU i jakékoliv jiné součástce je šuma fuk, na jaké frekvenci "tiká"... K žádné "degradaci" nemůže overclockem docházet a také k ní nikdy nedochází.
To jsou řeči, které šířili v roce 1993 zmatení lidé, chtějící si nějak omluvit to, že oni nemají odvahu se v HW trošku vrtat. Je fancinující slyšet tyto výplody fantazie po tolika letech :lol:

(samozřejmě jsou extrámní případy, kdy je čip provozován na hraně svých možností PŘEŽÍT (neplést si s hranou stability) s napětím, které by ho uškvařilo jak nic, kdyby nebylo podchlazení - pak může a také dochází k poškození čipu... (ne všechny části čipu se zahřívají a sou chlazeny stejně, atd...) při běžném overclocku s dokonce i běžným zvýšením napětí k žádné degradaci čipů nechodází a pokud se někomu snižují max takty, pak to bude daleko spíše degradací součástek, zvaných kondíky, na desce/grafice a ve zdroji než chimérou "degradace" čipu samého...)

havli - v podstatě stačí poukázat na tento nesmysl:
Na grafikach jsem odesly kondiky nevidel jeste nikdy.
...a dále se není třeba tvými zkušenostmi zabývat, protože je zřejmé, že v době, kdy já jsem už v roce 1993 taktoval, tak ty jsi byl ještě na houbách:

grafická karta kamaráda Petra, GF2MX400 s GSC kondíky:
Obrázek

A ten "dobře vypadající" kondík v pozadí toho úplně otevřeného na první fotce dělá zase zespodu tohle:
Obrázek

...

Sacon FZ kondíky na Magic-pro grafice - je to OEM značka JetWay
Obrázek

...

Sacon kondíky na eVGA 7600GT, uživatel Bevo, CapMods fórum
Obrázek

...

eVGA 7600 GT s Sacon kondíky (přejmenované GSC shity)
Obrázek

....

GeForce 7600GT, Sacon kondík, uživatel boboco z SHW fóra
Obrázek

...

Inno3D 8600GT, Sacon kondíiky, uživatel Dj-ElectriC, Techpowerup fórum
Obrázek

....

nVidia FX 5200, Skywell SHT kondíky, uživatel Pentium4 z BadCaps fóra
Obrázek

...

Zotac 7300GT grafika, Sacon kondíky, uživatel vlask, SHW fórum
Obrázek

...teď je doufám každému jasné, že člověka, který: "Na grafikach jsem odesly kondiky nevidel jeste nikdy." nelze brát vážně, neb toho opravdu mnoho v životě neviděl :lol: :lol: :lol:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Taky dokazu vygooglit fotky rozpraskanych kondenzatoru, ale to nic nedokazuje. Vis co s tim majitele delali - jestli to treba nepekli v troube, nedelali voltmody, atd - nevis. Beztak to jsou vsechno nejshitovejsi vyrobci typu manli a podobne. Takovi jsou schopni na desku osadit misto kondenzatoru smotanej kus alobalu... :roll:

Z mych grafik, co mam uskladnene doma, proste nema zadna spatne C zpusobene beznym pouzivanim. A jestli pochybujes o dostatecnosti testovaciho vzorku, tak:

77 kusu 3dfx
62 kusu Ati
94 kusu nvidia
24 kusu matrox, S3 a ostatni

A tady dukaz, ze OC se rozhodne nebojim. http://hwbot.org/user/havli/#My_wall
[rejp] Na rozdil od tebe nejsem sberatel poslednich mist v dane HW kategorii. Ani sebelepsi kondenzatory ti nepomuzou... [/rejp]
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“