CageJ - pájení nemá s údajnou a nesmyslnou "degradací" čipu nic společného. Nerozporuji děsné prasárny co se dějí, ale CPU/GPU i jakékoliv jiné součástce je šuma fuk, na jaké frekvenci "tiká"... K žádné "degradaci" nemůže overclockem docházet a také k ní nikdy nedochází.
To jsou řeči, které šířili v roce 1993 zmatení lidé, chtějící si nějak omluvit to, že oni nemají odvahu se v HW trošku vrtat. Je fancinující slyšet tyto výplody fantazie po tolika letech
(samozřejmě jsou extrámní případy, kdy je čip provozován na hraně svých možností PŘEŽÍT (neplést si s hranou stability) s napětím, které by ho uškvařilo jak nic, kdyby nebylo podchlazení - pak může a také dochází k poškození čipu... (ne všechny části čipu se zahřívají a sou chlazeny stejně, atd...) při běžném overclocku s dokonce i běžným zvýšením napětí k žádné degradaci čipů nechodází a pokud se někomu snižují max takty, pak to bude daleko spíše degradací součástek, zvaných kondíky, na desce/grafice a ve zdroji než chimérou "degradace" čipu samého...)
havli - v podstatě stačí poukázat na tento nesmysl:
Na grafikach jsem odesly kondiky nevidel jeste nikdy.
...a dále se není třeba tvými zkušenostmi zabývat, protože je zřejmé, že v době, kdy já jsem už v roce 1993 taktoval, tak ty jsi byl ještě na houbách:
grafická karta kamaráda Petra, GF2MX400 s GSC kondíky:
A ten "dobře vypadající" kondík v pozadí toho úplně otevřeného na první fotce dělá zase zespodu tohle:
...
Sacon FZ kondíky na Magic-pro grafice - je to OEM značka JetWay
...
Sacon kondíky na eVGA 7600GT, uživatel Bevo, CapMods fórum
...
eVGA 7600 GT s Sacon kondíky (přejmenované GSC shity)
....
GeForce 7600GT, Sacon kondík, uživatel boboco z SHW fóra
...
Inno3D 8600GT, Sacon kondíiky, uživatel Dj-ElectriC, Techpowerup fórum
....
nVidia FX 5200, Skywell SHT kondíky, uživatel Pentium4 z BadCaps fóra
...
Zotac 7300GT grafika, Sacon kondíky, uživatel vlask, SHW fórum
...teď je doufám každému jasné, že člověka, který: "Na grafikach jsem odesly kondiky nevidel jeste nikdy." nelze brát vážně, neb toho opravdu mnoho v životě neviděl