Assassins Creed IV

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Assassins Creed IV

Příspěvek od Riku »

Loki5567 píše:
Riku píše:Hm asi si zkusím stáhnout "demo" jak to pojede. Mně i AC 1 na max detaily padalo na 25fps s 3570K@4.5GHz + HD7850. Další díly jsem nezkoušel, pak AC3 a to mi na max taky padalo k 30fps. Prostě bullshit.
Tady jsem teda nahrál nějaké screeny:

S vertikální synchronizací ON
http://img.fileup.cz/?di=1013851426120
http://img.fileup.cz/?di=9138514263010

S vertikální synchronizací OFF
http://img.fileup.cz/?di=1138514264811
http://img.fileup.cz/?di=1313851426661
http://img.fileup.cz/?di=1413851426878
http://img.fileup.cz/?di=16138514270310

Po celou dobu jsem sledoval FPS a žádné propady jsem nezaznamenal jako ty popisuješ. Mohu klidně natočit i video :-)
Tyjo, tak to fakt nechápu. Zkusím to asi nainstalovat, jestli se něco nezlepšilo. Od té doby co jsem to hrál naposled mám novou instalaci Win na novým disku a novější ovladače. Ale taky jsem se dost divil, že tak stará hra mi jela tak špatně. Jenže ostatní hry prostě jsem hrál normálně, BF3 na ultra 60fps..
PS5 Pro | LG OLED CX55
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem probděl už třetí noc u Black Flag, totálně mě to pohltilo. Jednoznačně nejlepší díl série, zasazení do Karibiku je trefa dočernýho. Atmosféra a celkovej pocit, že jsem součástí určitýho prostředí je naprosto prfektní. Tohle je pro mě strašně důležitý, aby mě hra chytla. Grafika je naprosto pecková, nechápu, co na tom někteří kritizujou, určitým lidem se nedá zavděčit. Stealth je tu nelepší z celý série a prakticky všechno jde projít stealth, což mi taky maximálně vyhovuje. Fakt pecka tohleto.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

mě se dneska při asi 112. nalodění na cizí loď povedlo chytit se do několika bugů.... jednak se mi často stává že se nemůžu bránit protože nejsem v bojovym režimu přestože mam v ruce meče (jinak nechápu proč musim mít dva, ale ke zbranim už sem se vyjadřoval), a taky se mi stalo že mě několikrát zasebou vytlačil voják z toho "výtahu" protože si stoupnul na místo kde sem měl vyjet já

jinak jsem měl ještě jeden bug, kdy po mě chtěli sundat 3 španělský lodě ale všude byly jen britský gunboats, tak jsem musel restartovat hru a naštěstí už tam byli

a nějak mě moc neláká jakákoliv interakce mimo animus :D ta hra má najednou tolik možností co dělat že nevim kam dřív skočit, nakonec vždycky skončim u toho že sundavám každou větší loď protože chci její náklad :D
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

No na těch lodích je to občas bordel. Já vždycky tvrdim, že takovejm hrám je třeba trochu "vyhovět", samozřejmě ne vždycky se to povede. Já se vždycky snažim se pohybovat tak, aby panák neinteragoval s věcma, který nechci. Pak ta hra většinou plyne bez různejch takovejch bugů a jinejch nepříjemností. Tak, jak mě absolutně nechytlo GTA 5, a to jen díky svý opět humusácký optimalizaci a grafice, tak BF mi to plně vynahrazuje. Hlavně je to prostě něco jinýho, mě už běhání po městě, ježdění autama a střílení nějak sere. Hlavně mě baví cokoliv, co se odehrává na moři, nebo kolem něj. Škoda, že nedotáhli to přiblížení se k Jackdaw, když opouštim nějakej ostrov. Byla by bomba, kdybych sednul do člunu a musel tam doveslovat. Tady je to vlastně taková malá forma fast travelu....Ten loading tam mohl klidně bejt, při opuštění lodi a při nalodění, ale z tý lodě bych na nějakej ostrov rád vesloval na člunu. Nicméně to je jen drobnej detail, jinak je to vyšperkovaný do detailu.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
NEZNALEC
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od NEZNALEC »

no u me je to jedinej dil z assasinu ktery hraju, zadny me nechyt todel je pecka, i kdyz jak to hraju je to far cry 3 :D z piracke dobry a3tiho pohledu ale fakt palec hore, btw gta 5 uz vyslo na pc?
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

GTA 5 nevyšlo na PC, mám ho na Xboxu.

Tak další noc strávená u AC4. Včera se mi povedlo přepadnout první konvoj. Líbí se mi, jak je to skvěle vybalancovaný a každej upgrade lodi je hned znát, ńicméně to není přestřelený a nemůžu se pustit do každýho. Všechno tu má svůj smysl, je to dokonale provázaný, tudíž hráč má dobrej pocit z toho, proč to, či ono dělá. Což se o AC3 říct nedá. Dlouho mě nic tak nepřikovalo k obrazovce.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

co děláš celý noci u toho AC4 že si přepad první konvoj ? :D já dneska sundal další Man O' War a nechávám si wanted level na 4ce ať po mě jdou nějaký slušný lodě ať mam za co nakupovat :D

celkem mě ale štve že headshot z piďole nezabíjí u určitejch lidí, teda jako že když si vezmu pistoli co má dmg 3 a dám nějakýho officera do hlavy z 20ti metrů tak přežije... :(
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Taky hraji jak o život a dneska jsem sehnal poslední klíč na tu zbroj. Ale je to fakt pecka tedle AC.
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

LoCo99 píše:co děláš celý noci u toho AC4 že si přepad první konvoj ? :D já dneska sundal další Man O' War a nechávám si wanted level na 4ce ať po mě jdou nějaký slušný lodě ať mam za co nakupovat :D

celkem mě ale štve že headshot z piďole nezabíjí u určitejch lidí, teda jako že když si vezmu pistoli co má dmg 3 a dám nějakýho officera do hlavy z 20ti metrů tak přežije... :(
Já tyhle hry hraju asi trochu jinak. Hlavně AC k tomu naprosto vybízí, tahle hra dokáže bejt neskutečně "immersion intensive" (fakt nevim, jak bych to přeložil tak, abysme si nezlomili jazyky, ale víš, co mám na mysli...)

Neběhám po městech bezdůvodně jako pošuk, dělám pouze věci, který jsou třeba, nebo který musím dělat. Běžím jen, když je to třeba, jinak chodím normální chůzí, po střechách lezu jen když je to třeba (útěk, collectibles, viewpoints, missions). Sbírám všechny předměty (truhly, animus fragments, rukopisy, shanties) ve všech městech a na všech ostrovech, který objevím. To asi není nic světobornýho, nicméně za žádnou cenu nepoužívám fast travel - v žádný takový hře nikdy nepoužívám fast travel, ani v AC, ani ve Skyrimu, ani ve Falloutu, FC2, FC3, prostě fast travel pro mě neexistuje (immersion breaker). Lodí se plavím pouze na první rychlost, na tu druhou je to takovej závodní člun, druhou rychlost použiju občas když potřebuju někoho chytit, jinak tu druhou rychlost považuju za jakousi formu zrychlení času (něco jako v Silent Hunteru např.) a opět, pro mě immersion breaker. Na první rychlost, námořníci ať zpívaj, proplouvání kolem ostrovů a objevování novejch lokací má naprosto jinej rozměr (pro mě), než když kliknu na fast travel, loading a jsem zpět ve hře. Škoda, že se loadujou větší města, i hlavní vývojář v jednom dev videu říkal, že to musel dlouho zkousávat, když padlo rozhodnutí, že před městy bude muset být loading, plně ho chápu (zřejmě engine limitace-nevim).

No, takže jestli má někdo pocit, že jsem se zbláznil, tak nikoliv. Jde jen o to, že jsem "immersion orthodox", možná až "immersion perverse", ale já prostě tyhle hry hraju takhle a dost si to vždycky užiju. A proto mi to tak dlouho trvá. A taky proto mě ta hra tak dostává, když mě donutí si jí tímhle způsobem vychutnat, tak je to pro mě známka dobrý hry, navíc za Edwarda mě to baví, Connor byl prostě nudnej, Edward je řízek.
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

jako já to taky neprolítnu tim stylem že dám akorát hlavní story na 80% synchronizace, ale že bych teda musel chodit a pádlovat to zas ne, tolik času teda nemam

a kolikrát ten fast travel radši dám protože jinak bych po cestě sundal 10 frigat protože nejsem schopnej je nechat bejt na pokoji když vidim že maj rum ! :D
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

LoCo99 píše:jako já to taky neprolítnu tim stylem že dám akorát hlavní story na 80% synchronizace, ale že bych teda musel chodit a pádlovat to zas ne, tolik času teda nemam

a kolikrát ten fast travel radši dám protože jinak bych po cestě sundal 10 frigat protože nejsem schopnej je nechat bejt na pokoji když vidim že maj rum ! :D
Lovím kov :-D když má kov, tak musí jít dolu :-D :-D Taky seberete vše v daném městě ? :-D
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D@5450Mhz // MB: Asus ROG Crosshair X870E Hero // RAM: G.Skill Trident Z5 Neo 2x16GB 6000Mhz@6400 30-38-38-96 // GPU: MSI RTX 3090 Gaming X Trio // Storage: Corsair MP510 480GB + Corsair MP510 960GB + Crucial P3 Plus 2TB // PSU: Corsair HX1000i + CableMod Kit // Case: Phanteks EVOLV X // Cooling: Bykski XPR-C-M Silver + EK-Quantum Vector RTX 3090 + 2x SC Protium 150 D5 Polished Silver + Alphacool NexXxoS XT45 X-Flow 360 + EK-CoolStream SE 360 + 6x NoiseBlocker NB-Eloop B12-PS PWM + Watercool MO-RA 3 360 + 9x ARCTIC P12 Pro //
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

LoCo99 píše:jako já to taky neprolítnu tim stylem že dám akorát hlavní story na 80% synchronizace, ale že bych teda musel chodit a pádlovat to zas ne, tolik času teda nemam

Čímž pádem bys měl ve finále ještě víc peněz. Při fast travelu těch deset fregat nepotkáš. A tak je to i ve Falloutu, nebo Skyrimu. Prostě bez fast travelu se logicky těch věcí odehraje víc, těch zážitků je víc. Ale trvá to jendnou až třikrát tak dlouho. :wink:

Jdu na to, dneska mi do toho něco vlezlo, tak začínám až teď 8)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

První díl AC který se mi líbí, hurá. Akorát bych bral víc než 30-45fps na very high :|
PS5 Pro | LG OLED CX55
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

Riku píše:První díl AC který se mi líbí, hurá. Akorát bych bral víc než 30-45fps na very high :|
Chyba je někde u tebe :-) já mam 160 FPS, až to není hezký ten obraz :-)
nimdanim
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nimdanim »

160fps ? :-D Tak to sem hoď screen kámo, mně to jede cirka 40 v průměru by očko na i5haswell@3.6ghz, 8gb ram, r9 280x vše na max aj vyhlazování rozliško 1680x1050 :roll:
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Loki5567 píše:
Riku píše:První díl AC který se mi líbí, hurá. Akorát bych bral víc než 30-45fps na very high :|
Chyba je někde u tebe :-) já mam 160 FPS, až to není hezký ten obraz :-)
Špatně jsem to napsal.. ACIV je první díl, který se mi líbí :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Loki5567
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Loki5567 »

nimdanim píše:160fps ? :-D Tak to sem hoď screen kámo, mně to jede cirka 40 v průměru by očko na i5haswell@3.6ghz, 8gb ram, r9 280x vše na max aj vyhlazování rozliško 1680x1050 :roll:
Byla tu řeč o AC1, nikoliv o AC4. Tam mám kolem těch 40 - 50. :-)
nimdanim
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nimdanim »

Jo tak, já si přečetl jen poslední příspěvek :oops:
thepettyk
Nováček
Nováček

Příspěvek od thepettyk »

zdravím, mohli byste mi někdo poradit? hru jsem nainstaloval, přihlásil jsem se přes ubisoft a když spustím hru tak mi to ukáže že program přestal pracovat a musím to ukončit, nevíte čím by to mohlo být? sestavu mám: windows 8 64 bit., pocesor intel i5 323 2.6 Ghz, RAM 8 GB, AMD Radeon HD 8750M, díky
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Máš včechen potřebnej "bordel" nainstalovanej? Microsoft Visual C++, DirectX, NET Framework apod.? Poslední drivery hlavně ke kartě, je to nová hra přece jen....
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“