Overclock GPU u notebooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
stitch123
Nováček
Nováček

Overclock GPU u notebooku

Příspěvek od stitch123 »

Ano, je mi jasný, že tím můžu můj notebook přehřát. Chtěl bych ale zkoušet pomaličku overclockovat, třeba po pěti procentech a sledovat přitom teplotu GPU, abych věděl, co všechno si můžu dovolit. Je to dobrej nápad, nebo tím můžu něco fatálně pokazit?
Lenovo Ideapad G780
CPU: i7-3520 @ 2.90 GHz
GPU: GeForce GT 635M
RAM: 8 GB
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Overclock GPU u notebooku

Příspěvek od PKBO »

stitch123 píše:Ano, je mi jasný, že tím můžu můj notebook přehřát. Chtěl bych ale zkoušet pomaličku overclockovat, třeba po pěti procentech a sledovat přitom teplotu GPU, abych věděl, co všechno si můžu dovolit. Je to dobrej nápad, nebo tím můžu něco fatálně pokazit?
Zkusit to můžeš, může se ti přehřát a padat tim poznáš že jsi přestřelil.. Jen si pohlídej teploty a nepočítej s tim že z toho dostaneš výrazně větší výkon.

Ještě sem napiš notes a GPU třeba bude mít i někdo konkrétnější postup.
stitch123
Nováček
Nováček

Příspěvek od stitch123 »

PKBO píše:
stitch123 píše:Ano, je mi jasný, že tím můžu můj notebook přehřát. Chtěl bych ale zkoušet pomaličku overclockovat, třeba po pěti procentech a sledovat přitom teplotu GPU, abych věděl, co všechno si můžu dovolit. Je to dobrej nápad, nebo tím můžu něco fatálně pokazit?
Zkusit to můžeš, může se ti přehřát a padat tim poznáš že jsi přestřelil.. Jen si pohlídej teploty a nepočítej s tim že z toho dostaneš výrazně větší výkon.

Ještě sem napiš notes a GPU třeba bude mít i někdo konkrétnější postup.
Díky za radu. Notes mám v podpisu. Jinak nepočítám s tím, že by to zlepšilo výkon nějak razantně, ale někdo na netu psal, že před OC hrál Crysis 2 na medium-high, a teď má high-ultra s 40+ FPSkama. Má GPU asi GT 730M s overclockem 15%
Lenovo Ideapad G780
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

U Tveho notebooku to nema smysl.
Kdyz Ti bude vubec GPU komunikovat s nejakym programem na zvyseni taktu...ne vzdy to jde.
Vetsinou se stejne zvysi hlavne teplota a hluk, ale realny narust vykonu nula nula prd...kort u takto malo vykonnych karet, kde neni skoro zadny potencial k OC.
Asus Rog Strix G18
stitch123
Nováček
Nováček

Příspěvek od stitch123 »

orgasmic píše:U Tveho notebooku to nema smysl.
Kdyz Ti bude vubec GPU komunikovat s nejakym programem na zvyseni taktu...ne vzdy to jde.
Vetsinou se stejne zvysi hlavne teplota a hluk, ale realny narust vykonu nula nula prd...kort u takto malo vykonnych karet, kde neni skoro zadny potencial k OC.
S OC programem to funguje. Zkousel jsem nVidia Inspector, ale ten prvni slider nejde posunovat, nevim proc. http://imageshack.us/a/img10/7779/3klx.png
Lenovo Ideapad G780
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“