Konečně se naše rodina domohla k Full HD televizoru a ja protože máme hodně součástek sem poskládal starší PC na kancelařskou práci a napadlo mě přez HDMI propojit tenhle PC a udělat z něj HTPC
Sestava je trochu jako "Franklnštajnovo monstrum"
AMD Athlon 64 X2 4200+ manchester socket 939. 2200MHz 2jadra
Asrock 790G s HD radeonem 3300 (700mhz+Ram operační)
4x1gb DDr1 (nějake pofiderní nejedou na X-chipsetech ale na těch posledních co měli ddr1 jedou)
Zdroj Forton 350w Bluestorm (nepouživanej - a jde o verzi I a ne II)
200GB disk sata WD s 7200 ot (nějakej starej)
a mám problém s Akceleraci, bylo my řečeno že ta HD 3200+ tu ulohu přehravaní vezme na sebe, snad asi ano protože CPU není vytiženo více než na 50% při přehravaní videa, nicméně se 720p a 1080p sekaji. Ty ktere jsou skomprimovane do menších velikostí, nicmeně se jedna stále o HD jenom prostě komprimovanější kvalita se zachovaním stejného rozlišení.
když jsem přetaktoval CPU na 2600MHz a Grafarnu na 1000Mhz, tak se přehravani velmi zlepšilo spíš myslím že tomu pomohlo to grafické jadro.
zajimá mě jestli nemáte nějaký typ na to jak urychlit tu akceleraci, použivám MKV player nebo jak vše je osekané na minimum co se dá, alokaci nepouživám a mista je dost.
případně jestli by se vyplatilo koupit nějakou primitivni dedikovanou Grafiku do PCI-Ex aby to vzala za tu HD 3300 na desce, ale nevim jestli to pomůže jestli pořád ten CPU to nebude brzdit.
Možna taky že DDR1 pro tu Grafarnu jsou nevyhovujici nebo to děla CPU ja fakt nevím