RADA - GK napájená samostatným PC zdrojem?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Fofrer
Začátečník
Začátečník

RADA - GK napájená samostatným PC zdrojem?

Příspěvek od Fofrer »

Čau stavíme s kamarádem relativně levný "težící" stroj z dílů co jsme kde dali dohromady.
Jelikož bude mít PC dvě GK a nejsilnější zdroj mám "pouze" 620w Seasonic, tak bych rád (pokud tomu nic nebrání) jednu GK napájel ze samostatně sepnutého Fortronu 400W.
Nenapadá mě, co by mohlo být za problém, ale nevím jestli to nebude dělat zdroji zle, když pojede jen 12V větev.
Za nápady a připomínky děkuji :)
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: RADA - GK napájená samostatným PC zdrojem?

Příspěvek od X-COM »

Prosimtě, napiš sem celou konfiguraci. 620W zdroj to klidně utáhne celý.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

HD 7970 + HD7950 si řekne o dost watů a předpokládáme nepřetržitou zátěž, takže zdroj musí mít rezervy, aby neuddělal za týden pápá.. :( :D
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak ty dva zdroje dej do bazaru a kup něco většího ne ? Mít dva zdroje v jednom PC mě připadá jako ne uplně zdravá záležitost.

Spotřeba 7970 je 250 7950 je 200, co tam bude za CPU ? Dejme tomu dalších 100W. To je bratru dobrých 550W bez OC při max vytížení.

Ten zdroj to podle mě zvládne, když ne tak výměna.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Taky si myslím, že to utáhne a to ještě připadá v úvahu undervolt, který já osobně dělám na všech komponentech :)
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

No cpu q9500.. ale to bude vicemene idlovat. Jj prave me taky spotreba vysla na 550w, coz mi prijde na dlouhodobou zatez moc... to mi vychazi na slusnej 700+w zdroj. Pochybuju, ze se prodejem tehle celkem uchazejicich zdroju dostaneme na potrebnou cenu. (Aireny apod nechci)

Mimochodem ty dva zdroje, mas neco kokretniho a nebo jen pocit? Ten mam taky spatnej.. :lol:
dark_globe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dark_globe »

tu je o tom vlakno: http://www.overclock.net/t/568404/runni ... -crossfire
You MUST connect the GND (black) lines from the PSUs together.

If you don't you risk burning every single piece of hardware you have, as possibly even end up with a small explosion.

The only time you don't have to connect the grounds is when the secondary PSU is only being used for stuff like pumps and fans, where they aren't really connected to the rest of the computer.
navod (ktory ti za to babranie stať určite nebude):
http://www.overclock.net/t/15751/info-c ... e-computer

seasonic 620w S12II by som tymi dvoma kartami dlhodobo netrapil ,
bolo by to na neho už moc a fan by poriadne hučal...
okrem toho ma iba 1x6 a 1x6+2 pin , zvyšok by sa musel riešiť cez molex redukcie...

ako už bolo pisane tie dva zdroje predaj a kup si jeden vykonnejši ktory to zvladne cele
dlhodobo napajať a ktory ma potrebny počet pcie express konektorov...
Ryzen 7 5700x / ASUS TUF GAMING B550-PLUS WIFI II / DeepCool AK400 / 2x16gb Kingston FURY renegade black 3600MHz cl16 / Asus dual RTX 2070 SUPER (EVO OC) / EVGA 600 GD / Crucial P3 Plus 1TB NVMe / Fractal Design Focus 2 Black Solid / Beyerdynamic MMX 100 , Audio-Technica ATH-M20x / Creative Sound BlasterX AE-5 Plus / MSI Optix G241 / windows 10 PRO
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

děkuji!!! :) Velice poučné a alternativa se samostaným spínáním je poměrně jednoduchá. :wink:
tuhle výzvu vyzkouším :) - radši na starém PC nejdřív :lol:

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“