Zvuk u H67MS-E33 B3

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
LukášST
Začátečník
Začátečník

Zvuk u H67MS-E33 B3

Příspěvek od LukášST »

Začal jsem svůj server, používat dost jako kanclkomp a k tomu patří si občas pustit rádio.
K mému překvapení, v nastavení zvuku je pouze REALTEK DIGITAL OUTPUT. Reproduktory píšou, že jsou "nezapojeny" ač fyzickou jsou. Monitor mám připojen přes DVI.
Trochu jsem laboroval až jsem se z této situace dostal do fáze, kdy repráky jsou připojené (jak fyzicky, tak softwarově), vidím u nich i že se snaží něco hrát, ale nikde ani hlásek z výstupního zařízení.
Zkoušel jsem přední jacky, zadní, nastavit i nejnovější realtek R2.73 soft, díky kterému teda ty repra jsou v OS vidět jako výchozí, ale zvuk nikde.

OS je windows home server 2011 - služba zvuku zapnuta :-)

Napadá Vás něco?

Díky za každý nápad!
RiCK
Začátečník
Začátečník

Re: Zvuk u H67MS-E33 B3

Příspěvek od RiCK »

Tak on ten digital output bude skôr len na použitie cez HDMI a podobne. Skúsil by som laborovať s ovládačmi. Terajšie ovládače vyhlaldiť driver sweeperom, reštart, skúsiť rozbehať zvuk bez nejakých spešl driverov, a potom použiť ovládače z CD. Sice so serverovskými Windowsami nemám skúsenosti, ale snáď nebudú až tak odlišné od klasických.
Prípadne ešte pogoogliť zda už niekto neriešil podobný problém.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Řešili se podobné problémy, ale to bylo "jen" vypnutou službou :(
Zkusim to pročistit a uvidím jestli se to chytne...
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Tak jsem to dostal opět do stavu, kdy se to tváří, že by to mělo hrát, ale opak je pravdou...
Obrázek
na screenu je vidět že vlevo nahoře u reproduktoru je vidět nějaká zvuková aktivita, ale naopak vpravo dole to nic "nedělá". Takto jsem to měl než jsem udělal tento topic. Možná v tom nastavení mám nějakou chybičku.
Netuší někdo kam "hrábnout"?
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Fungoval vôbec na tej doske niekedy zvuk? Skúsil by som nabootovať Linux LiveCD a tam skúsiť zda vôbec funguje zvuk. Lebo pokiaľ je správne pripojený jack, tak by v tom realtek okne mal byť vyznačený jack, ktorý je pripojený.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Naposledy když jsem měl tento problém, tak se ukázalo, že na desce někdo vybral "přebytečné" switche a bez těch dvou v nastavení audia se zvuk neposílal na zadní výstup na 3,5" jack, ale na konektory na front audio pro připojení na skříň.
Jakmile jsem tam dle návodu k desce dodal ty dva switche, tak audio šlape od té doby jak má.

Služba zvuk by ale asi také měla být na auto a spuštěná.

Zkus nejprve tu službu a pak mrkni na manuál desky, nemá-li takové nastavení a má-li, pak se podívej přímo na desku. U mně to vypadalo takto:

Obrázek
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

RiCK píše:Fungoval vôbec na tej doske niekedy zvuk? Skúsil by som nabootovať Linux LiveCD a tam skúsiť zda vôbec funguje zvuk. Lebo pokiaľ je správne pripojený jack, tak by v tom realtek okne mal byť vyznačený jack, ktorý je pripojený.
Víš, že já ani nevím? Zatím jsem zvuk nepotřeboval, vždy jsem měl stolního kompa a zvuk šel z něho, ale mít stolní PC jen na hudbu mi přijde blbý :-) proto to řeším...
Zkusil jsem první live linux co jsem našel a to byl backtrack, tam zvuk nešel, ještě stahuju ubuntu a uvidím. třeba je vadná deska, což je nemilé, nemám náhradu a kdo jak dlouho budu čekat na reklamaci :(

trodas: hele tohle tam sice mám, ale ten šedej rámeček nee :) ikdyž jsem to propojil switchem, tak nic ;) já do toho měl strčenej přímo konektor pro front audio a v předních zdířkách i zkoušel sluchátka a nic :(

EDIT 10:21. tak zkusil jsem ubuntu 13.04 a ani hlásek. Pustil jsem tam nějaký radio a nehrálo, zkusil jsem test repráků v nastavení zvuku a nic. Jediné co to dělalo, bylo při zapínání a vypínání zvuku se ozval malinko subwoofer, ale to je vše. Pak to ještě vydává nějaké pazvuky do repráků při bootování biosu.

Poslední co jsem ochotný udělat, je vyndat USB 3.0 řadič, odpojit disky, dát tam testovací SSD a nahrát tam třeba W7 nebo W8... aby mi nezamítli reklamaci, kvůli prkotině..
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

No, jak říkám... mně to bez těch dvou switchů, zapojených na desce jak je uvdeno (5-6, 9-10) nehrálo do jacku vzadu. Zkus to také...

Vykašli se na front konektor a prubni to normálně se switchi a dozadu. Pokud se nic neozve, tak je to na reklamačku.

Pokud jsem to pochopil ale správně, co jsi napsal, tak už jsi to takhle zkoušel a nic. Tak to pak už nevím. Pokud nění v návodu jiné přepínání, kde to má hrát, tak to má asi nějaký problém.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Trodas: já to zaswitchoval hned cos napsal. A změna žádná. Asi to není trik pro moji desku :-) každopádně zkusím ještě instalaci w7 na jiné sad a pak leti na reklamaci...
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Tak jsem tě pochopil dobře, pak platí, co jsem napsal - že nevím. V návodu nic není jiného? Asi ne, že, ale raději se znovu pořádně koukni...

Někteří by jistě rádi, abych řekl, že za to určitě může výstupní audio kondík za Opampem, ale to je nesmyslná idea. Navíc jakmile je to v záruce, tak není třeba drbat do HW ale je třeba uplatnit záruku...

Jak dopadly Win7? Tipuji že stejně...
LukášST
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LukášST »

Win7 se chovali uplne stejne.
Zitra to nesu na reklamaci a rovnou vyzvednu nahradni desku ;) výměním a budu doufat, ze vrátí prachy :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“