Zdlouhavé připojování k WiFi síti

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

Zdlouhavé připojování k WiFi síti

Příspěvek od Aros »

Zdravím, mám takový zvláštní problém.

Když zapnu PC, trvá klidně půl hodiny, než se mi podaří připojit se k síti. Strašně dlouho se vždycky snaží připojit a pak píše že "Could not connect" atd. Dříve to fungovalo bez problému, ale nevím co se jako přesně mohlo změnit. Ostatní zařízení v domě (tak 8) nemají žádný problém, včetně mobilů, internetových rádií a podobných blbostí.

Jakmile se to jednou připojí, už není problém, dokonce mohu PC uspat a po probrání, i když je to třeba až na druhý den, to pořád funguje. Problém je s restartem/vypnutím.

Zkoušel jsem přeinstalovávat ovladač k síťovému adaptéru, přenastavovat nastavení v routeru (resp. spíš AP, protože mám vypnutý DHCP a ten běží až na druhém routeru, do něj připojeného...). Nic nepomáhá. Akorát je zajímavé, že když smažu tu síť z Network and Sharing cetra, tak po prvním připojení, které chce teda heslo, to funguje dobře. Googloval jsem všechno možné, často se radilo vypnout podporu IPv6. To jsem taky udělal - nepomohlo.

Dokonce jsem přeinstaloval Windowsy. Porpvé jsem omylem nainstaloval 32bitové a kupodivu všechno fungovalo v pořádku. Pak jsem tam ale dal zase 64bit (mám 8GB paměti) a už to zase nefunguje - to stejné co dříve.

Připomínám, že tak půl roku to dříve fungovalo bez problémů...

Má někdo nějaký nápad?

ASUS Sabertooth 990FX R2.0
AMD FX8350
Windows 7 Professional 64bit
adaptér: TP-LINK TL-WN781ND 150mbps
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Zdlouhavé připojování k WiFi síti

Příspěvek od Nagant »

Podle čipu karty (AR9485 ?) bych zkusil najít úplně nejnovější ovladače a ty nainstaloval.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Myslíš jako třeba odtud?
http://www.atheros.cz/atheros-wireless- ... 0&system=5

Jinak dal jsem tam na zkoušku teď klasický PCI Edimax, a zkouším jestli to bude svištět.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Ano.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Díky, zkusím.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, je to divné, teď to dělá zase to, že se to připojí až když ručně vyberu síť a dám připojit (přesto, že je u té sítě zapamatováno, že se k ní má přihlašovat automaticky).

U té druhé karty (ten starý Edimax) se to sice vždycky připojí za fixní, relativně krátký čas (tak 30 - 45 sekund po naběhnutí plochy), ale už je to stejně moc na to, aby mi například Steam začal řvát že se nemůže připojit, v důsledku čehož se pak musím manuálně přihlašovat a zadávat dlouhé heslo, což mě vždycky hrozně vytáčí...

Jinak není to tím, že by PC nestíhalo, je to čistá instalace s těmi specifikacemi, které jsem uvedl.
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

A to připojení používáš přímo z Windows, nebo to máš nastavené jako nějaký profile v té přidružené utilitě k WiFi kartě (pokud ji to má)?
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ja bych zkusil natvrdo nastavit ipcko tomu compu a uvidis.
Resp, ip adresu, masku, branu

Mas updatnuty windowsy? Taky za to muze treba neaktualizovany framework.
Vim ze byl problem ovladace grafiky vs framework a diky tomu buhviproc trvalo dlouho se pripojit na sit.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

A to připojení používáš přímo z Windows, nebo to máš nastavené jako nějaký profile v té přidružené utilitě k WiFi kartě (pokud ji to má)?
No přímo tu Windowsáckou ani nevím jestli TP-LINK nějakou má, ale i tak mám nejlepší zkušenosti s tou Windowsí...
Ja bych zkusil natvrdo nastavit ipcko tomu compu a uvidis.
Resp, ip adresu, masku, branu
To už jsem zkoušel - nepomůže.
Mas updatnuty windowsy? Taky za to muze treba neaktualizovany framework.
Vim ze byl problem ovladace grafiky vs framework a diky tomu buhviproc trvalo dlouho se pripojit na sit.
Mám no, nicméně zní to zajímavě, protože ovladače grafiky je to jediné co se za dlouhou dobu změnilo. Zkusím schválně nějaké starší...
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, tak opravdu tam byl ještě jeden zapomenutý update .NET frameworku. A opravdu to je lepší. To jako není jen dojem, ale ve výsledku se teď Steam *většinou* stihne přihlásit. Pořád to ale není to, co to bývalo. Tak už fakt nevím...
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No, zkoušel jsem ještě znovu nastavit natvrdo IP adresu. DHCP v routeru přiděluje mezi *.*.*.100 a 200, jak je to obvyklé. Dal jsem si teda to poslední číslo 7. No, masku mám samozřejmě 255.255.255.0, ale problém je, že když nezadám default gateway, tak nic nefunguje a mám "unidentified network". No a když tam dám IP toho routeru (což si myslím, že tam právě má být), tak se to tváří "v pořádku", v network and sharing center mám normálně status že mám i připojení k internetu, ale ve skutečnosti se mi žádná webová stránka nenačte - asi musím nějak vyplnit i DNS, že? No zkusím si s tím ještě pohrát...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Ano, musíš vyplnit i DNS... jinak se ti nemají kde překládat doménová jména na IP.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Tak už to funguje. V podstatě najednou z ničeho-nic. Ta pevná IP nepomohla, protože ono to nebylo zaseklé v té fázi "identifikace", kdy to jako čeká, až DHCP přidělí IP a ty další věci, ale vůbec se to nepřipojovalo, leda bych na to ručně klikl a dal connect. V podstatě jedinné co jsem mezi tím změnil je časování pamětí z Cl11 na Cl10, což by samozřejmě nemělo vůbec nijak souviset. Pozoruhodné.

Každopádně moc děkuji všem za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“