Nová GK do staré krabice

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Drbalji
Nováček
Nováček

Nová GK do staré krabice

Příspěvek od Drbalji »

Dobrý den,
tak asi na začátek bych napsal svoji stávající sestavu , nýbrž na ni budu později směřovat svoje dotazy :

Základní deska: gigabyte ga-p55a-ud3
Zdroj: Seasonic 100-240vac myslíš že 500W
CPU: Intel i5-760
GK: Nvidia Gtx 470 od Asusu
Paměti: Kingston 4GB teď nevím z hlavy na jaké frekvenci myslím že 1600MHz

Tak abych se dostál k jádru pudla.... grafický výkon mi v poslední době přestává stačit především u nejnovějšéch herních titulů a vzhledem k tomu že si budu na vánoce přesouvat TV do pokoje kde chci PC napojit na zmiňovanou tv přes hdmi konektor tak bych rád uvítal dostatek grafického výkonu.

Proto bych se chtěl zeptat jakou grafickou kartu by jste mi doporučili koukal jsem po
Nvidii GTX 660:
http://www.alza.cz/msi-n660-gaming-2gd5-oc-d483200.htm

a nebo podle článků a hodnocení co jsem četl o MSI R9 270X Gaming 2G:
http://www.alza.cz/msi-r9-270x-gaming-2g-d500939.htm

popřípadě kdybych se rozhodl investovat víc tak Nvidia Gtx 760:
http://www.alza.cz/msi-n760-tf-2gd5-oc- ... 441872.htm

Teď vyvstává první otázka , jakou z těchto karet by jste mi doporučily ? Z prvních dvou u kterých se pohybuje cena okolo pěti tisíc nwím ,vždy jsem byl zastáncem Nvidie , ale jelikož se ve světě hardwaru nepohybuji už dobrých pět let tak se raději ptám, která je na tom podle vás lépe ... a další otázka jaký bude podle vás rozdíl u Gtx 760 oproti dvou předešchozím zmiňovaným ? má cenu si připlatit jeden a půl tisíce ?

A další otázka, protože se ted v tomto ohledu beru vážně jako laik.... budou tyto karty pasovat na základní desku a bude na ně stačit zdroj ? Nerad bych si koupil grafickou kartu kterou bych pak nebyl schopen v PC rozběhnout :D .... podle toho co jsem četl tak by všechny karty měli být v pohodě základovka podporuje jak crossfire , tak i PCIe x16 ... zaráží mě že u karty MSI r9 270X je napsáno PCIe x16 3.0 to má na něco vliv ?

No díky všem kteří se mi pokusí nějakým způsobem poradit , Houk :)
dark_globe
Začátečník
Začátečník

Re: Nová GK do staré krabice

Příspěvek od dark_globe »

pcie express su spatne kompatibilne
takže 3.0 kartu možeš v pohode osadiť do svojho 2.0 slotu
a ani vykon tych kariet tym nijako neutrpi , pobeži to na plny vykon ...

270x (je to preznačena 7870) je o niečo vykonnejšia ako gtx660 a oplati sa viac...
gtx760 je do 10% v priemere vykonnejšie ako 270x
či ti to stoji za ten priplatok to je už na tvojom uvaženi...
zdroj ti potiahne ktorukolvek z tych kariet...

a možeš si dokupiť dalšich 4gb ram (teraz maš jeden modul alebo maš 2x2gb? )
ked budeš mať novu kartu možeš aj trocha pretočiť procesor
samozrejme za predpokladu že maš nejaky lepši chladič ako intelacky box ...
Ryzen 7 5700x / ASUS TUF GAMING B550-PLUS WIFI II / DeepCool AK400 / 2x16gb Kingston FURY renegade black 3600MHz cl16 / Asus dual RTX 2070 SUPER (EVO OC) / EVGA 600 GD / Crucial P3 Plus 1TB NVMe / Fractal Design Focus 2 Black Solid / Beyerdynamic MMX 100 , Audio-Technica ATH-M20x / Creative Sound BlasterX AE-5 Plus / MSI Optix G241 / windows 10 PRO
Drbalji
Nováček
Nováček

Re: Nová GK do staré krabice

Příspěvek od Drbalji »

Takže karty půjdou dát do stejnéh slotu jako mám teď stávající kartu ? :)) tak to je super :3 Mno tak uvážím jestli tu 270x někde jsem tu četl že s ní byli mírné problémy ale údajně by to měli řešit ovladače , nebo se možná rozhodnu pro tu gtx 760... :)) s doukoupením ram pamětí počítám mám osazeno 2x2 Gb a už to občas pociťuju, že by to chtělo víc tak když bych rozšířil o další 2x2 stejný model tak by to bylo asi úplně ideální :)) co se týče procesoru tak ho chladím Cooler Masterem není to žádnej mrazík , ale zatím chladil dobře , ale s taktama jsem si nikdy moc nehrál , nerad se šťourám v biosu , ale třeba na to časem příjde :))
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“