Problémy s wifi

Vše kolem bezdrátových sítí - WiFi, atd.

Moderátor: Don

Odpovědět
bk2601
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problémy s wifi

Příspěvek od bk2601 »

Zdravím,
Doufám že se mezi vámi najde schopný sítař, který by mi pomohl vyřešit problém.
Bydlím (podle poskytovatele) ve vcelku zarušené vesnici a údajně mám problémy s netem jen já a údajně je to na mé straně čili k věci.

Používám Nanobridge M5. AP jedou na RB.
Vzdálenost na AP je cce 200 metrů, přímá viditelnost. Mezi mým domem a AP není naprosto nic co by bránilo. Je zde ale jiný problém. Na AP jsou dvě antény, které vysílají v úhlu 120°. Já jsem zrovna v mrtvém bodě a ani jedno z AP není mým směrech,pech.
Jinak dřív jsem měl RB411 a před měsícem jsem vyměnil úplně vše co se týče netu....Od kabelu až po anténu.

Zde jsou nějaká data z ubnt:
Obrázek

Ano, signál je vcelku malej(Ale pochybuju že je tak malej, aby byli problémy s netem), ale proč mám CCQ 99%+? To mám ikdyž mám ping 2k.

Navíc, ráno relativně odpoledne to jde vcelku k světu, ale večer.....Katastrofa....Takže podle ISP je to zarušené a jsou problémy protože jsem out of range AP, ale jen večer. Ráno je to vše v pohodě.

Nejhorší na tom je, že ten vysoký ping nemá jak dokázat, nemám jak doložit diagnostiku s tím, kde se ten ping zdržuje, protože tracert i ping z cmd bězí pod ICMP kdežto hry, tsko, web běží pod úplně jiným protokolem čili když mám ve hře 2k ping a spustím cmd tak mi píše stejně malé pingy. :(

Můj dotaz zní. Je opravdu signál -68db tak mizerný, aby to působilo tak značné problémy? A co doopravdy znamená CCQ? Dle mě je to využití linky oproti teoretickému maximu. A 99% mi přijde jako dost kvalitní spojení.
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problémy s wifi

Příspěvek od Brázda.l »

Kvalita signálu je v pořádku, i když na tu vzdálenost je horší (podobný mám na vzdálenost 1,6km). Jinak CCQ je hodnocení kvality linky podle efektivity využití pásma. Mělo by se to nějak vypočítávat na základě toho kolikrát bylo nutné opakovat odeslání rámce než byl správně doručen (i když třeba Mikrotik a Ubi to mají trochu jinačí).

Jakou na tom máš rychlost netu? Ta je v pohodě nebo taky děs? Co se stane když začneš stahovat (vytížíš linku) a zároveň začneš pingat.

Máš možnost ladit vysílaný výkon? Co zkusit trochu ubrat, není to moc přepálené na tu vzdálenost.
Naposledy upravil(a) Brázda.l dne sob 30. lis 2013, 09:52, celkem upraveno 1 x.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Tohle co máš ty vypadá v pohodě, sice by bylo lepší, kdyby proti tobě pálil nějaký ubnt rocketí sektor, ale tohle spíš vypadá na hodně lidí na sektoru. Případně tam může být připojen někdo, kdo je napálen přes stromy a pak může sektor mrvit.
Signál může být ok, ale jakmile se začnou rozpadat raty tak je to v háji.

Zkus si při vytížení opingat jednotlivé routery na cestě a uvidíš jestli je to u tebe nebo až dále u poskytovatele.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
bk2601
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bk2601 »

Brázda.l Rychlost mám nastavenou na 8/8Mbs. Večer to jede kolem 15. Stabilní to není, padá to. Mnohdy se přes den nepodivám ani na stabilních 6mbs. Kolísá to. Na AP je uplink přes 25mb a je to údajně až moc. Při zatížení linky to padá, ale jen večer nebo odpoledne kdy se podle mě připojí mnohem více lidí. Vysílací výkon mám možnost ladit a mám tam nastavený 0 db. (Měl jsem předtím 8 ale žádný rozdíl).

Jak řikám, ráno v pohodě. Mám puštěné stahování z SR (Rychlost se drží na 880 - 970kbs) a pingy vypadají takto: Obrázek
Tu je tracert k nix.cz (zásobovatel konektivity)
Obrázek

Večer to zkusím až v neděli, jelikož du dnes na odpolední.
Jinak jedná se o freenet. Takže nějaké urugování na správce je tabu. Je tu jen jeden, co mi pomáhá ale je dost pracovně vytížený, čili čekat nějakou větší pomoc než flash FW v NB je unreal.

Edit. Nemusím čekat ani do večera. 12 hodin v sobotu a je to v prdeli. Přesně tohle mě celou dobu...snad dva roky...jen né v takové míře trápí a freenet s tím nic nedělá se slovy: "Je to u tebe, jsi v mrtvém úhlu na AP, ostatní si nestěžují"....

http://i.imgur.com/hHQ7MiF.jpg

Proč ty měřáky ukazují jinou hodnotu? To samé cmd....všude vždycky nízky ping. Ale ve hře, na ts miliony.
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Každopádně u Nanobridge nedávat nižší výkon než 4dBm, potom to může losit a kazit raty - vyzkoušeno kolegou na firmě (ISP).

Vysoké pingy by vypadaly na špatný peering tvého poskytovatele a pokud hraješ v zahraničí, tak že má i špatnou zahraniční konektivitu.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátové sítě“