Doufám že se mezi vámi najde schopný sítař, který by mi pomohl vyřešit problém.
Bydlím (podle poskytovatele) ve vcelku zarušené vesnici a údajně mám problémy s netem jen já a údajně je to na mé straně čili k věci.
Používám Nanobridge M5. AP jedou na RB.
Vzdálenost na AP je cce 200 metrů, přímá viditelnost. Mezi mým domem a AP není naprosto nic co by bránilo. Je zde ale jiný problém. Na AP jsou dvě antény, které vysílají v úhlu 120°. Já jsem zrovna v mrtvém bodě a ani jedno z AP není mým směrech,pech.
Jinak dřív jsem měl RB411 a před měsícem jsem vyměnil úplně vše co se týče netu....Od kabelu až po anténu.
Zde jsou nějaká data z ubnt:

Ano, signál je vcelku malej(Ale pochybuju že je tak malej, aby byli problémy s netem), ale proč mám CCQ 99%+? To mám ikdyž mám ping 2k.
Navíc, ráno relativně odpoledne to jde vcelku k světu, ale večer.....Katastrofa....Takže podle ISP je to zarušené a jsou problémy protože jsem out of range AP, ale jen večer. Ráno je to vše v pohodě.
Nejhorší na tom je, že ten vysoký ping nemá jak dokázat, nemám jak doložit diagnostiku s tím, kde se ten ping zdržuje, protože tracert i ping z cmd bězí pod ICMP kdežto hry, tsko, web běží pod úplně jiným protokolem čili když mám ve hře 2k ping a spustím cmd tak mi píše stejně malé pingy.

Můj dotaz zní. Je opravdu signál -68db tak mizerný, aby to působilo tak značné problémy? A co doopravdy znamená CCQ? Dle mě je to využití linky oproti teoretickému maximu. A 99% mi přijde jako dost kvalitní spojení.