Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od PET5 »

Záleží na nastavení hodnoty efektivity mineru. Já používám nastavení na 70% a s počítačem lze pak sotva surfovat na internetu.
Ale nejsem ten pravý těžař, který má vše vyladěno do maxima. :wink:
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já jsem se tim zabejval duben - červenec. Těžil jsem tehdy na mnoha Pc postavenejch čistě proto, 4x 7970 a 6x 7850 celkem. Hodně si s tim člověk musel hrát aby vytahnul optimální výkon/watt, protože jinak to nestálo za to. A vše to celé jelo tak že to na konec tak tak platilo svou elektriku. Tohle se opravdu vyplácí jen pro podniky co dostanou ňákou industriální licenci na levnou elektriku a maj toho stovky. Jednotlivci se tím zabejvaj jen v naději že to nebudou prodávat ale hordovat a že cena těch coinů jednoho dne vyroste takže z toho budou mít zisk.

Ale je to fakt na mnoho PC investice aspoň 100 klacků a H24 provoz, ne že to bude dělat ten PC co se bězně používá heh.

Edit: A litecoinem se lidi s GPU zabejvaj protože bitcoin a jiné SHA256 už se těžej asicy ne grafikami. A jakmile ty přijdou pro scryp výpočty, tak se rázem roztrhne pytel s cheap tahiti kartami v bazarech a, aukru ,ebay, atd, protože jak je lidi hordujou teď tak se jich zase budou zbavovat. Já teď asi prodam ty svoje protože jich půlku furt mám a lidi za to dávaj stupidní peníze.
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Prodal jsi bitcoiny předtím, než se jejich hodnota násobila deseti?
Samozřejmě v současné době těžba bitcoinů pomocí grafických karet je díky raketovému vzestupu obtížnosti ztrátovou záležitostí.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Hmm tak někde mezi, s asi 4x takovym ziskem ale kdybych ještě počkal mohl bejt xx krát takovej.... kdo to měl vědět že.
RomanSvach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RomanSvach »

DOC_ZENITH píše:
Edit: A litecoinem se lidi s GPU zabejvaj protože bitcoin a jiné SHA256 už se těžej asicy ne grafikami. A jakmile ty přijdou pro scryp výpočty, tak se rázem roztrhne pytel s cheap tahiti kartami v bazarech a, aukru ,ebay, atd, protože jak je lidi hordujou teď tak se jich zase budou zbavovat. Já teď asi prodam ty svoje protože jich půlku furt mám a lidi za to dávaj stupidní peníze.
máte alespoň hrubou představu kdy tato(krásná) doba nastane, to snížení bazarových cen?
prostě jestli se oplatí počkat.
dík.
i7 5775C, IMPACT VII, Sapphire R9 290X, Kingston HyperX Beast 4GB, Kingston SSDNow V300 - 120GB, Fractal Design Node 304, Alphacool, EK, Noctua
Lumia 930
Octopuss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Octopuss »

To podle mě ještě pár měsíců potrvá.
A pak se stejně objeví nová virtuální měna, a šílenství začne nanovo. Akorát nechápu, proč to lidi vymýšlí, když ani teď ještě prakticky bitcoinama nejde platit. Možná tak na Amazonu... ale jinak je to vcelku k hovnu :)
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

Vlakno (kasel), Radeon R9 (kasel), nie coinmining kurva (kasel) :roll:
PC: R9 5900X | 32 GB DDR4 | X570 Aorus Master | ASUS RTX 4070 Ti TUF | WD_BLACK SN850X 2TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | AX860 | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB[
Coming soon: 9800X3D | 64 GB DDR5 CL30 | X870E Aorus Pro | ASUS RTX 4070 Ti TUF | WD_BLACK SN850X 1TB (OS) & 2TB (Games) | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

RomanSvach píše:
DOC_ZENITH píše:
máte alespoň hrubou představu kdy tato(krásná) doba nastane, to snížení bazarových cen?
prostě jestli se oplatí počkat.
dík.
Já tipuji +- 2 měsíce půl roku odteď.
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Catalyst BETA 9.5 driver s opravami pro R9
Feature Highlights of The AMD Catalyst 13.11 Beta9.5 Driver for Windows
  • Includes all Feature Highlights of The AMD Catalyst 13.11 Beta9.4 Driver
  • Resolves the issue of AMD Overdrive missing in the AMD Catalyst Control Center for the AMD Radeon™ R9 290 Series graphics cards
  • Resolves intermittent flickering seen on some AMD Radeon R9 270x graphics cards
  • Resolves graphics corruption seen in Starcraft®
  • Improves frace pacing r​esults in AMD Quad CrossFire™ configurations for the following: Hitman: Absolution, and Total War™​: Rome 2
AMD Catalyst™ 13.11 Beta Driver for Windows®
SAPIK
Nováček
Nováček

Příspěvek od SAPIK »

Včera jsem r9 270x msi gaming vrazil do pc.katastrofa katastrofa a ještě jednou katastrofa. ....
1.pri zapojení jsem zapomněl připojit HDMI kabel,pote uz nebylo vidět na tv nic.museljsem zajet do prodejny pc na jinej monitor s menším rozlišením tam nainstalovat catalysty a nastavit rozlišení me tv (nic extra 1080p).pak domu a se štěstím spustit.....HOROR
2.Kdyz pustim pc tak zmizel takový ten výpis co je pc zač (bílý text na černém pozadi.....nevim jak se tomu rika :-D )
3.kdyz se má objevit takove to logo Windows ty barevne rotující kolečka tak mám přes celou tv svislý barevný proužky. ......fak super.....
.......večer před instalaci teto karty jsem vyndal amd 6870-ku starou baby ktera běhala jako kamzík. ........

Nevite nekdo jakto nastavit aby jsem zase videl ten boot a to popsani PC pri startu compu....a nevite jeste nakdo naco je ten prepinac na grafice???
ps:dnesni ovladace jsou uz nainstalovane a nezmenilo se tim nic
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

no v praci mam jednu stanici od dellu pripojenou pres hdmi a na monitoru se objevi az jak nabihaj win, ma to quatro grafiku, taky nevim cim to je
na klasickym vystupu pres dvi to nedela a je videt vsechno hned od zacatku
SAPIK
Nováček
Nováček

Příspěvek od SAPIK »

Přesně je to tak jak pises :x mám strach jestli se takhle dostanu do biosu ale je mi jasný ze na 100% nedostanu.

Poraďte nekdo co s tim. ...nebo ji mám dat reklamovat ale to si myslím že je kravina.
A na co je ten přepínač na grafarne.???
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Na reklamaci to nebude, proste nepouzivej HDMI, to neni pocitacovy rozhrani a jsou s nim jen problemy. Pokud mas pripojenou TV, tak nic nenadelas, na BIOS budes asi muset pouzit jinej monitor. Prepinac prepina mezi BIOSama na karte, to ti k nicemu nepomuze. Nejspis budou v zakladu oba BIOSy stejny
Ryzen 5800X @ 100W | Noctua C12P SE14 | 2x16GB Crucial Ballistix @ 3466MHz | Zotac RTX3070 8GB | Asus Prime X470-Pro | Micron 2TB NVMe & Crucial MX500 1TB & WD Green 3TB | Samsung SH-S223Q | FD Define R3 Black | Seasonic Focus Plus 650W | Dell G3223Q
arach
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od arach »

o tomhle problemu toho je na netu spousta a me se to teda vyresit nepodarilo :-)
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Řešením by mohlo být použití kabelu DVI - HDMI. Jen to nebude přenášet současně po kabelu zvuk do televize. Ten se musí vést samostatně.
SAPIK
Nováček
Nováček

Příspěvek od SAPIK »

Mám natazenej ve zdi i HDMI/Dvi kabel ale mám pocit že na nem asi nedostanu takovou kvalitu obrazu jako na HDMI kabelu.
ttxman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ttxman »

HDMI/Dvi pouziva identicky signaly pro prenos obrazu, z PC v tom nebude rozdil, navic prenos je digitalni, takze se to muze zamrzavat, muze se to rozsypat, ale nemuze to mit trochu horsi kvalitu obrazu.
SAPIK
Nováček
Nováček

Příspěvek od SAPIK »

No večer to ještě zkusím s tim dvi /HDMI kabelem
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

PET5 píše:Řešením by mohlo být použití kabelu DVI - HDMI. Jen to nebude přenášet současně po kabelu zvuk do televize. Ten se musí vést samostatně.
Zvláštní, já přes DVD->HDMI redukci normálně zvuk kabelem vedl, ale tím způsobem, že při zapojení do HDMI se v systému ohlásilo i zvuková karta(čip) Televize, takže přehrávač vedl obraz z PC a ke zvuku využíval zvukovej kodek Televize (samsung 6let starý 32" LCD).

Takže to není doslova vedení Audia ze zvukovky na grafický kartě, ale myslim že tuhle možnost využít HDMI zvukovej čip přímo v televizi bude mít většina moderních televizí...
Sapik píše:Mám natazenej ve zdi i HDMI/Dvi kabel ale mám pocit že na nem asi nedostanu takovou kvalitu obrazu jako na HDMI kabelu.
Zvláštní #2, u mě je to přesně obráceně, špatnej HDMI kabel má často divný barvy nebo je uřízlá část obrazu, po zapojení jinýho kabelu vše OK a tak se to různí...s DVI takový problémy nejsou. Takže sice používá indentickej signál, ale je tam ještě nějakej problém...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@NejdeOC Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 4x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3600MHz CL16 // Sapphire RX 6800 XT Nitro+ SE // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // Corsair Graphite 600T // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

PET5 píše:Řešením by mohlo být použití kabelu DVI - HDMI. Jen to nebude přenášet současně po kabelu zvuk do televize. Ten se musí vést samostatně.
Skrz DVI taky protlačíš zvuk, ale jsi omezen rozlišením (jeden TMDS kanál je vhrazen pro obraz, druhý pro dig. audio)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“