AMD R9 270x - Flickering

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
filipdostal
Začátečník
Začátečník

AMD R9 270x - Flickering

Příspěvek od filipdostal »

Ahoj, koupil jsem si gigabyte r9 270x a po několika dnech se začal objevovat tzv. flickering (obraz náhodně poskakuje viz. video). Myslím si, že to bude nějaká vada řady r9 270x. Děje se to jak u gigabyte, msi a taky sapphire atd. jak jsem již vypozoroval na zahraničních forech.
.
.
Zkoušel jsem nové, starší ovladače a děje se stále. Zajímavé je,že tento jev se děje jen při brouzdání, přehrávání videa a běžné práci. Při hrách NE..
.
Máte nějaký recept jak se tohoto problému zbavit??

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=6nX3xCHEKb0
icebosss
Začátečník
Začátečník

Re: AMD R9 270x - Flickering

Příspěvek od icebosss »

Tohle delalo u grafik vysoky oc, zkus budto snizit takty nebo pridat trochu vcore pro jadro, treba pres msi afterburner
filipdostal
Začátečník
Začátečník

Na foru AMD jsem se dočetl, že je to chyba řady R9. Už se k tomuto problému vyjádřilo několik výrobců. ASUS vydá VBIOS. Doufám, že i GB. Je to chyba taktů ve 2D.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Hmm. Presne toto sa mi dialo na asus HD7950 TOP V2@ 1100/1,175V/ 6800/1,6V. V 3D bez problemov a v 2D obraz obcas poskakoval.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

na HD4k řadě jsem si BIOS editoval přes RBE a měnil právě 2D takty, asi nemusíš čekat na BIOS od výrobce
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
filipdostal
Začátečník
Začátečník

Nepřijdu o záruku? Mám raději počkat? Nebo kontaktovat prodejce?
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

starej si schovej a v případě reklamace ho tam dáš zpět, pokud by karta někdy chcípla úplně a tys ho tam dát již nemohl, tak stejně na nic nepřijdou
BL!zZard
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BL!zZard »

Tak dnes vyšly nové ovladače, které toto opravují.

"Resolves intermittent flickering seen on some AMD Radeon R9 270x graphics cards"
http://support.amd.com/en-us/kb-article ... -beta.aspx
AMD RYZEN 7 9800X3D @ PBO2 + ALF II 240 | ASUS ROG STRIX B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY Beast 64GB (2x32) @ 6000MHz, CL30 | Samsung 9100 PRO | Corsair HX1000 | be quiet! Pure Base 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27" LG Display
HTC Vive Pro 2
https://www.3dmark.com/3dm/136150474 25378 bodů
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Pokud ti nepomohli nové ovladače, tak si přes ASUS GPU Tweak vypni 2D takty, divím se, že ti červení vymrdanci opakují stejnou chybu, jakou měli u HD4xxx... :stupid:

Ještě sem neměl od nich kartu, kterou bych si přes bios nemusel upravovat.
E// To platí ale i o nvidii, každému lehce pokročilému uživateli doporučuji upravit si bios podle sebe :wink:
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

AllowedCry píše:Pokud ti nepomohli nové ovladače, tak si přes ASUS GPU Tweak vypni 2D takty, divím se, že ti červení vymrdanci opakují stejnou chybu, jakou měli u HD4xxx...
Můžeš to nějak víc specifikovat. Měl jsem referenční HD 4870 víc jak 2 roky a s žádným takovým problémem jsem se nesetkal.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

AllowedCry píše:Pokud ti nepomohli nové ovladače, tak si přes ASUS GPU Tweak vypni 2D takty, divím se, že ti červení vymrdanci opakují stejnou chybu, jakou měli u HD4xxx... :stupid:

Ještě sem neměl od nich kartu, kterou bych si přes bios nemusel upravovat.
E// To platí ale i o nvidii, každému lehce pokročilému uživateli doporučuji upravit si bios podle sebe :wink:
To máš asi hodně smůlu na karty, já ještě neměl žádnou kartu s kterou bych měl nějaký problém :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
SAPIK
Nováček
Nováček

Příspěvek od SAPIK »

Včera jsem r9 270x msi gaming vrazil do pc.katastrofa katastrofa a ještě jednou katastrofa. ....
1.pri zapojení jsem zapomněl připojit HDMI kabel,pote uz nebylo vidět na tv nic.museljsem zajet do prodejny pc na jinej monitor s menším rozlišením tam nainstalovat catalysty a nastavit rozlišení me tv (nic extra 1080p).pak domu a se štěstím spustit.....HOROR
2.Kdyz pustim pc tak zmizel takový ten výpis co je pc zač (bílý text na černém pozadi.....nevim jak se tomu rika :-D )
3.kdyz se má objevit takove to logo Windows ty barevne rotující kolečka tak mám přes celou tv svislý barevný proužky. ......fak super.....
.......večer před instalaci teto karty jsem vyndal amd 6870-ku starou baby ktera běhala jako kamzík. ........
Comby
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Comby »

Krteq píše:
AllowedCry píše:Pokud ti nepomohli nové ovladače, tak si přes ASUS GPU Tweak vypni 2D takty, divím se, že ti červení vymrdanci opakují stejnou chybu, jakou měli u HD4xxx...
Můžeš to nějak víc specifikovat. Měl jsem referenční HD 4870 víc jak 2 roky a s žádným takovým problémem jsem se nesetkal.
Na HD4770 sa flickering štandardne prejavuje pri prepínaní taktov GDDR5 (sú rôzne takty pre 2D, 3D, UVD). Úpravou na jednotný takt pre všetky tri režimy sa flickering odstránil, o tomto predpokladám píše Arg aj AllowedCry. Podľa toho čo píše filipdostal v úplne prvom príspevku, nejde o štandardný flickering.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

@Rick
@Krteček

Teď se bavím čistě o vlastní úpravě biosu, kdy po snížení taktu ram pod 800Mhz tento problém způsobovala, pokud si kartě nesnižoval 2D takty, tak je jasné, že tento problém si nezažil, ale většinou se to projevovalo pod takty 600,500Mhz, bylo to dost individuální.

Teď sice můžeš argumentovat, že sem si problém způsobil sám, ale popravdě, ty 2D takty na HD48xxx byli fakt o ničem a tento "flickering" je důvod, proč byli tak vysoké v základu.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

HD4k byla první řadou karet používajcí GDDR5 paměti vůbec a to mělo své úskalí v podobě nemožnosti snižovat takty těch pamětí(holt se asi něco nepovedlo), když jsem to zkoušel na HD4850 s GDDR5 tak to zlobilo hodně, ale já tenkrát upravoval hlavně takty jádra i pamětí u HD4830 kdy karty od Sapphite měli výrazně nižší spotřebu ve 2D díky neodfláknutému nastavení BIOSu a ASUS/MSI i Gigabyte na to kašlali tak proto jsem tenkrát ten BIOS editoval, protože se dalo dosáhnout velkého zlepšení
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tak já pro jistotu upravuji bios všem kartám, které se mi dostanou pod ruku :D Protože vždycky jde něco zlepšit a občas razantně :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“