Problém se zapnutím PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém se zapnutím PC

Příspěvek od ViR »

Zdravim dnes jsem si koupil novou základní desku Intel Thorsby BOXDX79TO a Core i7 4820k. Základní desku osanil ramkama A-data ddr3 1333mhz, grafikou nvidia 560gtx, třemi 500gb HDD Western digital a připojil na zdroj Hedy 600w. Vše ještě před pár minutami fungovalo ve starém PC. Bohužel po zapnutí PC nenaběhne monitory se nezapnou pouze větráky se roztočí. Nic víc. Zkoušel jsem i přehodit baterku ze základní desky a také nic. Vše jsem tedy přehodil zpět na základní desku, která před výměnou bezproblému fungovala. Zapnu PC a zas nic, větráčky běží HDD si párkrát chroupnou a monitory černé. Zkoušel jsem ještě 2 jiné grafické karty a stále nic.
ViR
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se zapnutím PC

Příspěvek od trodas »

No... to není dobré. Takže klasika - odpoj vše co jde a zkus to osekané, jak zákon káže. (nejlépe i s nějakou testovací grafikou, co žere nula-nula-nic, neco jako GeForce 210) Až deska postne, tak postupně přidávej další věci, než zjištíš, kde a co je problémem.

Mně třeba také nešla jedna grafika v jistém boardu, ale stačilo kouknout na jeho nafouklé kondíky, vyměnit je za kvalitní polymerky a hned mi to šlapalo, jak jsem to dneska přepájel :wink:

A co je to za zdroj, ten Hedy 600W? Nějak na netu nemůžu najít žádnou recenzi a hlášky typu:
"Prodej HEDY zdroj 600W v českých e-shopech již od 541 Kč." ...ve mě vyvolávají přesvědčení, že tento zdroj ti mohl nějaké komponenty odpálit. Zkus to s normálním Seasonicem S12II-620 a pak dej vědět...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Myslím, že problém je jasný. Tato základní deska nepodporuje nové procesory i7 4820. Intel ani nemá zapotřebí vytvořit patřičný bios, který by podporu přidal. Pokud to jde, tak desku vrátit a koupit jinou, nejlépe ASUS.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

A shodou okolností mu z důvodu této nekompatibility nefunguje ani starý počítač se stejným PSU :roll:
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

On ale koupil novou desku a nový procesor, které ve starém počítači neměl. Deska Intel Thorsby BOXDX79TO a procesor Core i7 4820k společně nikdy nemohou a nebudou fungovat.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Tohle je bohužel krutá realita a důkaz jak nestavět PC.

Procesor + deska za více jak desítku jsou poháněné zdrojem, který stojí 15-20x méně.
Tragické RAMky, grafika je sice starší, ale pořád slušná.

Rozhodně vyměň zdroj za nějaký slušný Seasonic, vrať desku a sežeň si kompatibilní produkt, například...

http://www.czc.cz/asus-p9x79-intel-x79/ ... 3%AD+desky

ASUS lze flashnout jednoduše na novější verzi, v linku dole máš jak to udělat i bez přítomnosti procesoru.

http://event.asus.com/2012/mb/usb_bios_flashback_guide/

Případně vrať oboje a kup Haswell, záleží zda potřebuješ funkce platformy 2011...
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViR »

Tak jsem se rozhodl, že to s PC udělám trochu jinak. Vybral jsem tyto komponenty místo těch co jsem objednával prve.
http://www.czc.cz/intel-core-i7-4770k/129699/produkt
http://www.czc.cz/asus-z87-expert-intel ... 45/produkt
http://www.czc.cz/msi-n770-2gd5-oc/134271/produkt
http://www.czc.cz/seasonic-s12ii-620-620w/75373/produkt

S tím, že nic jsem zatím neobjednal a chtěl bych slyšet váš názor. Grafiku mohu případně zatím vynechat a místo toho upravit ostatní komponenty. Ještě bych se chtěl zeptat jestli nemáte někdo zkušenost s vrácení zboží u CZC jelikož jsem komponenty zakoupil v Pá 6.12, na pobočce v Chomutově a domu z ciziny se dostanu v pá 20.12 nebo až 21.12. Tak nestíhám 14-ti denní lhůtu. Celej PC včetně nových komponentů krabic atd. mají na Chomutovské pobočce CZC, že se prý na to podívají. Ale když jsem mluvil o výměně zboží tak jsem to pochopil, že se to pokusí v případě nekompatibility vrátit ale, že to asi nestihnou vyměnit do toho 20.12. Tak jen jak bych to měl řešit, jelikož bych na Vánoce měl rád PC v kupě.
ViR
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Někdo ti tam s tím musí skočit, jakmile nestihneš 14 denní lhůtu, tak tě rádi a s úsměvem vyprovodí ze dveří.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
ViR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ViR »

Oni to vše mají na prodejně, jelikož jsem doufal, že to vyřešíme v sobotu, takže snad to půjde vyřídit zítra telefonicky. Jinak tam holt budu muset poslat bratra ať jim to sdělí osobně. Už jen potřebuji vědět zda procesor a základní deska jsou kompatibilní a rovnou to objednat.
ViR
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“